چه خبر - سفيران سلامت در پيام مشترکي به مناسبت هفته سلامت با تاکيد بر اينکه "خود مراقبتي سرآغاز سلامتي است"، از تمامي هموطنان خواستند که با شناسايي به موقع تهديداتي که سلامتي آنها راهدف گرفتهاند، زندگي سالم را در کنار خانواده سالم و جامعه سالم تجربه کنند.
، مهدي مهدوي کيا، علي دوستي مهر،سعيد مظفريزاده وهانيه توسلي در اين پيام مشترک با عنوان "باخودمراقبتي يک برنده باش"، تاکيد کردهاند: نيروي انساني سالم محورتوسعه پايدارو سرمايه هرجامعه است وجامعه اي پيشرفته است که نيروي انساني آن سالم وبا نشاط باشد. براين اساس توجه به سلامت و شناسايي عوامل تهديدکننده سلامتي و مقابله با آنها بايد دراولويت توجه مسئولان بوده و باشد اما براي تأمين وح فظ سلامت نبايد تنها از دستاندرکاران اجرايي سلامت انتظار داشت که براي بهبود وضعيت سلامت تلاش کنند بلکه مردم نيز بايد در اين زمينه مسئوليت پذير باشند که اگر چنين باشد، سياستگذاريها، به ثمر خواهد نشست.
در ادامه اين پيام آمده است: متاسفانه در جامعه امروز کم تحرکي، تغذيه نامناسب واسترسها زمينهساز افزايش آمار بيماريهاي قلبي عروقي و کاهش سن ابتلا به بيماريهاي غيرواگير از جمله ديابت، چاقي و فشارخون شده است ، به نحوي که سازمان بهداشت جهاني پيش بيني کرده که تا سال 2015 تنها در منطقه خاورميانه بيماريهاي غيرواگيرزندگي 25 ميليون نفرراتهديدخواهد کرد که اين موضوع علاوه بر اينکه کيفيت واميد به زندگي افراد را کاهش مي دهد بار اقتصادي زيادي هم بر خانواده ها و جامعه وارد مي سازد .
سفيران سلامت در ادامه مي افزايند: يسياري از اين مشکلات و بيماري ها به راحتي با کليدي با نام "خودمراقبتي " قابل پيشگيري هستند. خودمراقبتي يعني اينکه به فکرسلامت خودباشيم وازهرآنچه باعث به خطرانداختن سلامت است، داوطلبانه پرهيزکنيم. خودمراقبتي يعني همانطورکه براي همهچيز وقت ميگذاري وبرنامهريزي ميکني، براي حفظ سلامت خود و خانواده هم تلاش کن. و اين کار را مي توان با يک پيادهروي ساده، مسواک زدن مرتب دندان هاو يا کنترل ماهانه قند و فشارخون که نيازبه هزينه چنداني ندارد، آغاز کرد.
خودمراقبتي سرآغازسلامتي است؛ با سرلوحه قراردادن رفتارهاي مناسب ازجمله فعاليتهاي بدني، تحرک و تغذيه مناسب از جمله افزايش مصرف زياد سبزيجات و ميوه جات وکم کردن مصرف چربي وکربوهيدارتها مثل برنج، شيريني، سيبزميني وهمچنين دوري ازاسترسها و نهايتاً انجام آزمايشات دورهاي ميتوان از ابتلا به بسياري از بيماريهاي شايع زندگي امروزي پيشگيري کرد.
در ادامه پيام با بيان اينکه خودمراقبتي مسئوليت اجتماعي فرد در برابر خود و جامعه است، آمده است: خودمراقبتي تنها معطوف به مقابله با بيماريها نيست بلکه شناسايي و مقابله با هر تهديد و آسيب اجتماعي است که سلامت و کيفيت زندگي افراد و جامعه را متاثر سازد. براين اساس بايد با آموزش و فرهنگ سازي جامعه را در برابر تمامي تهديدات ايمن ساخت به عنوان مثال با رعايت فوانين رانندگي وسرعت مطمئنه مي توان از بروز بسياري از حوادث رانندگي و معلوليت هاي و خسارات اقنصادي ناشي از آن جلوگيري کرد.
سفيران سلامت در خاتمه ضمن دعوت از همه شخصيت هاي ورزشي و هنري براي پيوستن به "کمپين خودمراقبتي" که اين هفته پنج شنبه چهارم ارديبهشت در همايش "سلامت و زندگي" فعاليتش را آغاز مي کند، بار ديگر تاکيد کردند: خود مراقبتي بايد قسمتي از زندگي روزانه مردم باشد تا با انجام آن از بروز بيماريها يا حوادث پيشگيري کنند، ناخوشيها و وضعيتهاي مزمن را بهبود بخشند و در يک کلام ازسلامت جسمي، رواني واجتماعي برخوردار شوند.
به بيان ديگر خودمراقبتي کار سختي نيست کافيست ارادهاي قوي داشته باشيد، تصميم بگيريدوبه جنگ هرآنچه دشمن سلامت است برويد.
لازم به ذکر است همايش سلامت و زندگي زير نظر دانشگاه علوم پزشکي تهران و انجمن علمي پزشکي ورزشي ايران در اولين پنجشنبه هر ماه در محل تالار ايوان شمس برگزار مي گردد.
منبع:isna.ir
مطالب پيشنهادي:تئاتر گرفتار فست فود!
مهاجرت پدر انيميشن ايران
گرافر پارکور ايراني که شيطان پرست نيست! + تصاوير
بازيگر شاهگوش: بدون سختگيري،کسي ماهواره نمي بيند!
پديده نوظهور سينما ؛ پژمان جمشيدي در فيلم جديدش