اين کمبودهاي تغذيه اي در بروز آفت موثرند
شنبه 21 اسفند 1395 - 12:57:06 AM
چه خبر - يک متخصص بيماري‌هاي دهان با بيان اين مطلب که سوءتغذيه يکي از مهمترين عوامل آفت دهاني است، گفت: بهترين روش جبران کمبود ويتامين b12 و آهن در اين افراد رعايت يک رژيم غذايي مناسب همراه با گوشت قرمز است و مکمل‌هاي آهن به عنوان روش درماني به هيچ وجه توصيه نمي‌شود.

دکتر فرزانه آقا حسيني اظهار کرد: آفت دهاني يک بيماري دردناک و عود کننده مخاط دهان بوده که به صورت زخم‌هاي کوچک و بزرگ، گرد و کم عمق هستند که در داخل دهان شکل مي‌گيرند. وي با اشاره به اينکه سوء تغذيه يکي از مهمترين علل آفت دهاني است، گفت: مصرف نکردن گوشت قرمز و ويتامين b12 در ايجاد اين بيماري موثر است.

اين متخصص بيماري‌هاي دهان، فک و صورت، تغييرات هورموني در زنان را يکي ديگر از عوامل اين بيماري ذکر کرد و ادامه داد: ايام قبل از قاعدگي و ديگر عوامل تغييرات هورموني خصوصا افزايش هورمون استروژن در بروز ضايعات آفتي موثر است.

اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران با بيان اينکه آزمايش خون جهت c.b.c، بررسي ميزان آهن کافي، اسيد فوليک و ويتامين b12 لازم است انجام شود، افزود: اگر فردي به دليل کمبودهاي تغذيه‌اي و نقايص خوني دچار آفت دهاني شود بهترين روش درماني اين افراد تجويز رژيم غذايي مناسب است و مکمل‌هاي آهن به علت اينکه در بدن ذخيره نمي شوند به هيچ وجه مناسب نيست.

آقا حسيني اولين مرحله در درمان و کنترل آفت را بررسي ارتباط علايم با بيماري‌هاي سيستميک عنوان کرد و گفت: به هر حال تعداد زيادي از مبتلايان به آفت واقعا سالم هستند و هيچ گونه مشکل سيستميک ندارند و درمان شامل کنترل بيماري به صورت موضعي است.



منبع : isna.ir

مطالب پيشنهادي:
آفت، زخم دردناک دهان4 غذاي مفيد براي سلامت دهان و دندان
دهان شويه هاي طبيعي را بشناسيد
دهان، آئينۀ سلامت ما
سلامت دهان با سلامت عمومي بدن در ارتباط است

http://www.CheKhabar.ir/News/56903/اين کمبودهاي تغذيه اي در بروز آفت موثرند
بستن   چاپ