6 نکته براي داشتن رمز عبور امن
يکشنبه 30 آبان 1395 - 5:44:18 AM
چه خبر - نکات داشتن يک رمز عبور خوب و امن

يک رمز عبور قوي به نگه‌داري امن‌تر اطلاعات و پول شما کمک بسيار زيادي خواهد کرد. هنگامي که رمزهاي عبور شما ضعيف باشند، خود را در معرض خطر قرار داده‌ايد و بدين طريق مواردي از جمله کارت اعتباري شما، مي‌توانند توسط ديگران مورد استفاده قرار گيرند.

مطمئنا بسياري از شما تاکنون در مورد روش‌هايي ساخت يک رمز عبور خوب مقالاتي خوانده‌ايد که اساسا به شما توصيه مي‌کنند طول رمز عبور را افزايش دهيد، از ترکيب حروف، اعداد و سمبل‌ها استفاده کنيد و از بکار گرفتن رمزهاي عبور ساده و قابل حدس زدن خودداري کنيد.
دکتر برد کلونتز، روانشناس مالي که با همکاري chase قصد دارد به توسعه‌ي روش‌هاي جلوگيري از فعاليت‌هاي جعل هويت و اطلاعات کمک کند؛ مي‌گويد:

بر اساس مصاحبه‌هايي که در خيابان با مردم انجام شده، اين موضوع مشخص است که افراد معمولا در مورد روش‌هاي خلاقانه براي داشتن رمزهاي عبور قوي صحبت نمي‌کنند يا نمي‌دانند در اين زمينه بايد چه کاري انجام دهند.

حال دقيقا بايد در اين مورد چه‌کاري انجام داد؟ در ادامه قصد داريم شما را با 6 روش براي داشتن رمزهاي عبور قوي‌تر آشنا سازيم. با زوميت همراه باشيد.


1- از رمزهاي عبور طولاني استفاده کنيد

براي مدتي، رمزهاي عبوري با طول 6 تا 8 کاراکتر کافي به نظر مي‌رسيد؛ اما حالا متخصصان توصيه مي‌کنند که رمزهاي عبوري به طول حداقل 12 تا 14 کاراکتر انتخاب کنيم تا بدين طريق اطمينان حاصل شود که رمز ما امنيت بيشتري دارد.

هرچه تعداد کاراکترهاي رمز عبور بيشتر باشد، احتمال کرک شدن آن کمتر و کمتر خواهد شد. هرچه تعداد کاراکترهاي رمز عبور کمتر باشد، حدس زدن آن آسان‌تر خواهد بود؛ بخصوص براي هکرهايي که تکنولوژي‌هاي لازم را براي انجام اين کار دارند.

2- از رمزهاي عبور آسان و قابل حدس زدن استفاده نکنيد

رمزهاي عبور ضعيفي نظير 12345 و کلمه‌ي password همچنان از جمله رايج‌ترين رمزهاي‌ عبوري هستند که بسياري از کاربران از آن‌ها استفاده مي‌کنند.
همچنين از به‌کار گرفتن اطلاعاتي که هر کسي مي‌تواند با يک جستجوي ساده در مورد شما در اينترنت پيدا کند، خودداري کنيد؛ مواردي از جمله نام، تاريخ تولد، نام همسر، نام حيوان خانگي يا هر چيز ديگري که به‌راحتي توسط ديگران قابل‌ تشخيص و حدس زدن باشد. همچنين اطلاعاتي را که در شبکه‌هاي اجتماعي به اشتراک گذاشته‌ايد؛ نبايد در رمزهاي عبور خود استفاده کنيد.

3- از جملات استفاده کنيد، نه کلمات

بسياري از متخصصان مي‌گويند اگر در انتخاب رمزهاي عبور خود به‌جاي استفاده از کلمات از جملات بهره ببريم؛ باعث خواهد شد تا امنيت آن افزايش يابد و درواقع در اين حالت يک پسورد پيچيده را انتخاب کرده‌ايم.
بهتر است اعداد، حروف بزرگ و کوچک و کاراکترهاي مختلف را در کنار جملات بکار ببريد تا رمزهاي عبورتان پيچيده‌تر شوند.

4- از کاراکتر فاصله استفاده کنيد

هنگامي که مي‌خواهيد از جملات به عنوان رمز عبور بهره ببريد کاراکتر فاصله را فراموش نکنيد. در صورتي که از کاراکتر فاصله استفاده کنيد، بسياري از ابزارهاي تشخيص رمز عبور قادر به شناسايي پسورد شما نخواهند بود؛ زيرا همين کاراکتر به پيچيده‌تر شدن عبارات انتخاب‌شده کمک مي‌کند.

5- به رمز عبور ايميل خود بي‌توجه نباشيد

هنگامي که صحبت در مورد امنيت رمز عبور به ميان مي‌آيد؛ معمولا مواردي از جمله رمز حساب‌هاي بانکي، کارت‌هاي اعتباري و ديگر اطلاعات مهم و حساس به ذهن مي‌رسند. اما رمز عبور ايميل در اين بين ناديده گرفته مي‌شود. در حالي که دسترسي به ايميل احتمالا باعث خواهد شد تا بسياري از حساب‌هاي کاربري فرد نيز با خطر هک شدن مواجه شوند.

از آنجا که معمولا ايميل يکي از مهم‌ترين گزينه‌ها براي بازيابي رمز عبور ساير حساب‌هاي کاربري است؛ بايد سعي کنيد تا آنجا که امکان دارد يک رمز عبور امن و قوي براي آن تعيين کنيد. به عبارتي مي‌توان ايميل را راه دسترسي به بسياري از اطلاعات کاربر و نيز رمز عبور ساير حساب‌هاي کاربري وي دانست.

6- تغيير رمزعبور

اگر شما هم مثل بسياري از افراد، از يک رمز عبور مشابه براي تمامي حساب‌هاي کاربري‌تان استفاده مي‌کنيد؛ در واقع شاه‌کليدي براي هکر محيا کرده‌ايد که در صورت دسترسي به آن، وي مي‌تواند به همه‌ي حساب‌هاي شما دسترسي داشته باشد. متخصصان امنيتي پيشنهاد کرده‌اند که در هر 60 تا 90 روز، نسبت به تغيير رمز عبور خود اقدام کنيد. اما بايد به اين نکته هم توجه داشته باشيد که در اين شرايط بايد رمز عبور جديد خود را هم از نوع امن و پيچيده تعيين کنيد. اگر رمز جديدتان آسان‌تر از رمز عبور کنوني شما باشد، بهتر است در کل اين کار را انجام ندهيد.

توصيه نهايي اينکه تنبلي را کنار گذاشته و سعي کنيد براي هرکدام از اکانت‌هاي خود يک رمز عبور مجزا و امن و قوي تعيين کنيد و از يک رمز يکسان براي چند حساب کاربري استفاده نکنيد.




منبع: zoomit.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/47021/6 نکته براي داشتن رمز عبور امن
بستن   چاپ