چه خبر -
به گزارش ايسنا، بهرام قاسمي، در نشست خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالي مبني بر اين که شما روز گذشته در مصاحبه اي اعلام کرده بوديد که آماده مذاکره با عربستان هستيم ولي دولت رياض بايد از اقدامات مخرب خود در منطقه دست بردارد ،گفت : ما خواهان تنش نيستيم، به دنبال افزايش تنش با اين کشور هم نيستيم و همانطور که پيش از اين گفته بودم ما آمادگي گفتوگو داريم. اميدواريم که آنها متوجه اشتباهات خود بشوند و در راستاي جبران خطاهاي گذشته اقدام کنند.
قاسمي ادامه داد: گفتوگو و تفاهم با هر کشوري به معني تأييد رفتارها و يا همه رفتارهاي آن کشور نيست. عربستان نيز دچار اشتباهات استراتژيکي به خصوص در منطقه شده است و بايد آنها را جبران کند.
سخنگوي وزارت امور خارجه در مورد تصميم ترکيه جهت کشيدن ديوار بين مرز ايران و ترکيه در راستاي جلوگيري از ورود عناصر پ.ک.ک به خاک اين کشور، گفت: مقامات ترکيه ما را در جريان ايده خود قرار دادند، البته اين ديوار در نقطه صفر مرزي نيست بلکه در درون عمق خاک ترکيه قرار است احداث شود و با نقطه صفر مرزي فاصله دارد.
قاسمي ادامه داد: ما از هر اقدامي که بتواند به حفظ ثبات و امنيت در مرزهاي دو کشور کمک کند، استقبال ميکنيم.
اين مقام مسئول در وزارت امور خارجه با تأکيد بر اينکه وجود ثبات و امنيت در مرزها براي ما مهم است گفت: البته تحقق اين موضوع نيازمند همکاري دوجانبه است و بايد دو کشور هر دو تلاشهاي لازم را در اين ارتباط داشته باشند.
اين ديپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه شبکه خبري المانيتور اعلام کرد که ترامپ عليرغم موضعگيريهاي منفي که عليه ايران داشته بحث تعليق تحريمهاي هستهاي عليه ايران را در دو روز آينده به مانند رييس جمهور قبلي اين کشور امضا خواهد کرد، خاطرنشان کرد: در مورد آينده نميتوانيم قضاوت کنيم. بايد صبر کنيم ببينيم چه خواهد شد و بعد از آن صحبت خواهيم کرد.
همين خبرنگار از سخنگوي وزارت امور خارجه پرسيد که چه توصيهاي در اين ارتباط به مقامات آمريکايي دارد که وي در پاسخ اظهار کرد: آنها نيازي به توصيه ندارند. آنها بايد خودشان آموخته باشند که چگونه با ايران رفتار کنند.
وي با اشاره به گزارشات آژانس بين المللي انرژي اتمي در مورد پايبندي ايران به تعهداتش در ارتباط با برجام و اذعان کشورهاي مختلف به اين موضوع گفت: برجام يک توافق چندجانبه است و ما اميدواريم که مقامات آمريکايي رفتاري عاقلانه و واقعبينانه اتخاذ کنند.
خبرنگاري به صحبتهاي اخير رييس جمهور اشاره کرد که اعلام کرده در صورت تداوم دولت تلاش خواهد شد که تحريمهاي غيرهستهاي نيز عليه ايران برداشته شود. اين خبرنگار از سخنگوي وزارت امور خارجه پرسيد که آيا چشماندازي در اين ارتباط وجود دارد؟ که وي در جواب گفت: اين ايده جديدي است که در ادامه مباحثات قبلي مطرح شده، کار دشواري است و آقاي رييس جمهور نيز گفتند که در اين راستا تلاش ميکنيم.
وي ادامه داد: اين تحريمها ريشه در مسائل مشخصي دارد و از پيچيدگيهاي خاصي برخوردار هستند .
اين ديپلمات ارشد کشورمان با اشاره به جايگاه ايران در عرصه منطقه و بينالملل اظهار کرد: در ديپلماسي هيچ اقدام و کاري نشدني نيست و ما اميدواريم بتوانيم از طريق کانالهاي ديپلماتيک و ديپلماسي فعالي که داشتهايم ،بر اين مشکلات فائق آييم.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به اين سوال که اين کانالهاي ديپلماتيک چه کانالهايي خواهد بود و آيا اين کانالهاي ديپلماتيک شامل آمريکا نيز ميشود، گفت: بخشي از مسائل مربوط به آمريکا است و بخشي ديگر مربوط به ساير کشورها است. در راستاي تحقق صحبت انجام شده ما نياز به طراحي جديد داريم و قضاوت در مورد اينکه اين موضوع بايد از کجا آغاز شود و چه مسيري را طي کند در حال حاضر زود است، احتياج به کار کارشناسي دارد؛ چرا که همانطور که گفتم ايده جديدي است.
سخنگوي وزارت امور خارجه در ارتباط با وضعيت اسراي فلسطيني در زندانهاي رژيم اشغالگر صهيونيستي و اعتصاب غذا توسط برخي از آنها نيز خاطر نشان کرد : پرونده رژيم اشغالگر صهيونيستي در ارتباط با سرکوب روشن است و افکار عمومي دنيا از اين موضوع آگاهي دارند.
وي با بيان اينکه اعتصاب غذاي اين زندانيان نشانه مقاومت و تلاش آنها براي مبارزه با ظلم، بيداد و جنايت است ادامه داد: اين موضوع نشان ميدهد که تا زماني که ظلم و بيداد و جنايت وجود دارد مقاومت و ايستادگي نيز در اشکال مختلف وجود دارد. تا ظلم هست مبارزه و جهاد نيز جريان خواهد داشت.
خبرنگاري از سخنگوي وزارت امور خارجه در ارتباط با انتشار برخي از اخبار مبني بر اينکه تعدادي از گردشگران ايراني به تازگي در يک حادثه در ترکيه کشته و تعدادي از آنها زخمي شدهاند، گفت: ما چنين خبري را نداريم و نميتوانم در مورد آن اظهار نظري کنم.
وي ادامه داد: البته ما پيش از اين نيز اعلام کرديم که ترکيه در شرايط خاصي به سر ميبرد و هموطنان قبل از سفر به اين کشور لازم است که تمهيدات و احتياط لازم را بيانديشند.
خبرنگاري در اين نشست که به مدت يک ساعت ادامه داشت خطاب به سخنگوي وزارت امور خارجه گفت سوالي به من ابلاغ شده که از شما بپرسم، برخي معتقدند که سفر روز گذشته ظريف به اصفهان به همراه آقاي روحاني انتخاباتي بوده است که سخنگوي وزارت امور خارجه در ابتدا در پاسخ خطاب به اين خبرنگار گفت: ولي چيزي درباره پاسخ به اين سوال به من ابلاغ نشده است.
قاسمي ادامه داد: من ديشب در اين ارتباط موضعگيري مشخصي را داشتم ، تأکيد کردم که وزارت امور خارجه، وزارتخانهاي فراجناحي است و طبق اساسنامه وزارت امور خارجه اعضا و کارکنان اين وزارتخانه نميتوانند در هيچ حزب، گروه و دستهجات سياسي عضويت داشته باشند. ما در وزارت امور خارجه در سطوح بالا، مياني و کارشناسي افرادي را که به صورت سيستماتيک عضو يک حزب باشند نداريم چرا که همانطور که گفتم خلاف اساسنامه وزارت امور خارجه است . در گذشته نيز اگر مواردي بوده که بايد افراد تصميم ميگرفتند که در وزارت امور خارجه فعاليت کنند يا ادامه عضويت در احزاب داشته باشند عمدتاً تصميم بر استعفا از حزب گرفته و فعاليت در وزارت امور خارجه را انتخاب کردند.
سخنگوي وزارت امور خارجه با بيان اينکه سفر آقاي ظريف به شهر خودشان يک سفر شخصي است و ديروز صبح از هيأت دولت در اين ارتباط مرخصي گرفته بودند، افزود: هزينه اين سفر را خود ايشان پرداخت کرده بودند. ايشان را در سفرهايشان محافظيني همراه ميکنند که به طور معمول هزينههاي آنها بر عهده دستگاههاي ذيربط است. ولي ايشان خود روز گذشته هزينه محافظين را نيز پرداخت کردند که شائبهاي وجود نداشته باشد. ايشان به احترام رييس جمهور در اين سفر بودند، هيچگونه سخنراني نداشتند ،هيچگونه کار حزبي و انتخاباتي انجام ندادند و کار خلاف قانوني صورت نگرفته است.
سخنگوي وزارت امور خارجه ادامه داد: دامن زدن به اين مسأله و طرح اينگونه مسائل بياخلاقي است. در مورد معاون آقاي ظريف (تخت روانچي) نيز مباحثي مطرح شد، ما بررسي کرديم و متوجه شديم که کار خلاف قانوني انجام نشده است.
در ادامه اين نشست خبرنگاري به سفر آتي دونالد ترامپ به عربستان و برگزاري اجلاس رياض با حضور وي و برخي ديگر از مقامات کشورهاي عربي و اسلامي اشاره کرد و نظر سخنگوي وزارت امور خارجه را در ارتباط با اجلاس رياض جويا شد که قاسمي در پاسخ گفت: به طور کلي اجلاس رياض چيز جديدي نيست. از اين نوع اجلاسها نيز در گذشته برگزار شده، البته در شرايط فعلي مسائلي در ارتباط با اين اجلاس مطرح است که باعث ميشود حساسيت بيشتري در مورد اين اجلاس ايجاد شود.
بهرام قاسمي به مشکلات داخلي عربستان و مشکلاتي که آل سعود در يمن و منطقه دارد اشاره کرد و افزود: اين مسائل باعث شده که نوعي احساس انزوا در درون حاکميت عربستان وجود داشته باشد و همين موضوع شايد عربستان را به اين سمت سوق داده که با تشکيل چنين اجتماعاتي بر مشکلاتش سرپوش بگذارد و چهره ديگري از عربستان ارائه دهد.
سخنگوي وزارت امور خارجه با اشاره به اتهاماتي که در جهان و منطقه نسبت به عربستان سعودي مطرح است، ادامه داد: اين کشور در توليد و ترويج افکار افراطيگري نقش عمدهاي داشته و حتي در دادگاهي در آمريکا نيز به خاطر دخالتش در برخي از وقايع محکوم شده است. اين کشور سعي ميکند که با فرافکني و با برگزاري چنين اجلاسهايي مقداري افکار عمومي جهان را از واقعيتها دور کند در حالي که آنها بايد بدانند اين نوع روشها و اقدامات نميتواند مسائل را به صورت ريشهاي حل کند و اين جلسات و آنچه که در آنها اتفاق ميافتد بعد از چند روز به فراموشي سپرده ميشود و کشورها هر کدام مواضع خود را دنبال ميکنند.
وي با اعتقاد بر اينکه اين نشست و اقدامات را ميتوان در ادامه سياستها و توطئههاي صهيونيستها در منطقه عنوان کرد، افزود: عربستان با توجه به نزديکي به صهيونيستها ميخواهد با اين اقدامات بر روي واقعيتها سرپوش بگذارد و با نام بردن از ديگران آنها را مسئول وضعيت کنوني در منطقه معرفي کند.
قاسمي با تأکيد بر اينکه ثبات و امنيت در منطقه بايد با توسط خود کشورهاي منطقه ايجاد شود ،خطاب به مقامات آمريکايي که در اين اجلاس حضور خواهند داشت گفت: ما به آنها توصيه ميکنيم که دچار خطاهاي فاحش گذشته نشوند. رييس جمهور فعلي آمريکا در تبليغات خود از سياستهاي گذشته دولتمردان آمريکا در منطقه انتقاد ميکرد و او اکنون بايد متوجه باشد که دچار اشتباهات گذشته نشده و وارد دام جديدي نشود. البته بايد بر اين موضوع نيز تأکيد کرد که برخي از مشکلات در منطقه ناشي از سياستهاي اشتباه آمريکا است.
سخنگوي وزارت امور خارجه همچنين در تبيين سياست خارجي ايران در ارتباط با مسائل منطقهاي گفت: سياست خارجي ايران در اين زمينه کاملاً روشن است. ما خواهان صلح و امنيت و مبازه با تروريسم هستيم، در چند دهه گذشته بيش از هر کشور ديگري در راستاي مبارزه با ترويسم تلاش کردهايم و کساني که ادعاي مبارزه با تروريسم دارند بايد از مشي و روش ايران پيروي کنند تا صداقت آنها در اين زمينه اثبات شود.
وي همچنين خطاب به کشورهاي اسلامي در ارتباط با اجلاس رياض گفت: آنها بايد مواظب باشند که اين نوع حرکتها باعث نفاق و دودستگي در جهان اسلام نشود. کشورهاي اسلامي بايد با اينگونه اقدامات با هوشياري برخورد کنند و اجازه ندهند که صهيونيستها تحت چنين عناويني شکاف بيشتري در جهان اسلام ايجاد کنند.
در ادامه اين نشست خبرنگار ديگري خطاب به سخنگوي وزارت خارجه اظهار کرد به طور معمول آمريکايي ها وقتي که اقتصادشان دچار مشکل مي شود به ايجاد جنگ براي فروش اسلحه متوسل ميشوند نظر ايران در ارتباط با اين موضوع و به طور کلي سياست ايران در ارتباط با تعامل با همسايگانش چگونه است ؟که وي در پاسخ گفت: ما همواره تاکيد کرده ايم که خواهان صلح و ثبات در منطقه و ارتباط مسالمت آميز با همسايگان مان هستيم و سعي داريم که از تنش ها بکاهيم.
قاسمي در ادامه گفت: تلاشهاي جمهوري اسلامي ايران در اين ارتباط روشن است و ما با هرگونه جنگ طلبي و خشونت با منطقه مخالفيم. تلقي ما اين است که منطقه ظرفيت خشونت بيش از اين را ندارد و لازم است که به سمت ثبات، توسعه اقتصادي و فقر زدايي حرکت کند. ما تلاش هاي صلح جويانه مان را حتي نسبت به کساني که با ما زاويه دارند، ادامه مي دهيم چرا که معتقديم با گفتوگو مي توان بر مشکلات پيروز شد.
خبرنگار ديگري از سخنگوي وزارت خارجه در ارتباط با اظهارات گستاخانه وزير دفاع عربستان در ارتباط با ايران و شکايت ايران از اين اظهارات به سازمان ملل متحد پرسيد که وي تصريح کرد: سخنان ناسنجيده اي از سوي مقامات سعودي مطرح شد و اين سخنان بعد از اتفاق دردناکي که در مرزهاي مشترک ايران و پاکستان در منطقه ميرجاوه رخ داد، مطرح شد.
قاسمي با بيان اينکه ما از اين اظهارات با عنوان اينکه دولت سعودي سعي دارد دست به عمليات هاي ناهنجاري بزند به سازمان ملل شکايت کرديم، طي نامه اي اين موضوع را در سازمان ملل ثبت کرده و درخواست کرديم که به عنوان سندي رسمي در اين سازمان ثبت شود، ادامه داد: بارها تاکيد کرديم که اينگونه رفتارها و اظهارات کارساز نيست و کساني که مشي خشونت آميز را پيگيري مي کنند ، ضرر مي کنند.
اين ديپلمات عالي رتبه کشورمان ادامه داد: سخنان اين مقام سعودي ناسنجيده، خطا و بدون حساب و درک واقعيت ها مطرح شده و به نظر مي رسد در يک لحظه خاص هيجاني اين سخنان بر زبان وي جاري شده است. ما اميدواريم اين سخنان ديگر تکرار نشود چرا که عواقب نامطلوبي براي آنها خواهد داشت.
سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالي در ارتباط با برگزاري انتخابات رياست جمهوري ايران در کانادا اظهار کرد: متاسفانه علي رغم پيگيري هايي که انجام شده اين امکان براي برگزاري انتخابات در کانادا فراهم نشده و در همين چارچوب از ايرانيان ساکن کانادا درخواست کرديم که اگر اين امکان برايشان فراهم است، از ظرفيت و امکاناتي که در آمريکا براي شرکت در انتخابات فراهم شده است ، استفاده کنند.
بهرام قاسمي همچنين با اشاره به سفر هيات کانادايي به ايران براي اولين بار بعد از قطع روابط ديپلماتيک دو کشور طي سالهاي اخير افزود: هيات کانادايي مذاکرات فشرده اي با مقامات ايران انجام داد. براي اين که بررسي کنيم که چگونه مي توانيم بر مشکلات باقي مانده جهت احياي روابط دو کشور غلبه کنيم. دولت فعلي کانادا در دوران تبليغات اعلام کرده بود که علاقه مند است با ايران رابطه برقرار کند و همانطور که مي دانيد از مدتي پيش رايزني ها و گفتوگوهايي بين دو کشور در اين زمينه انجام شده بود.
وي افزود: چهارشنبه هفته گذشته هيات مورد اشاره مذاکراتي با مقامات ايران داشت و قرار شد که اين مذاکرات ادامه پيدا کند. تاريخ دور بعدي اين مذاکرات را در چند هفته آينده مشخص مي کنيم.
قاسمي تصريح کرد: مذاکره بين دو طرف براي تلاش جهت حصول توافق مرضي الطرفين ادامه دارد.
خبرنگار ديگري در اين نشست بار ديگر در ارتباط با سفر روز گذشته ظريف به اصفهان به همراه رئيس جمهور از سخنگوي وزارت خارجه پرسيد و خطاب به وي گفت علي رغم صحبت شما به نظر مي رسد که اين سفر انتخاباتي بوده. ايشان در يک همايش انتخاباتي شرکت کردند و توضيحات شما در اين ارتباط اقناع کننده نبود و از ديگر سو آقاي روانچي نيز دو هفته پيش در نشست تبليغاتي آقاي روحاني حضور داشته و سخنراني کردند. بهرام قاسمي نيز در پاسخ به اين خبرنگار تصريح کرد: پاسخ من به سوال شما همان چيزي است که قبلا گفته ام . اين سفر انتخاباتي نبود، دوستان ما در وزارت خارجه به اساسنامه اين وزارتخانه پايبند و آن را رعايت مي کنند. آقاي ظريف به عنوان وزير خارجه و فردي که به شهر خود سفر کرده به همراه آقاي رئيس جمهور در اين سفر حضور پيدا کردند و اين سفر جنبه تبليغاتي نداشت.
بهرام قاسمي در مورد سوال مطرح شده در ارتباط با مجيد تخت روانچي نيز گفت: آقاي روانچي عضو هيچ گروه و حزبي نيست. کار حزبي و سياسي انجام نمي دهند و ما اگر بخواهيم براساس استدلال هايي که برخي از دوستان در ارتباط با اينگونه مسائل مطرح مي کنند حرکت کنيم، بايد از چند ماه پيش وزارت خارجه را تعطيل مي کرديم، در ها را مي بستيم، نشست مطبوعاتي سخنگو را برگزار نمي کرديم، سفرهاي سياسي توسط معاونين و وزير خارجه انجام نمي شد چون براساس تعبير و استدلال اين دوستان مي توانست تبليغاتي محسوب شود.
بهرام قاسمي ادامه داد: وزارت خارجه بايد به کار خود ادامه دهد. کار ما تعطيل بردار نيست و در ساير کشورها نيز به اين نوع اقدامات رفتار انتخاباتي نمي گويند، چون چنين نگاهي وجود ندارد.
وي تصريح کرد: نبايد منافع ملي و دستگاه ديپلماسي را قرباني برخي از بحث هاي داخلي بکنيم.
سخنگوي وزارت خارجه در ادامه نشست خبري خود با خبرنگاران در پاسخ به سوالي مبني بر اينکه با توجه به اينکه ترکيه اعلام کرده قصد دارد براي جلوگيري از ورود تروريستها ديواري در مرز ايران و ترکيه بکشد آيا اين احتمال وجود دارد که ايران نيز با توجه به حوادث تروريستي اخير ديواري بين مرز تهران و اسلام آباد احداث کند؟ گفت: ما اميدواريم که وضعيت در منطقه خودمان حداقل به گونه اي پيش برود که نياز به اين ديوارکشي ها نباشد و بدون سيم خاردار بتوانيم زندگي مسالمت آميزي داشته باشيم و مرزهايمان از امنيت لازم برخوردار باشد.
بهرام قاسمي با اشاره به سفر ظريف به همراه يک تيم امنيتي و انتظامي به پاکستان بعد از اتفاق ميرجاوه گفت: بعد از آن اتفاق ما زمان را از دست نداديم و اين سفر انجام شد. سفر خوبي بود و با دستاوردهاي خوبي همراه بوديم. ما اميدواريم با توجه به صحبت هاي صورت گرفته در حوزه ديپلماتيک و همچنين مسائل امنيتي و انتظامي در جريان اين سفر، شاهد وضعيت مطلوبتري در مرزهاي دو کشور باشيم.
وي درباره بحث ترکيه نيز تصريح کرد: ما در ايران اجازه نخواهيم داد که از داخل خاک ايران اقدامي عليه کشور همسايه و دوستمان ترکيه انجام شود. ما با تمام توان از مرزهاي خود مراقبت ميکنيم البته اين موضوع نياز به کار دو سويه دارد و اميدواريم ترکيه نيز در نگاه خود به ايران ،چنين استراتژي و سياست گذاري را داشته باشد.
اين ديپلمات ارشد کشور مان ،در پاسخ به سوالي در ارتباط با وضعيت زندانيان ايراني در گرجستان به توجه به سفر اخير ظريف به اين کشور و رايزني هايي که بين مقامات دو کشور در اين ارتباط صورت گرفته است ؟گفت: يکي از پرونده ها و دغدغه هاي جدي براي وزارت خارجه و شخص آقاي ظريف به عنوان وزير امور خارجه در طي 4 سال گذشته بحث ايرانيان خارج از کشور و همچنين زندانيان ايراني در خارج از کشور بوده است.
وي با بيان اينکه در سفر آقاي ظريف به گرجستان در ارتباط با موضوع زندانيان صحبت شد و بعد از اين سفر نيز تعدادي از زندانيان ايراني از زندان هاي اين کشور آزاد شدند، ادامه داد: در مورد ساير کشورها نيز به صورت دائم و در سطوح مختلف وزارت خارجه اين موضوع دنبال ميشود.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين به سفر چندي پيش ظريف به ترکمنستان نيز اشاره کرد و گفت: در آن سفر نيز به توافقات خوبي در ارتباط با بحث زندانيان دست پيدا کرديم اکنون نيز يک هيأت ايراني براي اجرايي کردن اين توافقات در ترکمنستان است. بر اساس توافقات صورت گرفته احتمالا اين زندانيان در قالب چند گروه آزاد ميشوند. در ابتدا اولويت بر موضوع زنان زنداني و سالخوردگان است ، گروه بعدي زندانياني هستند که سابقه کمتري دارند.
وي ادامه داد: اميدواريم اين توافقات اجرايي شود چرا که چنين موضوعي خبر خوشي براي خانواده اين زندانيان است.
خبرنگار ديگري درباره بحث عضويت ايران در اوراسيا و گفتوگوي ايران با اين اتحاديه از سخنگوي وزارت خارجه پرسيد ؟که وي در ادامه گفت: ما گفتوگوها و رايزني هايي را با اين اتحاديه داريم. بحث عضويت ايران در اين اتحاديه از سوي تعدادي از اعضا مطرح شده است و کارشناسان ما در تهران در حال انجام بررسي هاي لازم در اين چارچوب هستند.
قاسمي با تاکيد بر اينکه همکاري هاي جمعي در قالب اتحاديه و سازمان هاي مشترک ميتواند براي ثبات در منطقه موثر باشد گفت: ما بحث عضويت در اوراسيا را با ديد مثبت در حال مطالعه هستيم. در موضوع تعرفه ها نيز بحث هاي کارشناسي جدي با آنها داشته ايم که اگر به نتيجه برسد در مورد بخشي از کالاها ميتوان آن را اعمال کرد. موضوعي که ميتواند به نفع هر دو طرف باشد.
خبرنگار ديگري از سخنگوي وزارت خارجه در ارتباط با رايزني هاي لاوروف و دونالد ترامپ بر سر سوريه در واشنگتن پرسيد که وي در پاسخ گفت: من از محتواي اين مذاکرات اطلاعي ندارم و بهتر است در اين مورد سخني نگويم.
وي همچنين در بخش ديگري از صحبت هاي خود به رابطه ايران و ترکيه اشاره کرد و گفت: ترکيه کشور همسايه ما است . کانال هاي ديپلماتيک بين دو کشوربرقرار است و مقامات دو کشور با يکديگر در تماس هستند.
سخنگوي وزارت خارجه همچنين در اين نشست مطبوعاتي در ارتباط با نتيجه انتخابات اخير رياست جمهوري در فرانسه و تاثير آن بر نوع رابطه تهران- پاريس گفت: رابطه ايران و فرانسه رابطه کهني بوده و بعد از برجام همکاري هاي خوبي بين دو کشور طراحي شده .
قاسمي به پيروزي ماکرون در انتخابات رياست جمهوري فرانسه اشاره کرد و ادامه داد: ايشان قبلا وزير اقتصاد فرانسه بودند . ما با فرانسه در خصوص پروژه هاي بزرگ به تفاهم لازم رسيده ايم و فکر ميکنيم در دوران جديد نيز روابط دو کشور به خوبي ادامه پيدا کند.
بهرام قاسمي تصريح کرد: ما از وضعيت جديد در پاريس استقبال ميکنيم. استقرار رئيسجمهور جديد در اين کشور را تبريک گفته ايم .
اين ديپلمات ارشد کشورمان تصريح کرد: با توجه به صف بندي هاي احزاب نوظهور و شکست احزاب کلاسيک بايد گفت اتفاقاتي که در فرانسه رخ داده ميتواند تاثير بسزايي دراين کشور ، اتحاديه اروپا و جهان داشته باشد.
سخنگوي وزارت خارجه ادامه داد: فکر ميکنيم در دولت جديد فرانسه نيز روابط تهران و پاريس با سرعت و دقت لازم به پيش مي رود و مسير تعامل تهران – پاريس ميتواند کماکان همچون گذشته و يا حتي در شکل بهتري ادامه پيدا کند.
سخنگوي وزارت خارجه در ابتداي سخنان خود در اين نشست مطبوعاتي فرارسيدن روز فردوسي را تبريک گفت و با زلزله زدگان خراسان شمالي ابراز همدردي کرد.
انتهاي پيام
http://www.CheKhabar.ir/News/66224/سخنان نسنجيده مقامات سعودي عواقب نامطلوبي خواهد داشت-نبايد ديپلماسي را قرباني بحثهاي داخلي کرد