چه خبر - آيا سفيد کردن دندانها روش قابل اعتمادي است؟
داشتن دندانهاي سفيد و درخشان يک برتري و عامل مهمي در زيبايي فرد محسوب ميشود و کمتر کسي را ميتوان يافت که چنين آرزويي نداشته باشد.براي رسيدن به اين آرزوي دوست داشتني برخي به سراغ روشهاي خانگي ميروند و مثلاً پوست موز يا توت فرنگي را امتحان ميکنند؛ برخي ديگر نيز به دنبال روشهاي جديد علمي و دندانپزشکي ميروند. اين در حالي است که همواره اين سؤال مطرح ميشود که آيا اين روشها که مستلزم پرداخت هزينه و صرف زمان هستند و تا به امروز نيز توانستهاند طرفداران بسياري براي خود دست و پا کنند، تا چه حد تأثيرگذار و قابل اعتماد خواهند بود؟
دکتر فاخته فرشچي ميگويد: سفيد کردن دندانها روشي است براي تغيير رنگ دندان اما معمولاً برخي از بيماران اين شيوه درماني را با جرمگيري اشتباه ميگيرند. درحالي که اين دو درمان داراي نتايج کاملاً متفاوت هستند.
در اين شيوه درماني به طور استاندارد 2 تا 3 درجه رنگ دندانها سفيدتر ميشود اما بايد بدانيد که به مرور زمان، مقداري جزئي از اين سفيدي کاسته ميشود.ميزان سفيد شدن دندانها به عوامل مختلفي بستگي دارد که از ميان آنها ميتوان به جنس دندان، سن بيمار، نوع بدرنگي، ميزان استفاده از سيگار و حتي رژيم غذايي بيمار اشاره کرد. به همين دليل اين شيوه درماني زيبايي در همه بيماران نتيجه يکساني نخواهد داشت.
شيوههاي سفيد کردن دندانها
به طور معمول دندانها به چند روش سفيد ميشوند. شيوه نخست در داخل مطب و توسط دندانپزشک انجام ميشود. اما در شيوه دوم سفيد کردن دندانها، دندانپزشک وسايلي را در اختيار بيمار قرار ميدهد تا در داخل خانه با استفاده از آنها بتواند به رنگ مطلوب و مورد علاقه براي دندانهايش دست يابد. اما استانداردترين روش براي سفيدکردن دندانها بهرهگيري از روش مختلط است.
طي اين روش در يک جلسه يک ساعته داخل مطب، دندانپزشک اقدامهاي لازم براي تغيير رنگ دندان را انجام ميدهد و پس از آن مواد مخصوص سفيد کردن دندانها در داخل خانه و قالبي را که از دندانهاي بيمار تهيه کرده است در اختيار وي قرار ميدهد. بيمار بعد از سفيد کردن دندان در مطب ميتواند به مدت 4 ساعت در روز براي مدت يک هفته سفيد کردن دندانها را در خانه ادامه دهد.ادامه سفيد کردن دندان در خانه به ماندگاري بيشتر رنگ روشن ايجاد شده در دندان منجر ميشود.
سفيد کردن دندان ها براي چه کساني مضر است؟
سفيد کردن دندانها در بيماران داراي حساسيت دنداني، بيماران با لثههاي تحليل رفته يا مبتلايان به مشکلات گوناگون لثه توصيه نميشود، چراکه اين شيوه درماني براي اين دسته از بيماران عوارض شديدتري به همراه خواهد داشت.
اين جراح و دندانپزشک در خاتمه با اشاره به اينکه سفيد کردن دندانها درمان دائمي نيست، خاطرنشان ميکند: ممکن است به دلايل مختلف رنگ سفيد دندانها کمي تيره شود و بيمار سالي يک بار نياز به تجديد درمان ضعيف تري داشته باشد.از ميان دلايل تيره شدن رنگ دندان ميتوان به دلايلي چون استفاده از نوشيدنيهاي تيره رنگ مثل قهوه و نوشابه و همچنين استعمال سيگار اشاره کرد.
منبع:روزنامه ايران
http://www.CheKhabar.ir/News/40614/در سفيدکردن دندانها کدام روش استانداردترين است؟