چه خبر - ترس از اوتيسم، دليل عدم استفاده از واکسن سرخک و مرگ کودکان در اروپا
براساس جديدترين گزارش ها، بيماري سرخک به يک عامل بسيار جدي و خطرناک در سراسر کشورهاي اروپايي تبديل و به تازگي باعث مرگ بيش از 35 کودک در کشورهايي از جمله، آلمان، ايتاليا، روماني و انگلستان شده است.
اين آمار بالاي مرگ و مير سبب هشدار سازمان بهداشت جهاني به مقامات کشورهاي اروپايي در خصوص تشديد نظارت بر انجام واکسيناسيون در کودکان اين کشورها شده است.
با وجود مسري بودن و آمار بالاي مرگ و مير يا معلوليت در اثر ابتلا به بيماري سرخک، تزريق واکسن تا 95 درصد مي تواند از سرايت و يا ابتلاي به آن جلوگيري کند، اما متاسفانه بسياري از والدين در کشورهاي اروپايي و حتي آمريکايي در اثر خرافات و ترس از ابتلاي فرزند خود به بيماري اوتيسم از تزريق انواع واکسن ها از جمله سرخجه، مخملک و سرخک به کودک جلوگيري مي کنند.
اين عدم مصونيت و ايمني در مقابل بيماري ها، سبب افزايش آمار ابتلا به بيماري هايي شده است که براي سال ها عملاً به فراموشي سپرده شده بودند.
تنها در کشور انگلستان در سال هاي اخير بيش از سه هزار و 300 مورد ابتلا به سرخک به ثبت رسيده که از اين ميان عده اي از کودکان جان خود را از دست داده يا با معلوليت هاي دائمي مواجه شده اند.
کارشناسان هشدار مي دهند هنوز هيچ رابطه مستقيمي بين تزريق واکسن و ابتلاي کودکان به بيماري اوتيسم به دست نيامده و اين نبايد سبب شود تا والدين از تزريق واکسن براي کودکان خود جلوگيري کنند.
دولت ايتاليا در مقابله با نگراني والدين و خودداري آنها از تزريق واکسن براي فرزندان خود اعلام کرده است طرح تزريق 12 واکسن براي ثبت نام در مدارس دولتي را اجرا مي کند تا والدين براي ثبت نام فرزندان خود مجبور به انجام واکسيناسيون فرزندان خود شوند.
بيماري سرخک يکي از بيماري ها در دسته عفونت هاي ويروسي و تنفسي است و ابتلا به آن از راه تنفسي ايجاد مي شود، علائم بيماري شامل تب بالا، عطسه، سرفه و آبريزش بيني است و به تدريج لکه هاي قرمز يا سفيد در سراسر بدن ايجاد مي شود.
اين بيماري درمان خاصي ندارد و تنها براي کاهش درد از مسکن استفاده مي شود، تزريق واکسن مي تواند تا درصد بالايي از ابتلا به اين بيماري يا سرايت از فرد بيمار به سايرين جلوگيري کند.
از جمله عوارضي که سرخک مي تواند در فرد مبتلا ايجاد کند نابينايي، عفونت گوش و ذات الريه، التهاب مغز، اسهال شديد و ساير مشکلات گوارشي است.
همچنين مادران بارداري که در معرض اين بيماري قرار مي گيرند يا فرزند يا اطرافيان آنها به سرخک مبتلا است در معرض سقط جنين يا آسيب بينايي و مغزي جنين قرار دارند و ادامه بارداري مشروط به آزمايشات دقيق است.
کارشناسان به والدين درسراسر جهان توصيه مي کنند براي جلوگيري از ابتلاي کودکان خود به بيماري هاي مرگبار حتماً در بازه هاي زماني مناسب نسبت به واکسيناسيون آنها اقدام کنند.
منبع: isna.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/72252/شيوع ويروس مرگبار سرخک در اروپا بدليل ترس از اوتيسم