دلايل منع قربالگري ايدز
شنبه 2 ارديبهشت 1396 - 7:13:52 AM
چه خبر - منع قانوني قربالگري و آزمايش ايدز قبل از ازدواج

رييس اداره کنترل ايدز وزارت بهداشت درباره چرايي نادرست بودن غربالگري ايدز پيش از ازدواج اظهاراتي داشته اند که در اين مطلب به آن ها مي پردازيم.

آزمايش اچ آي وي هيچ وقت نمي‌تواند تحت عنوان غربالگري انجام شود؛ چرا که اجباري بودن آن از نظر قوانين اجتماعي و حقوق بشر منع قانوني دارد. حتي کارفرمايان نيز نمي‌توانند فردي را که قرار است استخدام شود، از نظر ابتلا به اين بيماري غربال کنند. غربالگري اچ آي وي (HIV) فقط در خون‌هاي اهدايي انجام مي‌شود.

وي اضافه کرد: در مشاوره‌هاي پيش از ازدواج بايد براي زوجين در زمينه پيشگيري از اچ آي وي و اهميت تشخيص زودهنگام و نقش مراقبت و درمان در کنترل آن، اطلاع رساني شود. در اين صورت اگر افراد بخواهند داوطلبانه اين آزمايش را انجام دهند، هيچ منعي وجود ندارد.

کازروني يکي از دلايل نادرست بودن اين غربالگري را وجود انگ اجتماعي نسبت به بيماران مبتلا به اچ آي وي دانست و افزود: اين باور در جامعه وجود دارد که اچ آي وي، بيماري متفاوت از ساير بيماري‌ها است و در صورت ابتلا، ترس و نگراني از برخورد نامناسب اطرافيان و نزديکان وجود دارد. اين درحاليست که اچ آي وي بيماري عفوني است که با درمان کنترل و منجر به قطع زنجيره انتقال عفونت به ديگران مي‌شود.

رييس اداره کنترل ايدز و بيماري‌هاي آميزشي وزارت بهداشت همچنين بيان کرد: تحقيقات بين‌المللي نشان داده اجباري کردن اين آزمايش کمکي به پيشگيري نمي‌کند؛ چراکه فرد بعد از انجام آزمايش نياز به مراقبت‌هاي تکميلي، درمان و مصرف روزانه دارو دارد و اگر اجبار در اين موضوع وجود داشته باشد، تنها ذهنيتي منفي و مقاومت براي پيگيري‌ها ايجاد مي‌شود.

وي افزود: تجربه اتوبوس ايدز در تهران نشان داد که افراد اگر اطلاعات کافي در اين زمينه دريافت کنند، به راحتي خودشان براي دريافت خدمات مشاوره و آزمايش مراجعه مي‌کنند. در صورتي که فرد اطلاعات کافي در اين زمينه دريافت کند، متوجه مي‌شود که آزمايش اوليه ممکن است منفي يا مثبت کاذب باشد. منفي کاذب به اين معنا که ممکن است ويروس وارد بدن شده باشد ولي براي تشکيل پادتن‌هاي ضد ويروس که آزمايش را مثبت کند، زمان بيشتري نياز است و بايد آزمايش تکرار شود يا اينکه به دلايل ديگر پاسخ مثبت کاذب شود. به همين علت انجام آزمايش اچ آي وي با آگاهي فرد و توضيحات لازم توسط مشاور مفيد است.

به گفته کازروني، تشخيص وضعيت اچ آي وي براي خود شخص و سيستم سلامت در صورتي مفيد است که فرد مبتلا، به مراکز مراقبت و درمان وصل شود و به موقع ارزيابي‌هاي لازم انجام و درمان آن شروع شود. همچنين بايد به درمان پايبندي وجود داشته باشد. آموزش و اطلاع رساني در سطح گسترده و ارائه اطلاعات صحيح باعث انگ زدايي مي‌شود.

رييس اداره کنترل ايدز و بيماري‌هاي آميزشي وزارت بهداشت در خاتمه اظهار کرد: در مراکز مشاوره ايدز ، آموزش و مشاوره رايگان در نهايت رازداري و رعايت محرمانگي انجام و در صورت ابتلاي فرد، تمام خدمات مراقبت و درمان نيز رايگان ارائه مي‌شود.




منبع: isna.ir


http://www.CheKhabar.ir/News/64138/دلايل منع قربالگري ايدز
بستن   چاپ