چه خبر -
وقتي صحبت از قيمه ميشود، همه به ياد قيمه نذري ميافتند؛ قيمهاي که با سيبزميني سرخشده و برنج دودي طعمي خاص پيدا ميکند و عقايد و ارادتهايمان نيز باعث ميشود اين غذا را جور ديگري دوست داشته باشيم.
براي طبخ عالي اين غذاي اصيل، نکتههاي ريزي وجود دارد که در اين مطلب به آنها اشاره خواهيم کرد زيرا براي اينکه لپهها شکل اصليشان را از دست ندهند يا قيمه رنگ زيبايي پيدا کند و تلخ نشود، همواره سۆالهاي فراواني از سوي خانمها مطرح ميشود. پس براي مشاهده پاسخ اين پرسشها، با ما همراه شويد.
قيمه از خورشهاي ايراني است که فقط يک دستور پخت دارد و با اينکه در شهرهاي مختلف آن را به شکل قيمه نثار، قيمه نخود، پيچاق قيمه، قيمه آذري و... تهيه ميکنند، اما قيمه اصلي همان خورشي است که از لپه، گوشت، ليموعماني و البته خلالهاي سيبزميني تشکيلشده است، بنابراين نبايد در دستور تهيه آن تغييري داد.
رعايت اين 10 نکته نيز به هرچه خوشمزهتر شدن اين غذاي اصيل ايراني کمک ميکند
1 - گوشتي که براي تهيه اين خورش مورد استفاده قرار ميگيرد، گوشت خورشي است که يا از گوشت گوساله تهيه ميشود که بهتر است مغز ران باشد يا گوشت گوسفند که در اين صورت گوشت سردست را به شما توصيه ميکنم.
2 - ظرف مناسب پخت اين غذا، قابلمه مسي است و بهتر است خورش آماده شده را در ظرف سفالي و به رنگ فيروزهاي سرو کرد تا به اين ترتيب غذا ظاهري زيبا پيدا کند.
3 - هرگز در خورشتان آبليمو نريزيد بلکه آن را با ليموعماني و رب گوجهفرنگي ترش مزهدار کنيد. يادتان باشد که برخي از ربهاي گوجهفرنگي ترش مزه هستند و ميتوانند به هر چه خوشطعم شدن خورش کمک کنند.
4 - براي آماده کردن لپه، بعد از خيساندن، آنها را چند دقيقه در آب بجوشانيد و کف سياه حاصل از جوشيدن را بگيريد تا بوي خاص آن از بين برود و افزودن اين لپهها به خورش، طعم بهتري به آن خواهد داد. در غير اين صورت لپهها را به همراه گوشت تفت دهيد و سپس آب را در خورش بريزيد تا مواد در کنار هم بپزند و لپهها شکل خود را از دست ندهند.
5 - رب گوجهفرنگي و زعفران از عوامل رنگ دهنده به اين خورش هستند و افزودن کمي دارچين به غذا طعم بهتري به آن خواهد داد.
6 - ليمو عمانيها را 20 دقيقه قبل از سرو به خورش اضافه کنيد زيرا زود انداختن آنها باعث تلخي خورش ميشود. دير انداختن آنها باعث ميشود که غذا طعم ليموعماني پيدا نکند.
7 - هرگز روي خورش قيمه، چيپس خلالي نريزيد بلکه خودتان خلالهاي سيبزميني تازه را سرخ و همراه غذا سرو کنيد.
8 - انداختن 2 عدد گوجهفرنگي قاچ شده در خورش، هم طعم بهتري به اين غذا ميدهد هم باعث ميشود تا اين خورش رنگ بهتري پيدا کند.
9 - اين غذا بايد با يک بشقاب سبزي خوردن و برنج زعفراني سرو شود. تهديگ برنج هم بايد از نوع ناني باشد زيرا اين غذا با خلالهاي سيبزميني سرو ميشود پس نبايد تهديگ غذا را هم سيبزميني گذاشت. به خاطر داشته باشيد که گذشتن تهديگ نان در کنار اين خورش طعم به يادماندنياي به آن خواهد داد.
10 - نوشيدنياي که به شما پيشنهاد ميکنم با اين خورش ميل کنيد، دوغ، شربت بهليمو و شربت گل سرخ است که با نوشيدن آنها وعده غذاييتان کامل خواهد شد.
منبع : tebyan.net
http://www.CheKhabar.ir/News/42584/خورش قيمه خوش رنگ و خوش طعم را با ترفندهاي زير درست کنيد