چه خبر -
گوشت کبابشده روي آتش بسيار زيانآور است. مواد گوشتي که به علت کباب کردن ميسوزد، بنزپيرين ايجاد ميکند و به همين علت است که براي کباب کردن گوشت از دستگاه الکتريکي (مولد) گاز استفاده ميکنيم تا احتمال تماس گوشت با شعله آتش کمتر شود. بهخصوص توصيه ميشود که از ريخته شدن (ريزش) روغن روي شعله آتش جلوگيري شود تا بنزپيرين توليد نشود.
اگر روغن روي آتش بريزد باعث ايجاد هيدروکربنهاي آروماتيک (معطر) چندحلقهاي شبيه بنزپيرين ميشود که اينگونه مواد سرطانزا هستند. اين مواد از طريق دود (آتش) روي گوشت قرار گرفته و زيانآور هستند.
توصيههاي کاربردي در کباب کردن گوشت
_ وقتي شما در محيط باز روي حرارت ( آتش افروخته ) چيزي را کباب ميکنيد فقط از زغال فشرده ( بريکت ) استفاده کنيد.
_ هيچ گاه گوشت را روي شعله آتش يا دود آتش کباب نکنيد بلکه آن را روي آتش که چوب روشن و سوخته شده باشد، کباب کنيد. يعني اين آتش بايد حدود 30 تا 60 دقيقه خوب روشن و سوخته شود تا آماده براي کباب کردن گوشت شود.
_ بهتر است که گوشت کبابي را روي تورهاي مخصوص آلومينيومي يا فويلهاي آلومينيومي قرار دهيد تا مانع از ريزش روغن روي آتش شود.
_ از خوردن مواد سوخته شده روي سطح گوشت که ممکن است گهگاه هم خوشمزه باشد، جدا پرهيز کنيد.
_ از کباب کردن سوسيس، گوشتهاي کنسرو شده، همبرگر و ژامبون ( گوشت دودي ) خودداري کنيد زيرا نيتروزامين از طريق گرماي زياد درست شده و اين ماده سرطانزا است.
_ بهتر است که از گوشتهاي کمچربي دارتر مثل استيک، گوشت گردن قطعه قطعه شده استيک يا کتلت مرغ و گوشت گوساله استفاده شود. همچنين مواد گياهي به عنوان مثال پاپريکا (paprika)، سيب زميني و ذرت يا گوشتهاي مثل تون ماهي، ماهي قزلآلا و ماهي آزاد مصرف شود.
_ اگر به دنبال مواد خوشمزهتر هستيد و خود نيز شخصي خوش ذائقهايد، ميتوانيد از سس معمولي يا سسهاي ديگر استفاده کرده و همراه کباب، سالاد تازه، سبزيجات و ميوه تازه مصرف کنيد يا حتي ميتوانيد به عنوان دسر همراه غذا يک بشقاب موز کبابشده بخوريد.
_ بايد از داغ کردن بسيار زياد چربي اجتناب کرد زيرا گرماي زياد چربيهاي غيراشباع (مفيد) و همچنين ويتامينهاي c ،a و e را از بين ميبرد. در اين صورت است که احتمال بروز سرطان در روده بزرگ افزايش پيدا ميکند. سرخ کردن زياد غذا ميتواند مواد مضر زيادي ايجاد کند که ضرر آنها براي بدن انسان همانند مواد سمي موجود در زرده تخممرغ فاسدشده و گنديده است.
منبع : روزنامه سپيد
http://www.CheKhabar.ir/News/50385/گوشت کبابي را اينگونه درست کنيد تا سرطان زا نشود!