کاهش توده عضلاني در اثر افزايش سن قابل پيشگيري است؟
يکشنبه 31 ارديبهشت 1396 - 5:14:17 PM
چه خبر - کاهش تودۀ عضلاني و رابطه آن با افزايش سن

به‌طور متوسط، بزرگسالاني که تمرينات ورزشي منظمي ندارند، در هر دهۀ زندگي خود حدود 2 تا 3 کيلو عضله از دست مي‌دهند. به‌طور کلي دو دليل براي اين کاهش تودۀ عضلات وجود دارد:

دليل اول سارکوپنيا (کم‌ماهيچگي) است. اين امر معمولاً از 35 سالگي شروع مي‌شود و در افراد عادي با سرعتي در حدود 1 الي 2 درصد در سال پيش مي‌رود و بعد از 60 سالگي مي‌تواند تا 3 درصد در سال هم سرعت بگيرد.

دليل دوم، استفادۀ کمتر از ماهيچه‌هاست. با افزايش سن، تحرک ما کم مي شود، حتي مدت زمان ورزش کردنمان هم کمتر مي‌شود. براي بيشتر افراد، کار روزمره به‌قدر کافي عضلات را درگير نمي‌کند. تمرينات قدرتي و استقامتي مي‌توانند تا حد بسيار زيادي جلوي اين کاهش تودۀ عضلاني را بگيرند.

حساسيت دستگاه عصبي پيکري – که کنترل ماهيچه‌هاي اسکلتي را بر عهده دارد – با افزايش سن و استفادۀ کمتر از عضلات، کم‌تر مي‌شود. براي مقابله با اين موضوع، مجددا مي‌توان به تاثير تمرينات قدرتي بر تقويت مسيرهاي عصبي و خنثي کردن اثر افزايش سن تاکيد کرد.

ممکن است اين سوال پيش بيايد که منظور از تمرينات قدرتي چيست. تمرينات قدرتي به تمريناتي گفته مي‌شود که در آن‌ها نيرويي مخالف، با اعمال فشاري بيش از حد معمول بر ماهيچه‌ها، موجب تقويت آن‌ها مي‌شود. تمرينات قدرتي توان ماهيچه‌ها را افزايش مي‌دهند که در نتيجۀ آن هم قدرت و هم سرعت فرد افزايش مي‌يابد.

عضلات قوي‌تر اکسيژن و مواد غذايي بيشتري را از خون مي‌گيرند، با توجه به اين‌که نسبت به عضلات ضعيف‌تر، کمتر به انجام فعاليت‌هاي شديد نياز پيدا مي‌کنند، قلب را هم کمتر به زحمت مي‌اندازند و درنتيجه، فشار واردۀ به قلب هم کمتر مي ‌شود.

عضلات قوي‌تر در حفظ تعادل مواد قندي در خون نقش به‌سزايي دارند و باعث مي‌شوند قند خون در سطح مناسبي باقي بماند. در حقيقت، عضلات قوي، بدن را نسبت به انسولين حساس نگه مي‌دارند و مانع بروز يا باعث کنترل ديابت نوع دوم مي‌شوند.

عضلات قوي‌تر متابوليسم بيشتري در زمان استراحت دارند، اين مسئله هم به کنترل وزن کمک مي‌کند. احتمال مصدوميت و آسيب‌هاي جدي در افراد با عضلات قوي‌تر هم به‌مراتب کمتر است.

روشن است که تمرينات مداوم و منظم قدرتي و استقامتي – مثلاً ورزش‌هاي هوازي – مانع از بروز حملات و بيماري‌هاي قلبي مي‌شوند، اين در حالي‌است که اين دو، از علل مهم مرگ زودهنگام هستند.

ماهيچه‌هاي ما به‌طور طبيعي شروع به ضعيف شدن مي‌کنند، اما به‌جاي افسوس خوردن، مي‌توانيد مبارزه کنيد، انتخاب با شماست.



منبع: salamati.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/66838/کاهش توده عضلاني در اثر افزايش سن قابل پيشگيري است؟
بستن   چاپ