آمار واقعي مبتلايان به ايدز در ايران چقدر است؟
جمعه 23 مهر 1395 - 10:44:40 AM
چه خبر - تعداد مبتلايان به ايدز در کشور چقدر است؟

دکتر مسعود مرداني عضو کميته کشوري ايدز, دبيرعلمي دومين گردهمايي بين المللي و ششمين سمينار سراسري ايدز و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي: آمار واقعي مبتلايان به ايدز با موارد ثبت شده بيماري کاملا متفاوت است. براساس اعلام سازمان جهاني بهداشت، آمار واقعي مبتلايان در ايران 3 تا 4 برابر موارد ثبت شده است.

بر همين اساس، پيش بيني مي شود بين 90 هزار تا 120 هزار مبتلا به ايدز در کشور وجود داشته باشد. تاکنون نزديک به 30 هزار نفر مبتلا به ايذر در کشور ثبت شده اند که تعدادي از آنها متاسفانه فوت و تعدادي ديگر هم تحت درمان هستند.

سن ابتلا به HIV در کشور کاهش يافته است

در سال هاي گذشته زنان درصد کمي از ابتلا به HIV را به خود اختصاص مي دادند اما اين روند تغيير يافته و هم اکنوت درصد بالاتري را به خودشان اختصاص داده اند.
جوانان آسيب پذيرترين گروه مبتلا به اين بيماري هستند. تا چندسال پيش بيشترين موارد انتقال بيماري از طريق استفاده از سرنگ مشترک در معتادان تزريقي بوده که از چند مدت پيش اين موضوع از اعتياد تزريقي به روابط جنسي پرخطر تغيير يافته است.

هدف ما شناسايي به موقع مبتلايان است تا نگذاريم آنها به مرحله پيشرفته بيماري برسند.آمارها نشان مي دهد که اگر آموزش و پيشگيري از راه هاي انتقال HIV و ايدز را به جديت ادامه ندهيم، در آينده نزديک با بحران روبرو خواهيم شد.

** آزمايش رايگان ايدز در مراکز بهداشتي دانشگاه هاي علوم پزشکي

براساس دستورالعمل کميته کشوري ايدز در حال حاضر در اقصي نقاط کشور تشخيص سريع HIV صورت مي گيرد. مردم با مراجعه به مراکز بهداشتي درماني يا مراکز مشاره اي دانشگاه هاي علوم پزشکي، مي توانند رايگان اين آزمايش را انجام دهند.با اين اقدام مردم در اسرع وقت مي توانند از ابتلا به اين بيماري مطلع و اقدامات لازم براي درمان آن را انجام دهند.

روش هاي ملکولي در تشخيص بيماري HIV يا ايدز

چند سالي است که در اغلب کشورها توجه خاص به روش هاي ملکولي در تشخيص بيماري HIV يا ايدز شده است. هرچند اين روش درماني در ايران نوپا است اما فعاليت هاي بسيار مناسب در اين زمينه صورت گرفته و به نظر مي آيد اين روش بايد در استان ها عملياتي شود.تشخيص سريع از مهمترين مزيت اين روش است. با استفاده از اين روش سريع تر مي توانيم بيماري را تشخيص داده و نگذاريم افراد در مرحله پيشرفته به مراکز درماني مراجعه کنند.

**توجه ويژه ششمين سمينار سراسري ايدز به آموزش همگاني

آموزش عمومي و فراگير مردم در دومين گردهمايي بين المللي و ششمين سمينار سراسري ايدز مورد توجه خاص قرار گرفته و سعي شده با حضور بيماران درمان شده، شرکت کنندگان به صورت عملي با اين بيماري آشنا شوند.

افزايش آگاهي بهترين راهکار براي مقابله با ايدز است. يکي از مهمترين وظائف اين رويداد علمي افزايش آگاهي پزشکان و پرستاران. آشنايي پزشکان و پرستاران و پرسنل پزشکي با آخرين يافته هاي علمي، بيان دستاوردهاي پژوهشي و تحقيقاتي، از مهمترين اهداف اين سمينار است. ارائه آموزش هاي لازم به جامعه در ارتباط با بيماري HIV و ارتقا اطلاعات عمومي مردم از ديگر اهداف اين مراسم است.

اگر اين بيماري خوب مديريت شود، مي توان با آن مبارزه کرد.

محورهاي اصلي ششمين سمينار سراسري ايدز-اپيدميولوژي HIV در ايران و جهان-تازه هاي تشخيصي در بيماران HIV-پيشگيري از HIV- HIVدر گروه هاي آسيب پذير به خصوص زنان و کودکان-دارو درماني در بيماري HIV -جنبه­ هاي روانشناختي HIV

زمان برگزاري ششمين سمينار سراسري ايدز

دومين گردهمايي بين المللي و ششمين سمينار سراسري ايدز از 17 تا 19 آذر سال جاري در سالن همايش هاي بين المللي امام خميني (ره) دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي برگزار مي شود.






منبع:irna.ir.com



http://www.CheKhabar.ir/News/43761/آمار واقعي مبتلايان به ايدز در ايران چقدر است؟
بستن   چاپ