چه خبر - نکته هاي بهداشتي مهم در پخت غذاهاي نذري
با رعايت نکات بهداشتي از بروز بيماريهاي قلبي در ماه محرم جلوگيري کنيد. طاهره آزمون کارشناس مسئول بهداشت محيط مرکز بهداشت جنوب تهران گفت: با فرا رسيدن ماه محرم و برگزاري مراسمهاي مذهبي در مساجد و تکايا و همچنين توزيع نذورات و غذا در اين ايام احتمال بروز بيماري هاي عفوني روده در مکان هايي که به صورت دسته جمعي غذا تهيه و توزيع ميشوند، زياد است.
هنگام پختن غذاهاي نذري ضوابط بهداشتي را رعايت کنيد
وي ادامه داد: در صورت عدم رعايت ضوابط بهداشتي، امکان مسوميت هاي غذايي افراد در اين اماکن مقدس وجود دارد به همين دليل مواد اوليه براي تهيه وآماده سازي غذا از مواد اوليه سالم وبسته بندي شده استفاده کنيد.
اين کارشناس بهداشت درباره پخش نذري در ماه محرم عنوان کرد: دريافت کارت معاينه پزشکي براي آمادگي پخش نذري در محرم لازم است.
وي درباره رعايت نکات بهداشتي در احسان و نذري اظهار داشت: قبل از طبخ غذا و پخش چاي بهداشت فردي همچون شست و شوي دست ها را رعايت کنيد و براي تهيه شربت از آب آشاميدني تصفيه شده استفاده کنيد.
کارشناس مسئول بهداشت محيط مرکز بهداشت جنوب تهران درباره مواد سرخ کردني اظهار داشت: مواد غذايي سرخ کردني همچون پياز و سيب زميني را هم به جاي روغن جامد در روغن مايع مخصوص سرخ کردني تفت دهيد.
استفاده از ظروف يکبار مصرف پلاستيکي ممنوع!
وي درباره استفاده از ظروف يکبار مصرف در ماه محرم عنوان کرد: در توزيع مواد غذايي گرم براي کاهش آسيب هاي احتمالي به انسان و محيط زيست از ظروف و قاشق هاي يک بار مصرف گياهي و فوم دار مخصوص استفاده کنيد.
آزمون در ادامه اضافه کرد: استفاده از ليوان در هنگام توزيع آب، شربت و شير و جلوگيري از ورود ليوان و پارچ به داخل ظروف نوشيدني ها، در مراسم و دسته هاي عزاداري مانع بروز بيماري هاي عفوني در افراد مي شود.
وي به رعايت نکات ايمني اشاره کرد و افزود: تهيه و نصب وسايل اطفا حريق، به منظور کنترل و جلوگيري از آتش سوزي هاي احتمالي در اماکن برگزاري مراسم ضروري است و به منظور جلوگيري از بيماري هاي واگيردار پوستي وسايل و تجهيزات مشترک را جمع آوري کنيد.
از فرآورده هاي دامي مجاز استفاده کنيد
اين کارشناس مسئول درباره نحوه نگهداري مواد غذايي اذعان داشت: ذبح و قرباني دام در جلوي دسته هاي عزاداري و در محل تکايا با هماهنگي سازمان دامپزشکي و در شرايط کاملا بهداشتي به گونه اي که خونابه آنها پخش نشود صورت گيرد.
آزمون ادامه داد: براي تهيه غذا از فرآورده هاي دامي با کشتار مجاز، بسته بندي شده، مورد تاييد وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکي استفاده شود و از قرار دادن مواد غذايي پخته شده در داخل يخچال خودداري کنيد.
وي درباره غذاهاي نذري عنوان کرد: به دليل چربي، شوري و سنگين غذاهاي نذري در خوردن زياده روي نکنيد و براي کاهش چربي و جلوگيري از بروز بيماري هاي قلبي هنگام مصرف از ليمو، سالاد يا سبزي استفاده کنيد.
زمان نگهداري غذاي نذري در يخچال حداکثر 2 روز
وي درباره زمان استفاده از غذاهاي نذري ابراز داشت: غذاي نذري را بيش از 2 روز در يخچال نگه نداريد و در صورت امکان آن را بين خانواده هاي نيازمند يا آسايشگاه هاي سالمندان و مراکز بهزيستي پخش کنيد.
کارشناس مسئول بهداشت محيط مرکز بهداشت جنوب تهران درباره استفاده از ظروف غذا پس از مدت طولاني، اظهار داشت: هنگام استفاده از ظروف بزرگ براي پخت و پز غذا جهت جلوگيري از بروز آلودگي، گرد و خاک و ترشحات بدن حشرات حتما اين ظروف را با آب و مواد شوينده به خوبي بشوريد
منبع : yjc.ir