چه خبر - چرا کيک هاي خانگي پف نمي کند؟
دوستاي عزيز خيلي مواقع با اينکه شما دقيقا مراحل پخت کيک رو انجام داديد و خيلي هم براي تهيه اش زحمت کشيديد کيک شما خراب ميشه، شايد خيلي از نکات خيلي خيلي مهم به نظر شما بي اهميت باشه.... سعي کردم بيشتر مشکلات و نکات مهم رو براي شما توي اين مطلب توضيح بدم اميدوارم مشکلاتتون حل بشه.
بيشترين مشکل کيک پز ها پف نکردن کيک هست. خيلي وقت ها کيک حالت شيريني به خودش مي گيره و موادش به هم ميچسبن و اصلا حالت پف دار ندارن چون:
_ تخم مرغ مستقيم از يخچال خارج شده و داخل کيک استفاده شده ( حتما بايد براي همه نوع کيک تخم مرغ نيم ساعت داخل اتاق بمونه و بعد استفاده بشه).
_ مقدار مايعات مثل آب،شير،ماست ،دوغ و ...دقيق نبوده يا مايع خيلي خيلي رقيق شده يا غليظ.
_ ميزان هم زدن خيلي کم بوده ولي در اواخر که نبايد مواد هم بخوره زياد هم خورده و از همه مهمتر مخلوط کردن دوراني در هم زدن رعايت نشده.
_ دماي فر يا خيلي زياد بوده يا خيلي کم ( اگر زياد باشه کيک پف نميکنه و بيشتر نپخته ميمونه و اگر کم باشه کيک پف ميکنه ولي به مرور پفش رو از دست ميده و سفت ميشه )
_ فر از قبل گرم نشده ( اگر فر از قبل گرم نشه همه پف کيک ميخوابه.
_مواد رو بدون اولويت دستور مخلوط کرديد يعني هرچيزي رو هر وقت خواستيد ريختيد. اين موضوع خيلي زياد پيش مياد و خيلي روي پف کيک تاثير منفي داره.
_ از کره يا روغن سرد و آب نشده استفاده کرديد يا خيلي داغش کرديد و به مواد اضافش کرديد.
_ بيکينگ پودر يا جوش شيرين به نسبت آرد کم بوده يا خيلي کهنه بوده ( اگر آرد مرغوب نداريد ميزان رو بايد 2 تا 3 برابر دستور بريزيد تا نتيجه خوب بشه).
_ روغن يا کره رو بيشتر از حد معمول ريختيد يا ظرف رو زياد چرب کرديد.
_ اندازه قالب نسبت به مايه کيک بزرگ يا خيلي کوچيک بوده. يا اينکه ميزان 1سوم توش رعايت نشده ( يعني فقط 1سوم قالب بايد پر از مايه کيک بشه )
_ مواد خيلي کند آماده شده و فاصله بين تهيه مواد تا قرار گرفتن در فر خيلي خيلي زياد بوده ( به نظر من حد اکثر زمان آماده سازي بايد نيم ساعت تا 45دقيقه باشه علي الخصوص توي هواي سرد اصلا نبايد بين تهيه و پخت فاصله بيفته چون رطوبت کيک کلا از بين ميره و کيک پفدار نميشه )
منبع : sooran.com