اين نشانه ها مي گويد دچار فرسودگي شغلي شده ايد!!
شنبه 30 ارديبهشت 1396 - 9:18:08 PM
چه خبر - نشانه هاي فرسودگي شغلي

فرسودگي شغلي مي‌تواند در هر سني و براي هر شخصي حتي يک کارآفرين رخ دهد، به همين دليل بايد نشانه‌هاي آن را شناسايي کرد تا اقدامات لازم را انجام داد. فرسودگي شغلي يک پديده رايج بين افراد شاغل در رده‌هاي شغلي مختلف است و مي‌تواند باعث دلسردي، بي حوصلگي، کاهش ميزان تمرکز، عدم پيشرفت شغلي و در نهايت از دست دادن شغل شود.

در هر لحظه به کار خود فکر مي‌کنيد

اگر حتي هنگام خواب و در حين تعطيلات آخر هفته به کارتان فکر مي‌کنيد و نمي‌توانيد ذهن خود را آرام و اندکي جدا ازکار کنيد مبتلا به فرسودگي شغلي شده ايد. علاقه مندي به کار و فکر کردن به آن هم بايد بازه زماني خاصي داشته باشد، اگر به طور دائم نگران کارتان هستيد وبه آن فکر مي‌کنيدو در ذهنتان برخورد با همکاران را مرور مي‌کنيد به فرسودگي شغلي دچار شده‌ايد.

از کارتان ناراضي هستيد

اگر از محل يا نوع کارتان ناراضي هستيد، اگر همکاران و يا مديران با شما برخورد مناسبي ندارند و با آن‌ها درگير هستيد، اگر کارتان سخت و بسيار پيچيده است و پس از انجام آن دچار خستگي شديد مي‌شويد، اگر حقوق و دستمزدتان کافي نيست يا ساعت کاري طولاني داريد امکان دارد که به فرسودگي شغلي مبتلا شده باشيد.

همکاران فضول و غيبت گويي داريد

يکي از اصلي‌ترين عواملي که باعث فرسودگي شغلي در افراد مي‌شود همکاران فضول و بدگمان است. همکاراني که مدام در زندگي شخصي و کاري فرد سرک مي‌کشند و مي‌خواهند از کارهاي او آگاه باشند.
اين همکاران همچنين براي مشکلات شخصي و اجتماعي افراد نيز نسخه‌پيچي مي‌کنند و نظرات خود را اعلام مي‌کنند، آن‌ها به مکالمات شخصي فرد گوش مي‌کنند و درباره نحوه پوشش، نوع کار و مواردي از اين دست نيز اظهارنظر مي‌کنند.

چيدمان ميز و صندلي‌هاي و به طور کلي محيط کار نامناسب است

بسته به نوع کار، دور بودن ازشرايط استاندارد مي‌تواند باعث فرسودگي شغلي در فرد شود، نور کم محيط، اتاق يا ساختمان دلگير و بدون پنجره، نبودن گل و گياه در ساختمان، بهداشت نامناسب محل کار، مشکل در تامين مواد غذايي و آشاميدني، فاصله دور خانه تا محل کار، ترافيک و يا سختي کار همگي باعث افسردي شغلي در فرد مي‌شود.

ابتلا به بيماري‌هاي روحي و يا جسمي

بيماري به هر شکل مي‌تواند در روند کار فرد اختلال ايجاد کند، بويژه اگر فرد در ارتباط با نوع کار خود مبتلا به بيماري شده باشد. در هنگام بيماري فرد بايد در خانه استراحت کند و از رفتن به محل کار خودداري کند، اما اگر مجبور به ادامه کار در حين بيماري باشد اين باعث فرسودگي شغلي در او مي‌شود و نيز روند درمان و بهبود بيماري را نيز کند مي‌کند. از جمله ديگر بيماري‌هايي که در اثر فرسودگي شغلي ايجاد مي‌شود مي‌توان معده درد، سردرد، ضعف سيستم ايمني و ابتلا به سرماخوردگي را نام برد.

به شدت تحريک‌پذير و حساس شده‌ايد

اگر با هر اختلاف در محل کار دچار خشم، اندوه، گريه و يا ناراحتي مي‌شويد نشان دهنده ابتلا به فرسودگي شغلي است.

حال براي رفع مشکل فرسودگي شغلي چه اقداماتي بايد انجام داد

در گام اول کار و حرفه خود را دوست داشته باشيد، در محل کار خود از رنگ‌هاي شاد استفاده کنيد و گل و گياه در کنار ميزتان بگذاريد، اگر با همکارانتان اختلاف داريد با آرامش درباره آن با آن‌ها صحبت کنيد، در کنار کار به ورزش بپردازيد و مواد غذايي سالم بخوريد تا سلامت جسمي و روحي شما حفظ شود، آزمايش‌هاي پزشکي دوره‌اي را به طور مرتب انجام دهيد، اگر دچار فرسودگي و استرس شده‌ايد تحت نظر مشاور قرار بگيريد تا به شما توصيه‌هاي مناسب ارائه کند، به موسيقي گوش بدهيد، با دوستان خود به گردش و مسافرت برويد، از مرخصي‌هاي خود استفاده کنيد، به دنبال يادگيري مطالب جديد باشيد تا در کارتان پيشرفت کنيد.

با انجام اين راهکار‌ها مي‌توانيد از کاري که انجام مي‌دهيد لذت ببريد و در آن پيشرفت کنيد، در صورتي که با رعايت تمامي اين راهکار‌ها نتوانستيد فرسودگي شغلي را در خود مهار کنيد مي‌توانيد شغل خود را تغيير دهيد تا از کار جديد لذت ببريد.



منبع : yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/66755/اين نشانه ها مي گويد دچار فرسودگي شغلي شده ايد!!
بستن   چاپ