جلوگيري از ابتلا به ايدز با اين توصيه ها
دوشنبه 24 آبان 1395 - 8:47:21 AM
چه خبر -

دکتر مونا فاني متخصص ويروس‌شناسي، درباره ايدز توضيحاتي را بدين ترتيب داد: ويروس نقص ايمني انساني يا اچ آي وي سال‌هاست که به عنوان مرگبارترين ويروس شناخته مي‌شود. يکي از باورهاي غلط درمورد آن، اين است که اغلب چنين تصور مي‌شود که اچ آي وي همان ايدز است، در صورتي که اچ آي وي يک نوع ويروس است که وارد بدن فرد مي‌شود و وي را حامل اين عفونت مي‌کند، اما بيماري ايدز که شکل پيشرفته ابتلا به اچ آي وي است، عبارتست از به وجود آمدن ضعف عمده در دستگاه ايمني بدن‌ که در واقع سلول‌هاي اصلي ايمني را به شدت درگير مي‌کند. اين امر باعث کاهش توانايي بدن در مقابله با عفونت‌ها و توانايي سرکوب سلول‌هاي غيرطبيعي مثل سلول‌هاي سرطاني مي‌شود.

علائم ابتلا به ويروس اچ آي وي

از زمان ورود اچ آي وي به بدن تا بروز ايدز ممکن است بين شش ماه تا 10 سال و يا بيشتر به درازا بکشد. در اين مدت گرچه فرد به ظاهر تندرست به نظر مي‌رسد، ولي ممکن است ويروس از او به ديگران سرايت کند. عفونت اوليه با اين ويروس ممکن است هيچ علامتي ايجاد نکند، يا همراه با خستگي، کاهش وزن بدون توجيه، تعريق‌ شبانه، عفونت‌هاي مکرر تنفسي و پوستي، تب، تورم گره‌هاي لنفاوي تمامي بدن، زخم در دهان، تغييرات ناحيه تناسلي، بزرگ شدن طحال و اسهال باشد و متاسفانه به دليل مشترک بودن اين علائم با بسياري از بيماري‌هاي ديگر يک‌سوم حاملان اچ آي وي زماني متوجه مي‌شوند مبتلا به اين ويروس هستند که در مرحله پيشرفته‌اي از اين بيماري يعني aids هستند و در واقع نقص شديد دستگاه ايمني در اين افراد آشکار شده است.

عوامل خطر براي انتقال ويروس اچ آي وي

از عوامل افزايش‌دهنده خطر مي‌توان به موارد زير اشاره کرد:

1-تماس جنسي محافظت‌نشده با افراد آلوده‌.

2-بي‌بندوباري جنسي‌.

3-استفاده از سوزن‌هاي آلوده‌.

4-‌تزريق فرآورده‌هاي آلوده خوني.

5-مواجهه کارکنان بيمارستان‌ها و تکنسين‌هاي آزمايشگاهي با خون، مدفوع يا ادرار افراد آلوده به ويروس ايدز.

6- فرو رفتن اتفاقي سوزن‌ آلوده در دست.

7- انتقال از مادر به فرزند در ‌دوران بارداري و شيردهي.

راه چاره پس از ابتلا به ويروس اچ آي وي

در بيماراني که آلودگي به ويروس ايدز در آنها تشخيص داده مي‌شود، بايد وجود ساير بيماري‌هاي آميزشي و ساير عفونت‌ها مثل سل نيز مورد بررسي قرار گيرد و براي مقابله با اضطراب و افسردگي ناشي از ابتلا به اين بيماري و احتمال مرگ بايد روان‌درماني يا مشاوره انجام شود. تشخيص زودهنگام، کمک‌کننده است. اگر مي‌خواهيد حامله شويد، يا اينکه حامله هستيد، انجام آزمون ويروس ايدز ممکن است کمک‌کننده باشد.

هيچ‌گونه درمان يا واکسن وجود ندارد، اگرچه درمان ضدويروسي مي‌تواند باعث کاهش دوره بيماري و اميد به زندگي نزديک به طبيعي شود. با وجود اينکه درمان ضدويروسي خطر مرگ و عوارض ناشي از اين بيماري را کاهش مي‌دهد، اما اين داروها گرانقيمت هستند و ممکن است با عوارض جانبي همراه باشند. براي مقابله با ساير عفونت‌هاي همراه با اين ويروس ممکن است، آنتي‌بيوتيک تجويز شود. اگر ويروس اچ آي وي قبل از تبديل شدن به بيماري aids با داروهاي ضدويروسي درمان و کنترل شود، احتمال سرايت آن به ديگران تا 93 درصد کاهش مي‌يابد.




منبع:روزنامه اصفهان زيبا



http://www.CheKhabar.ir/News/46607/جلوگيري از ابتلا به ايدز با اين توصيه ها
بستن   چاپ