طرز تهيه آش دوغ براي افطار ماه رمضان
چهارشنبه 17 خرداد 1396 - 1:03:30 PM
چه خبر - طرز تهيه آش دوغمواد لازم براي آش دوغ

ماست پرچرب : 2 ليتر
دوغ محلي : 2 ليتر
برنج : 1 پيمانه
نخود پخته : 1.5 پيمانه
تره و گشنيز پاک شده : نيم کيلو
نمك : به ميزان لازم
تخم مرغ : 1 عدد

طرز تهيه آش دوغ

_ ابتدا ماست را با همزن آنقدر هم بزنيد تا کاملا شل شود، به مدت 5 تا 10 دقيقه با همزن برقي يا دستي. سپس کم کم دوغ را به آن اضافه کرده و باز هم مي‌زنيم تا کاملا شل و يکدست شود.

_ تخم مرغ را داخل مخلوط دوغ شکسته و باز هم هم مي‌زنيم تا کاملا تخم‌مرغ باز شود. (تخم‌مرغ از بريدن دوغ در زمان پخت جلوگيري مي‌کند.)

_ مخلوط دوغ و تخم‌ مرغ را که کاملا يکدست شده روي حرارت زياد اجاق قرار مي‌دهيم و با قاشق چوبي هم مي‌زنيم. (استفاده از قاشق چوبي به اين دليل پيشنهاد مي‌شود که اين آش نياز به هم زدن طولاني مدت روي شعله دارد و چون دسته قاشق چوبي کمتر داغ مي‌شود دستتان نمي‌سوزد.)

_ در همين زمان يک پيمانه برنج خام را شسته و داخل مخلوط دوغ روي حرارت مي ريزيم. دائم هم مي‌زنيم تا دوغ نبرد و شعله را هم روي زياد نگه مي‌داريم. .

_ آنقدر هم مي‌زنيم تا برنج نسبتا بپزد و غلظت دوغ طوري باشد که رد آن روي قاشق چوبي بماند و کم کم آش شروع به قل قل کند. حدودا 20 دقيقه تا رسيدن به اين مرحله طول مي‌کشد.

_ در اين زمان براي جلوگيري از سر رفتن آش کمي و تنها کمي شعله را ملايم مي‌کنيم، توجه داشته باشيد که اگر زيادي شعله را کم کنيد دوغ مي‌برد.

_ وقتي آش شروع به قل‌قل کرد تره و گشنيز خردشده را به آن اضافه مي‌کنيم. توجه داشته باشيد که جعفري اضافه نکنيد که طعم آش را به کلي عوض مي‌کند.

_ برخي کمي شويد هم به سبزيجات اضافه مي‌کنند. اما اگر سير و برگ سير دم دستتان داريد کوتاهي نکنيد و با سبزيجات همراه کنيد تا آش طعم بهشتي بگيرد. وقتي رنگ سبزي آش کمي تيره شد و در واقع پخت نخود پخته را اضافه مي‌کنيم.

_ نمک را در اين مرحله به آش اضافه مي‌کنيم. اگر از ابتدا نمک را اضافه کنيم باعث مي‌شود دوغ ببرد. 15 تا 20 دقيقه پس از اين مرحله آش شما آماده است. پس از اضافه کردن سبزي و نخود ديگر لازم نيست دائم آش را هم بزنيد. در نهايت توجه داشته باشيد که آش دوغ رقيق است پس اجازه نکنيد آنقدر قل بخورد تا برنج آن را غليظ کند.

_ برخي دوست دارند آش را با کوفته قل قلي بخورند. گوشت چرخ‌کرده را با کمي پياز و نمک و بدون زردچوبه ورز داده و بصورت کوفته‌هاي ريز سرخ کنيد و همراه با آش سرو کنيد.

_ توجه داشته باشيد که در نهايت رنگ آش بايستي سفيد باشد به همين دليل از اضافه کردن زردچوبه و هر ماده رنگ‌دهنده ديگر خودداري کنيد.



منبع : ارسالي کاربر

http://www.CheKhabar.ir/News/68207/طرز تهيه آش دوغ براي افطار ماه رمضان
بستن   چاپ