چه خبر - مشکلات جنسي چيست؟ اختلالات جنسي کدام است؟
روابط جنسي در زندگي مشترک، مانند سوخت براي حرکت ماشين است. تا زماني که سوخت فراهم نباشد، حرکت ماشين غيرممکن است ولي بايد توجه داشت که براي حرکت، سوخت به تنهايي کافي نيست. اگرچه رابطه جنسي مي تواند به حرکت و پويايي و حتي زنده ماندن زندگي مشترک کمک کند اما به تنهايي ضامن زنده ماندن رابطه شما نيست اما واقعا مشکلات جنسي چيست؟ اختلالات جنسي کدام است؟ و بايد با آنها چه کرد؟
اولين گام اين است که از ميزان اطلاعات خود در مورد روابط جنسي آگاه باشيد. در مرحله دوم مشکلات جنسي را بشناسيد. يادتان باشد مشکلات جنسي و اختلالات جنسي دو مقوله جداگانه هستند. مشکلات جنسي از اختلال هاي جنسي خفيف ترند. در گام سوم همانطور که يک سرماخوردگي را مي پذيريد، مشکلات يا اختلالات جنسي خود را نيز پذيرا باشيد و به دنبال راه درمان آن برويد.
مشکلات جنسي
نداشتن رضايت جنسي را نمي توان به راحتي در دسته بندي هاي اختلال جنسي قرار داد. بيشتر همسراني که براي راهنمايي به درمانگاه هاي جنسي مراجعه مي کنند، رضايتي از روابط جنسي خود ندارند. گروهي از اين همسران فقط از نداشتن لذت جنسي شکايت دارند. عوامل مختلفي مي توانند مشکلات جنسي را به وجود آورند. مشکلات در ارتباط بين همسران به طور کلي (مثلا يک دعواي هميشگي) و از دست رفتن جذابيت همسران براي يکديگر و خستگي از فعاليت جنسي ثابت (از لحاظ شکل و وضعيت ارتباط جنسي). بنابراين اگر در رضايت جنسي مشکلي وجود داشته باشد، بحث مشکل جنسي مطرح است نه اختلال جنسي.
ممکن است مشکلات جنسي خودش را به صورت افسردگي، بي خوابي يا شکايت هاي مربوط به پزشکي زنان و نازايي نشان دهد. مشکل جنسي نياز به غني سازي رابطه همسران دارد. اگر رابطه همسران و وضعيت رواني هر يک بهبود يابد، معمولا مشکلات جنسي هم از بين مي روند.
اختلالات جنسي در زنان
اختلال جنسي، وجود مشکل در مراحل مختلف رابطه جنسي است که نياز به روان درماني دارد. هر رابطه جنسي، از چند مرحله تشکيل شده است که شروعش تحريک و پايانش فرو نشستن تحريک است. در هر مرحله اي از رابطه جنسي مشکلي وجود داشته باشد، اختلالي به وجود مي آيد. اول اختلال هاي خانم ها را بشناسيم.
1- اختلال عدم علاقه و تمايل به رابطه جنسي
در اين اختلال جنسي، فرد معمولا علاقه اي به برقراري ارتباط جنسي ندارد و با اکراه به اين مسئله پاسخ مي دهد.
2- اختلال بازداري و عدم تحريک جنسي
در اين اختلال جنسي، فرد در تحريک شدن و پاسخ جنسي دچار مشکل است، که مي توان از دلايل آن احساس گناه، خصومت، تعارض دروني بين ميل به انجام عمل جنسي و ترس ناخودآگاه از آن، اضطراب ناشي از نداشتن دانش جنسي و يا انتظارات غيرواقع بينانه از رابطه جنسي، پيام هاي منفي والدين درباره عمل جنسي، داشتن تجربه هاي ناخوشايند جنسي، استفاده از داروها و بيماري هايي که بر عملکرد تستسترون و هيپوفيز اثر مي گذارند را نهام برد.
3- اختلال ارگاسم
در اين اختلال جنسي، زن ممکن است خيلي تحريک شده باشد اما به ارگاسم يا اوج لذت جنسي نرسد.
4- اختلال واژينيسم
در اين اختلال جنسي زن دچار اسپاسم خود به خودي عضلات خارجي اندام تناسلي و انقباض غيرارادي آنها مي شود که رابطه جنسي را غيرممکن مي کند.
اختلالات جنسي در مردان1- اختلال انزال زودرس
انزال مکرر با تحريک جنسي، دست کم پيش يا بلافاصله پس از عمل جنسي. اين اختلال جنسي مي تواند طرف مقابل يا خانم ها را از رسيدن به اوج لذت جنسي محروم کند.
2- اختلال در نعوظ
نقص در شروع يا ادامه نعوظ در مرد، ناتواني پايدار يا مکرر در شروع يا ماندگاري نعوظ تا کامل شدن فعاليت جنسي. اين اختلال هم مثل اختلال هاي قبل مي تواند هميشگي يا اکتسابي باشد.
3- اختلال ارگاسم مرد
مرداني که به اوج لذت جنسي يا به اصطلاح انزال نمي رسند، از اين اختلال رنج مي برند. اين اختلال جنسي مي تواند هميشگي باشد يعني از اولين رابطه جنسي تاکنون وجود داشته باشد يا اکتسابي باشد يعني از يک زمان به بعد به وجود آيد، ضمن اينکه اين اختلال مي تواند موقعيتي يعني فقط در بعضي از موارد خاص رابطه جنسي يا فراگير يعني در همه روابط جنسي باشد. اين بيماري مي تواند شديد يا متوسط باشد.
منبع:niniban.com