چه خبر - آيا شما هم حس ميکنيد که با نوشيدن نوشيدنيهاي رنگي، دچار تغيير رنگ دندانهايتان ميشويد؟
دکتر محمدرضا خامي، استاديار گروه سلامت دهان و دندان پزشکي اجتماعي دانشگاه علوم پزشکي تهران، در اين باره ميگويد: «معمولا مصرف نوشيدنيهاي رنگي مانند چاي و قهوه باعث رنگ گرفتن تدريجي دندانها ميشود. در بسياري از موارد، بخش داخلي دندانها در اثر نوشيدن چاي و قهوه يا مصرف بيش از حد شکلاتها، رنگ ميگيرند و تيره ميشوند». وي تاکيد ميکند که اين رنگها، جزو رنگهاي خارجي هستند که مسواک زدن مداوم (روزي 2 بار با خميردندان حاوي فلورايد) در پيشگيري از ايجاد آنها، کمک زيادي ميکند.
اين دندانپزشک معتقد است: «افرادي که عادت به مصرف بيش از حد اين خوراکيهاي رنگي دارند هم ميتوانند بهصورت بسيار محدودي از خميردندانهاي ساينده که بهنام خميردندان مخصوص سيگاريها در داروخانهها موجود است، استفاده کنند. اين خميردندانها، حاوي مواد ساينده بيشتري نسبت به خمير دندانهاي معمولي هستند و بنابراين، استفاده بيش از هفتهاي دو مرتبه از آنها توصيه نميشود».
خامي در نهايت خاطرنشان کرد: «اگر رنگ گرفتن دندانها به دليل مصرف خوراکيها و نوشيدنيهاي مختلف هم بيش از اندازه باشد، ميتوان با مراجعه به دندانپزشک، اقدام به جرمگيري براي برداشتن ساده اين رنگها کرد».
منبع : سلامانه
مطالب پيشنهادي:
هر روز قهوه بنوشيد
قهوه بر عليه يک سرطان مردانه!
قهوه ضد ديابت است؟!
بهترين جايگزين قهوه!
اثرات قهوه بر قلب