چه خبر - چرا آستانه تحمل مردم پايين آمده است؟
براي انجام هر موردي، قبل از هر چيز بايد نگاه و بينش مان را تقويت کنيم. براي تقويت بينش بايد واقع نگري را مورد توجه قرار داد و به هر پديده به شيوه واقعگرايانه نگاه کرد. بايد از آمارسازي دست برداشت، به خصوص در زمينه موضوعات اقتصادي، آمارسازي، بازي خطرناکي است که مي تواند همه چيز را حتي تعهدات و پايبندي هاي فرد و جامعه را تحت الشعاع قرار دهد.
بستري براي افزايش جرم و جنايت
مي دانيد چرا پديده هاي منفي اجتماعي مثل فحشاء، بيکاري، بي چيزي و ... شرايطي را ايجاد مي کند که در آن آستانه تحمل مردم کاهش مي يابد و در نتيجه بستر براي جرم و جنايت فراهم مي شود؟ تحقيقات اجتماعي نشان مي دهد که بين کاهش آستانه تحمل و گسترش جرم و نزاع، رابطه قوي وجود دارد.
کاهش آستانه تحمل پس از مدتي پرخاشگري را در فرد شکل مي دهد، اين پرخاشگري ابتدا از مطمئن ترين پناهگاه فرد،يعني خانواده شروع شده و سپس به دوستان، محله و جامعه کشيده مي شود. وقتي هم به درون جامعه راه يافت،به دليل تداخل انواع و اقسام پرخاشگري ها، انواع جديد و قدرتمندتري شکل گرفته و مورد بازخواني جامعه قرار مي گيرد و مجددا به نحوي شديدتر و جدي تر به درون خانواده راه مي يابد. در اين صورت به شکل هاي جديد از قبيل اعتياد، کتک کاري، قمه کشي و در نهايت قتل در مي آيد و اين سيکل ادامه پيدا مي کند تا جايي که ديگر حرفي براي گفتن باقي نمي ماند.
از عامل تا اولويت
آستانه تحمل،يک عامل است و حرکت در امتداد افزايش سطوح آن، يک اولويت است. اگر مايليم پرخاشگري و خشونت کمتري داشته باشيم، افزايش سطح تحمل افراد به يک اصل تبديل مي شود. پايين بودن سطوح تحمل افراد و اجتماع همه چيز را مثل يک بادکنک نازک و پر از باد، آماده انفجار مي کند. پايين بودن آستانه تحمل، توازن و تعادل را به هم زده و با خود ناهنجاري هاي اجتماعي را به ارمغان مي آورد.
به طوري که هرچه بر تعداد افرادي که آستانه تحمل پاييني دارند، اضافه شود، در نتيجه تعداد پرخاشگران و مبتلايان به بيماري هاي آزاردهنده نيز افزايش پيدا مي کند و به همين دليل است که کاهش سطوح اعتماد و کاهش آستانه تحمل افراد از جمله شاخص هاي با اهميت در مطالعات جرم شناسي و جامعه شناسي جنايي است، زيرا از اين منظر برخورداري از چنين شرايطي از عوامل با اهميت در رشد و گسترش بزه محسوب مي شود.
ساکنان يک مجتمع مسکوني را در نظر بگيريد. افراد مختلف و متفاوتي در آن زندگي مي کنند که در اين ميان يک نفر به عنوان فرد عصبي، متشنج و با آستانه تحمل پايين شناخته شده، در اين مجتمع بزه اي رخ مي دهد، اولين نگاه مظنونانه به سمت کسي است که به شر بودن و عصبي بودن شناخته شده است.
اقدام و برنامه ريزي در راستاي افزايش سطح تحمل فردي و اجتماعي، بسيار اهميت دارد. افزايش آستانه تحمل، يعني کاهش دغدغه هاي ويرانگر.
منبع:روزنامه نسل فردا