مراحل اعتياد به پورنوگرافي (ديدن سايت هاي مستهجن)
پنجشنبه 1 مهر 1395 - 11:45:25 AM
چه خبر - چرا يک ميليون ايراني، مشتري سايت‌هاي مستهجن هستند؟

فضاي مجازي، شبکه‌هاي اجتماعي و انواع و اقسام سايت‌ها امروز به بخشي از زندگي ما تبديل شده‌اند.کداميک از ما هست که روزانه سري به اين سايت‌ها يا شبکه‌هاي اجتماعي نزند؟

به هر حال بايد پذيرفت اين شبکه ها و سايت ها، آنقدر گسترده شده‌اند که هر کدام از ما در طول روز سري به آنها مي زنيم. علت مراجعه به اين سايت ها و شبکه ها هم براي هر فردي، بسته به کارش، علايقش و ميزان فراغتش متفاوت است. برخي از فضاي مجازي صرفا براي کار استفاده مي کنند، برخي مي خواهند اطلاعات عمومي بگيرند، برخي ديگر فقط پيام هايشان را چک مي کنند و برخي هم از آن براي ارتباط با ديگران استفاده مي کنند.

فضاهاي مجازي هم مثل هر پديده ديگري مي تواند هم کارکرد مفيد داشته باشد و هم مضراتي به همراه داشته باشد. يکي از مضرات فضاهاي مجازي، کارکردهاي اروتيک و مستهجن است. به هر حال بايد پذيرفت که تعداد افرادي که با اين ديد سراغ سايت ها و کانال هاي مستهجن در فضاهاي مجازي مي روند، کم نيست.

آمارهايي از استفاده مردم ايران از شبکه هاي اجتماعي و سايت هاي غير اخلاقي

همين چند روز قبل بود که محمدمهدي فتوره‌چي مدير موسسه مطالعات و تحقيقات اجتماعي دانشگاه تهران با اشاره به استفاده جوانان ايراني از فضاي مجازي، گفت: در سال هاي گذشته بيش از يک ميليون کاربر ايراني از سايت‌هاي غير اخلاقي بازديد کرده اند.

وي در نشست «شبکه هاي مجازي، دانشگاه و سياست هاي فرهنگي» با اشاره به استفاده جوانان ايراني از فضاي مجازي، گفت: در ايران جوانان دنبال دوست ‎يابي و تعاملات مجازي هستند.

در اين نشست محمد آقاسي، مديرعامل موسسه افکار سنجي دانشجويان ايران هم اعلام کرده بود طبق نظرسنجي صورت گرفته 53 درصد مردم عضو شبکه هاي اجتماعي هستند و تلگرام بيشترين محبوبيت را دارد که چيزي برابر 28 ميليون نفر را شامل مي شود. به گفته او از هر 100 مرد ايراني 55 نفر و از هر 100 زن ايراني 51 نفر عضو شبکه هاي اجتماعي هستند.


استفاده از فضاهاي مجازي براي ديدن فيلم ها يا عکس هاي مستهجن چه تبعاتي مي تواند داشته باشد؟

مراحل اعتياد به پورنوگرافي:

پژوهشگران 5 مرحله را براي افرادي که مشتري سايت هاي مستهجن هستند، برمي شمرند.

1- مرحله مواجهه است که در آن بيشتر افراد معتاد به پورنوگراف، ديدن و تماشاي فيلم هاي مستهجن را از سنين پايين شروع کرده اند.

2- مرحله اعتياد آغاز مي شود که در اين مرحله فرد مبتلا، تمايل شديدي به ديدن و تماشاي تصاوير مستهجن پيدا مي کند و اجتناب از آن غيرممکن مي شود.

3- مرحله افزايش است که در اين مرحله، ميزان تمايل به دسترسي افزايش مي يابد و بيمار نمي تواند از آن دست بکشد.

4- مرحله حساسيت زدايي است که در آن بيمار، با مشاهده فيلم و تصاوير مستهجن مانند اوايل تحريک نمي شود، بنابراين تلاش مي کند با استفاده بيشتر و متنوع تر از مواد پورنوگراف به حساسيت اوليه دست يابد، اين در حالي است که ديگر چنين اتفاقي نمي افتد.

5- مرحله عمل است و در آن فرد از دنياي مجازي پورنوگراف خارج مي شود و در عالم واقعيت به انجام اعمال پورنوگرافيک وارد مي شود.

بيشترين جستجوي ايراني‌ها کليد واژه‌هايي در زمينه مسائل جنسي است

دکتر بهروز بيرشک، روانشناس و استاد دانشگاه در تحليل اين موضوع مي‌گويد: اکنون با تغييراتي که در فضاي مجازي صورت گرفته، شاهديم شبکه هايي مثل تلگرام ميليون ها نفر عضو دارند. از طريق اين شبکه در فضاي مجازي اطلاعات خوبي مي توان به دست آورد، اما تلگرام هم مثل هر سايت ديگري در فضاي مجازي مي تواند معضلاتي ايجاد کند.

در سال هاي اخير دولت خيلي تلاش کرده که سايت هاي مستهجن و شبکه‌هاي مبتذل را فيلترينگ يا محدود کند اما فيلترينگ همه اين فضاها ميسر نيست. چند سال قبل هم در آماري که به واسطه جستجو در گوگل بود، اعلام شده بود بيشترين جستجوي ايراني‌ها کليد واژه‌هايي در زمينه مسائل جنسي است. البته در آن آمار مشخص نشده بود که سن اشخاص چقدر است و يا جنسيت افراد به چه شکل است، اما مي‌توان حدس زد اين‌ها بيشتر نوجوانان پسر هستند که به دنبال اين مسائل مي روند.

شايد بخشي از اين اتفاق را بتوان اين طور توجيه کرد که نوجوانان پسر با توجه به سن و سال خود و جنبه هاي فرهنگي سراغ اين سايت‌ها مي‌روند. آنها از لحاظ تماس با جنس مخالف در مرحله اي هستند که احساس مي کنند محدوديت دارند و بسياري از آن ها نمي توانند اين احساس محدوديت را مطرح کنند. هنوز هم براي خيلي از خانواده‌ها صحبت از اين مسائل به نوعي تابو تلقي مي‌شود.

چنين آماري مي‌تواند منبعي باشد که به اين موضوعات توجه کنيم. کشف اطلاعات در فضاي مجازي يک بحث است، اما گاهي ديدن عکس‌ها و فيلم هاي مبتذل در فضاي مجازي باعث افزايش تحريک پذيري مي‌شود و اين موضوع باعث ارضاي افراد به شکل غير عادي و غيرطبيعي مي شود. همين امر مي تواند:

-اضطراب افراد را بيشتر کند

-افسردگي را افزايش دهد

-و با خود بگويند چرا من اين کار را مي کنم و ديگران نمي کنند؟

-چرا من نمي توانم خودم را کنترل کنم؟


برخي افرادي که به سايت‌هاي مستهجن مي روند، احساس نياز رواني مي کنند و نه صرفا نياز فيزيولوژيک. صرفا فيلترينگ نمي‌تواند به حل اين مشکل کمک کند. جنبه هاي فرهنگي موضوع هم بايد در نظر گرفته شود و بايد در اين زمينه به افراد آموزش داده شود.

نوجواني اوج احساس و تغييرات فيزيولوژيک است و اين موضوعات براي همه جوامع وجود دارد، حال در جوامعي که ارتباطات آزاد جنسي وجود دارد افراد کمتر سراغ جستجوي اين مسائل در فضاي مجازي مي روند.

دور شدن از واقعيت هاي زندگي

براي پيگيري بيشتر تاثيرات مخرب ديدن فيلم هاي مستهجن در نوجوانان سراغ دکتر مهدي تهراني‌دوست، فوق تخصص روانپزشکي کودک و نوجوان و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران رفتيم. او مي گويد: قطعا مشاهده اين سايت‌هاي مستهجن تبعاتي دارد. در خارج از کشور معمولا چنين سايت‌هايي محدوديت سني دارند و نوجوانان اجازه ندارند آن ها را ببينند.

گذراندن وقت در فضاي مجازي، هم مشغله فکري نوجوانان را زياد مي کند و هم باعث دور شدن آنها از واقعيات زندگي مي شود و نيز مي تواند باعث تخريب رفتارهاي جنسي و احساسات جنسي نوجوان شود.

اين فوق تخصص روانپزشکي کودک و نوجوان مي‌افزايد: رفتن نوجوان به سايت‌هاي مستهجن ممکن است باعث شود او مسير منطقي و معقولي را که بايد در آن قرار بگيرد، نتواند سپري کند. بنابراين هرگز توصيه نمي شود نوجوانان وقت خود را با گذراندن در فضاي مجازي و بخصوص اين سايت ها سپري کنند.






منبع:mehrnews.com


http://www.CheKhabar.ir/News/41748/مراحل اعتياد به پورنوگرافي (ديدن سايت هاي مستهجن)
بستن   چاپ