آيا ورزش در پيشگيري از آلزايمر موثر است؟
شنبه 10 تير 1396 - 12:24:30 PM
چه خبر - پيشگيري و درمان آلزايمر به کمک ورزش

يک بررسي علمي جديد نشان مي دهد که افراد مسن، هر هفته به تمريناتي با شدت متوسط تا زياد نياز دارند تا از اثرات زوال عقل، در امان بمانند.

بسياري از تحقيقات نشان داده اند که ورزش براي مغزهاي روبه پيري خوب است، اما يک بررسي علمي جديد شواهدي بسيار شفاف ارائه کرده است:

فعاليت بدني با کاهش ريسک بيماري آلزايمر ارتباط دارد. اين مقاله نتيجه گيري مي کند که فعاليت بدني مي تواند باعث بهبود فعاليت هاي روزمره براي مبتلايان به آلزايمر نيز گردد.

اما حرکت روزانه به اين سو و آن سو کافي نيست. مطالعات نشان داده اند، براي اينکه افراد مسن واقعا از مزاياي ورزش بهره ­مند شوند بايد به طور منظم ورزش هايي با شدت متوسط انجام دهند.

اين مطالعه جديد که در نشريه BMC Public Health منتشر شد، به کارشناسان کمک مي کند به اين نتيجه برسند که آيا دستورالعمل هاي فعاليت هاي بدني براي افراد مسن (مانند آنچه توسط سازمان بهداشت جهاني و مراکز کنترل و پيشگيري از بيماري تعيين شده است) به سلامت ادراکي کمک مي کند يا خير.

اين ميزان فعاليت بدني باعث پيشگيري از 20 بيماري مزمن ديگر نيز مي شود، اما متاسفانه در هنگام تدوين اين دستورالعمل ها شواهد کافي وجود نداشت که نشان دهد ورزش مي تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد. اما اکنون اين شواهد پيدا شده است.

محققين به بررسي داده هايي بيش از 150 مقاله علمي پرداختند برخي از اين مقالات خطر ابتلا به بيماري آلزايمر را بررسي کردند و برخي به بررسي کيفيت زندگي مبتلايان به اين بيماري پرداختند.

بر اساس اين مقالات، اين گروه از محققان با قطعيت بالا به اين نتيجه رسيدند که افراد مسني که فعاليت بدني دارند، در مقايسه با افراد غيرفعال به شکل معني داري در معرض خطر کمتري براي ابتلا به آلزايمر قرار دارند.

همين محققين مي گويند : بسيار جالب است که اين مسئله در اين مرحله اينقدر معتبر است. و اگر بتوانيم اين پيام را به جامعه مخابره کنيم، و اگر افراد مسن بدانند اين يکي از مزاياي ورزش است، احتمالا آن ها به ورزش کردن تشويق مي شوند.

اين تحقيق همچنين نشان داد افراد مبتلا به آلزايمر که فعاليت بدني داشتند در مقايسه با مبتلايان غيرفعال، توانايي بيشتري در کارهاي روزمره خود داشتند. فعاليت بدني همچنين مي تواند باعث بهبود ادراک و تعادل گردد، هرچند اين ادعا به اندازه ي يافته هاي پيشين ثابت شده نيست ولي هرچند هنوز نمي توانيم بگوييم که شواهد مربوط به اين مسئله کاملا واضح است اما مي توان گفت که اميدبخش است.

کارشناسان هنوز اطلاعات کافي براي ارائه يک نسخه ورزشي مشخص براي پيشگيري يا درمان آلزايمر ندارند. در حال حاضر، بهترين توصيه براي افراد مسن اين است که از دستورالعمل جاري براي افراد 65 سال به بالا پيروي کنند.

اين بدين معناست که افراد مسن با تناسب اندام و سالم، بايد در هفته حداقل 150 دقيقه فعاليت ورزشي هوازي (Cardio) با شدت متوسط (مانند پياده روي سريع) انجام دهند و دو يا چند روز در هفته نيز فعاليت هاي تقويتي ماهيچه اي داشته باشند.

اين فعاليت ورزشي با شدت متوسط را مي توان با 75 دقيقه فعاليت ورزشي شديد (مانند دوي آهسته يا دوي تند)، يا ترکيبي از هر دو جايگزين کرد.

بخش مربوط به شدت متوسط يا زياد، مهم است. نبايد فقط براي يک قدم زدن تفريحي بيرون برويد. بلکه بايد به خودتان فشار بياوريد و به نفس نفس، بيفتيد به طوري که کلمات هنگام صحبت با فرد همراهتان مقطع باشد.

اکثر تحقيقات به بررسي مبتلايان به آلزايمر در مراحل اوليه بيماري پرداخته ­اند، زيرا در آن مرحله بيرون رفتن از خانه و انجام ورزش هاي منظم براي آنها نسبتا آسان بوده است. تشويق بيماران مبتلا به ديمنشيا به ورزش (به خصوص در مراحل پيشرفته بيماري) بسيار چالش برانگيز است.

البته بزرگسالاني که مشکلات جسماني دارند بايد قبل از شروع يک برنامه تمريني با پزشک خود مشورت کنند.

بيماري آلزايمر متدوال ترين شکل از زوال عقل است و انتظار مي رود تعداد اين بيماران از 8/20 ميليون نفر در سال 2010 به 106 ميليون نفر تا سال 2050 افزايش يابد. اما اين تحقيق مي تواند خبر خوبي براي کساني باشد که مي خواهند به شکل پيشگيرانه عمل کنند.

نتايج اين تحقيق قويا بيان مي کنند که اگر کسي ورزش کند مي تواند از ابتلا به آلزايمر جلوگيري کند.



منبع: salamati.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/71089/آيا ورزش در پيشگيري از آلزايمر موثر است؟
بستن   چاپ