طرز تهيه خامه فرم گرفته با خامه صبحانه
پنجشنبه 31 فروردين 1396 - 12:20:29 PM
چه خبر - با خامه صبحانه چگونه خامه فرم گرفته درست کنيم؟

خامه فرم‌ گرفته که در دنيا با نام ويپينگ کريم شناخته مي‌شود، همان خامه‌اي است که براي تزيين کيک و شيريني تر از آن استفاده مي‌شود. خامه زده شده يا خامه فرم گرفته خامه‌اي است که توسط همزدن با همزن برقي، همزن دستي يا چنگال، هوا به داخل آن وارد شده و به صورت سبک و پَرمانند در مي‌آيد.

طعم خامه فرم‌ گرفته کمي شيرين است و گاهي اوقات به آن وانيل نيز اضافه مي‌شود. خامه فرم گرفته به دو صورت تهيه مي‌شود : در صورتي‌ که با شکر تهيه شود، کرم شانتيلي ناميده مي‌شود و در صورتي‌ که خامه به تنهايي و بدون داشتن شکر زده شود، به فرانسوي Crème fouettèe ناميده مي‌شود.

وزن شکر بر حسب ميل بين 10– 5 درصد وزن خامه در نظر گرفته مي‌شود. براي اين‌ که خامه خوب فرم بگيرد، خامه صبحانه شما بايد حتما بين 30 تا 36 درصد چربي داشته باشد.

افرادي که به ويپينگ کريم يا خامه فرم‌ گرفته دسترسي ندارند مي‌توانند براي تزيين کيک خانگي و شيريني‌هاي خود از خامه فرم‌ گرفته خانگي استفاده کنند که به دو روش تهيه مي‌شود؛ يکي با خامه صبحانه و ديگري با پودر خامه.

در اينجا قصد داريم طرز تهيه نوع اول يعني خامه فرم گرفته با خامه صبحانه را به شما آموزش دهيم که بسيار ساده اما وقت‌گير است و نياز به صبر و حوصله و دقت دارد.

مواد لازم براي تهيه خامه فرم گرفته

خامه صبحانه (خامه پاکتي) : 400 ميلي‌ليتر
شکر : 100 گرم

طرز تهيه خامه فرم گرفته

براي تهيه خامه فرم گرفته، بعد از بازکردن در پاکت خامه، آب داخل آن را دور ريخته و يا براي تهيه سوپ کنار بگذاريد.

خامه پاکتي را داخل ظرف استيل ريخته و روي خامه شکر بريزيد.
با چنگال و فقط به اندازه‌اي که شکر داخل خامه مخلوط شود، مواد را هم بزنيد.
حالا خامه زده‌ شده را داخل فريزر قرار دهيد تا تگري شود.
بسته به فصل، مدت زمان ماندن خامه در فريزر متفاوت است. براي مثال در فصل زمستان بعد از 20 دقيقه خامه شما آماده خواهد بود اما اگر در فصل تابستان هستيد، زمان بيشتري لازم داريد.
بعد از زمان مورد نظر، شکل خامه شما کمي از حالت شل درآمده و کمي سفت خواهد بود.
توصيه مي‌شود از ابتدا يک ظرف بزرگ را براي کار انتخاب کنيد زيرا حجم خامه در آخر حداقل 6 برابر مي‌شود و به ظرف بزرگ نياز است.
در اوايل کار، خامه کاملا آب مي‌شود ولي صبور باشيد و همين‌طور به هم‌زدن ادامه بدهيد.
همچنين در اوايل کار، داخل خامه تکه‌هاي چربي مشاهده مي‌کنيد اما نگران نباشيد. به هم‌زدن ادامه دهيد.
به همين‌ ترتيب 5 دقيقه، 5 دقيقه هم‌زدن را ادامه دهيد تا حدي‌که ديگر تکه‌هاي چربي در خامه به چشم نخورند و خامه کاملا يک‌دست، لطيف و پفکي شده باشد.
اين کار را آن‌ قدر ادامه دهيد تا خامه به فرمي برسد که رد پره‌هاي هم‌زن داخل آن باقي بماند.
در اين مرحله اسانس مورد نظر (حدود 3 قطره) و در صورت تمايل مقداري رنگ خوراکي به خامه فرم گرفته اضافه کنيد.

نکات مهم براي تهيه خامه فرم گرفته

خامه فرم‌ گرفته‌اي که با خامه صبحانه تهيه مي‌شود کيفيت و طعم بسيار خوبي داد. با مقدار مواد اوليه‌اي که گفته شد به اندازه تزيين يک کيک حدودا 20 سانتي خامه خواهيد داشت، اما اگر هم خامه اضافه آمد، مي‌توانيد آن را فريز کنيد و براي مدت‌ها داخل فريزر و البته درون ظرف دربسته نگهداري کنيد.

_ توجه کنيد که خامه را نبايد کنار مواد بودار قرار داد زيرا بو را جذب مي‌کند.
_ درب ظرف نيز بايد حسابي کيپ و محکم باشد که خامه هوا نخورد و بافت و طعم خود را از دست ندهد.
_ براي استفاده از خامه فريز‌شده، خامه را فريزر در آورده و خوب هم بزنيد. به اين ترتيب، کاملا مثل روز اول خواهد شد.
_ اگر خامه فرم گرفته را در تابستان تهيه مي‌کنيد حتما جلوي کولر اين‌کار را انجام دهيد.
_ براي هم‌زدن خامه از ظرفي از جنس پيرکس، شيشه‌، پلاستيک و يا استيل استفاده کنيد اما به هيچ وجه خامه را داخل ظرفي از جنس روي هم نزنيد زيرا رنگ خامه تيره خواهد شد.
_ توصيه مي‌شود که کيک يا شيريني را از روز قبل درست کنيد و روي آن سلفون کشيده، داخل يخچال نگه داريد و در روز جشن، خامه را تهيه کرده و خيلي سريع آن را تزيين کنيد. در غير اين‌صورت با همان شرايطي که گفته شد، خامه را از روز يا روزهاي قبل تهيه کرده و داخل فريزر نگهداري کنيد و موقع استفاده، دوباره آن را خوب بزنيد تا به همين کيفيت برسد و بعد از آن استفاده کنيد.

اميدواريم از اين آموزش مرحله‌ به‌ مرحله و جامع استفاده کنيد و خامه فرم گرفته با کيفيت و خوشمزه‌اي تهيه کنيد و از آن براي تزيين کيک خانگي و تهيه نان خامه‌ اي يا انواع شيريني اکلر استفاده کنيد.



منبع : cheftayebeh.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/64056/طرز تهيه خامه فرم گرفته با خامه صبحانه
بستن   چاپ