سبزي پلو ماهي شب عيد را به سبک گيلاني ها درست کنيد
شنبه 28 اسفند 1395 - 9:51:50 AM
چه خبر - ماهي شکم پر گيلاني

از خواص و خاصيت‌هاي خوردن ماهي براي تامين پروتئين بدن هرچه بگوييم کم گفته‌ايم. علاوه بر آن، ‌مصرف ماهي در شب‌هاي سال نو ميان ايراني‌ها رسمي قديمي است که به روش‌هاي مختلف، از ماهي سرخ شده کنار سبزي پلو و کوکو تا ماهي گريل شده و سوخاري، بنا به طبع و سليقه استفاده مي‌‌شود.
مردمان مجاور درياي خزر به‌دليل دسترسي آسان‌تر به ماهي تازه روش‌هاي جالب و خوشمزه‌اي براي طعم دار کردن ماهي و خوردن آن دارند. امسال براي ماهي شب سال نو از روش طبخ گيلاني‌ها استفاده کنيد.

مواد لازم براي تهيه ماهي شکم پر گيلاني

ماهي سفيد يا قزل‌آلا : يک عدد
سبزي معطر پونه، گشنيز، چوچاق، نعناع، خالواش و برگ سير) : 3 قاشق غذاخوري خرد شده
گردو : 300 گرم
رب انار ملس : به ميزان لازم
پياز متوسط : يک عدد رنده شده
روغن : به ميزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه : به ميزان لازم

طرز تهيه ماهي شکم پر گيلاني

ماهي را تميز کرده و به آن نمک و فلفل مي‌زنيم.
پياز را رنده کرده، آب آن را گرفته با گردو، رب انار، سبزي معطر و نمک و فلفل مخلوط مي‌کنيم.
مواد را داخل شکم ماهي قرار داده و با خلال دندان لبه‌هاي شکم ماهي را مي‌بنديم.
تابه را با روغن يا کره چرب کرده و يک رديف پياز کف آن مي‌چينيم.
ماهي را روي آن قرار داده و با حرارت ملايم سرخ مي‌کنيم.
همچنين مي‌توانيد با پيچيدن ماهي در فويل و قرار دادن آن به مدت 90 دقيقه در فر با دماي 180 درجه سانتيگراد نيز ماهي را طبخ کنيد.
گيلاني‌هايي که به سمت رشت نزديک ترند از ميزان گردوي بيشتري از سبزي در مايه داخل شکم ماهي استفاده مي‌کنند و همچنين از سير هم در مايه استفاده مي‌شود.
گاهي از سماق و گردو نيز براي مزه دار کردن پوست ماهي استفاده مي‌شود.
اهالي انزلي اشپل نيز در شکم ماهي قرار مي‌د‌هند.



منبع : چهارديواري جام جم

http://www.CheKhabar.ir/News/58640/سبزي پلو ماهي شب عيد را به سبک گيلاني ها درست کنيد
بستن   چاپ