وزارت کشور پيگير جدي تحقق اقتصاد مقاومتي است/نبايد به کسي که توليد کننده و سرمايه گذار است بگوئيم رانت خوار
شنبه 16 ارديبهشت 1396 - 6:41:16 PM
چه خبر - به گزارش پايگاه اطلاع رساني وزارت کشور؛ عبدالرضا رحماني فضلي در گردهمايي معاونين هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع در وزارت کشور با اشاره به اينکه کشور در حوزه‌هاي سياسي، اقتصادي، اجتماعي و امنيتي دستاوردهاي خوبي داشته است، اظهار کرد: اولويت اصلي ما در سال 96 اجراي اقتصاد مقاومتي است. برنامه دولت در سال 96 براي اجراي اقتصاد مقاومتي تهيه شده و به زودي ابلاغ مي‌شود.
وي در ادامه افزود: بايد تلاش کنيم موضوع اقتصاد مقاومتي را به عنوان اولويت نظام با همکاري همه دستگاه‌ها به پيش ببريم. محور اقتصاد مقاومتي هم مردم هستند و اگر مردم را در اين زمينه لحاظ نکنيم موفق نخواهيم شد. در گذشته شاهد يک روند کند در مشارکت دادن مردم در اقتصاد بوده ايم اما اين دولت سطح مشارکت مردم را افزايش داده است، البته تا رسيدن به نقطه مطلوب هنوز فاصله داريم.
وزير کشور تاکيد کرد: ما بايد براي سرمايه‌گذاري و توليد، امنيت اقتصادي ايجاد کنيم و توليدکننده و سرمايه‌گذار را به رسميت بشناسيم و آنها را زالوصفت يا رانت‌خوار نناميم. همين کسي که بنز سوار مي‌شود سه کارخانه و پنج هزار کارگر دارد. ما بايد در قضاوت و داوري به گونه‌اي صحبت کنيم که مصداق صحبت‌هاي ما موجب ايجاد تفکر منفي نسبت به توليدکنندگان نشود البته بايد با رانت‌ها مقابله شود اما نبايد با بزرگ‌نمايي و کلي‌گويي افکار عمومي را بد هدايت کنيم. هر کسي در چارچوب قانون سرمايه‌گذاري کرد بايد قدردان او باشيم و زمينه را براي فعاليت او آماده کنيم. نبايد به کسي که توليدکننده و سرمايه‌گذار است بگوييم رانت‌خوار.
وزير کشور در ادامه گفت: در اقدامات اداري بايد سهولت ايجاد کنيم، البته در اين زمينه کار صورت گرفته است و دولت براي اولين بار 186 اختيار را به دستگاه‌هاي متناظر در استان‌ها واگذار کرده است. استان‌ها هم بايد ايجاد پنجره واحد را در اولويت خود قرار دهند و در کمترين زمان تسهيلات را براي توليدکنندگان ارائه کنند.
وي خطاب به معاونان امور اقتصادي استانداران کشور، تصريح کرد: شما بايد به صورت سيستمي کار بخش خصوصي را پيگيري کنيد. از سويي بايد براي هر پروژه نظارت داشته باشيد زيرا اگر نظارت نباشد کار انجام نمي‌شود، سيستم تشويق و تذکر هم لازم است.
رحماني فضلي ادامه داد: شما بايد با بخش خصوصي به صورت سازماندهي شده و متشکل تعامل داشته باشيد. ما اولويت‌هايي براي تحقق اقتصاد مقاومتي در سال 96 در نظر گرفته‌ايم که اين اولويت‌ها به شما ابلاغ مي‌شود. اين دستورالعمل در واقع مانيفست کار شماست. شما بايد جدولي براي اين اولويت‌ها تعيين کنيد و آنها را اجرايي کنيد، اين توقع ما از شماست.
وي همچنين تاکيد کرد: بعلاوه نظام اداري و بودجه‌ريزي کشور نيز بايد اصلاح شود زيرا با اين نظام نمي‌توان کارها را به سرعت پيش برد.
وزير کشور در بخش ديگري از اظهارات خود با اشاره به در پيش بودن انتخابات 29 ارديبهشت، اظهار کرد: انتخابات بايد موجب تقويت سرمايه اجتماعي شود، نبايد در انتخابات حرف‌هايي زده شود که موجب ايجاد قطب‌بندي در کشور شود يا زحماتي که در اين 38 سال کشيده شده را دچار خدشه کرده و موجب ياس و نااميدي مردم شود. هر کسي مي‌خواهد رييس‌جمهور شود بايد بناي نظام را مستحکم‌تر کند نه اينکه اصل بنا را تخريب کند يا باورهاي مردم را دچار خدشه کند.
رحماني فضلي با اشاره به اينکه فضاي رقابت‌هاي انتخاباتي خوب است، گفت: ما بايد دنبال تحکيم انسجام ملي و سرمايه اجتماعي باشيم. اگر خلاف اين انجام شود ضرر کرده‌ايم، زيرا انتخابات نه يک هدف، بلکه روش است. هدف ما تقويت دين خداست، اين دين در نظام جمهوري اسلامي تبلور يافته و ما هم بايد کارآمدي اين نظام را افزايش دهيم. اگر روش‌هاي مسئولان موجب خدشه‌دار شدن دين خدا شود، اصلا قابل بخشش نيست. همه بايد به اين درک برسند کسي که خلاف اين عمل کند صلاحيت گرفتن مسئوليت در نظام را نخواهد داشت.
وي همچنين افزود: وزارت کشور به عنوان مجري و همچنين ناظران انتخابات نبايد له يا عليه نامزدي اقدام کنند. اگر اين اتفاق بيفتد ما يک کل را فداي جزء کرده‌ايم. هيچکس در وزارت کشور با هر گرايش سياسي نبايد در انتخابات دخالت کند.
وزير کشور با اشاره به فعاليت احزاب و تشکل‌هاي سياسي، گفت: ما شاهد شعور سياسي بالا و هوشمندي احزاب هستيم. در ظرف 38 سال بعد از انقلاب سال‌هاي 94 و 95 بهترين سال‌هاي تعامل احزاب بوده که شاهد کمترين برخورد قضايي و امنيتي با احزاب بوده‌ايم، يکي از مهمترين دلايل آن هم پختگي خود احزاب است.
رحماني فضلي همچنين گفت: خيلي‌ها دنبال تحريک مسائل اقوام و اقليت‌ها هستند اما به دليل پختگي مردم، انسجام آنها و اعتمادشان به نظام، در اين زمينه تهديدي وجود ندارد. ما بايد قدر سرمايه اجتماعي را بدانيم و آن را دچار خدشه نکنيم. خوشبختانه ما هيچ موضوع امنيتي خاصي که در کشور تنش ايجاد کند نداريم و عليرغم همه تهديدات و اقدامات مخالفين منطقه‌اي از جمله گروه‌هاي تروريستي، برخي کشورهاي منطقه‌اي و کشورهاي خارج از منطقه، امنيت کشور ما حاصل شده است. اين اعتراف دوست و دشمن است.
وي در بخش ديگري از اظهارات خود با اشاره به مسائل اجتماعي کشور، گفت: يکي از قله‌هاي بلند توفيق دولت، حرکت موثر در مسير ساماندهي آسيب‌هاي اجتماعي است. دولت به جاي سرپوش گذاشتن بر آسيب‌هاي اجتماعي در اين زمينه مطالعه انجام داد که حاصل آن تقديم رهبري شد و ايشان اين مطالعات را به دقت بررسي کردند و دستور تکميل آن را صادر کردند. يک سال دستگاه‌هاي مختلف کشور روي اين مطالعات کار کردند و در جلسه با مقام معظم رهبري خود ايشان سازوکارها و اولويت‌ها را مشخص کردند و گفتند به اين موضوع 20 سال دير توجه شده است حالا بايد با اقدام سريع و فوق‌العاده اين 20 سال جبران شود. رييس‌جمهور هم پيگيري مسائل اجتماعي را از بنده مطالبه کرده اند و ما هم جلسات را به صورت مرتب برگزار مي‌کنيم. خوشبختانه با اقدامات انجام شده همه شاخص‌هاي آسيب‌هاي اجتماعي بهبود داشته است و رهبري هم فرموده‌اند که از عملکرد و روند کار در اين حوزه خرسندم.
وزير کشور در ادامه با بيان اينکه کشور در حوزه شاخص‌هاي کلان اقتصادي دستاوردهاي خوبي داشته است، تصريح کرد: تورم تک رقمي، افزايش صادرات نفتي، رشد اقتصادي، ثبات در عرصه قيمت‌ها، ارائه تسهيلات براي واحدهاي توليدي، طراز تجاري مثبت و جذب سرمايه خارجي بخشي از دستاوردهاي دولت در حوزه اقتصادي است.
عكس هاي مرتبط :
بيشتر
http://www.CheKhabar.ir/News/65412/وزارت کشور پيگير جدي تحقق اقتصاد مقاومتي است-نبايد به کسي که توليد کننده و سرمايه گذار است بگوئيم رانت خوار
بستن   چاپ