چه خبر - آفت چيست؟
آفت دهان جزو بيماريهاي سيستم ايمني بدن است. در بيماريهاي سيستم ايمني، شناخت بافتهاي آشنا از بيگانه مختل ميشود. در آفت، سلولهاي دفاعي بدن به قسمتي از مخاط دهان حمله ور شده و باعث زخمي شدن آن ناحيه ميشوند که موقتي است و خود به خود بهبود مييابد.
عوامل موثر در ايجاد آفت دهانيشکلات و فستفود
افرادي که بيش از حد معمول دچار آفتهاي دهاني ميشوند، ميتوانند با بررسي رژيم غذايي خود از ابتلاي مجدد به اين بيماري جلوگيري کنند. مصرف شکلات و فست فودها از عوامل موثر در ايجاد آفتهاي دهاني است.
براساس تحقيقات انجام شده، هيچ علت خاصي براي ابتلا به آفتهاي دهاني مشخص نشده است اما قرار گرفتن در شرايط استرسآور يا مصرف شکلات، مواد حاوي پروتئين، گردو و فست فودها ميتواند در ايجاد آفت موثر باشد.
حساسيتهاي غذايي در برخي از افراد ميتواند منجر به ابتلا به اين بيماري شود. ايجاد آفت بر روي زبان چندان شايع نيست. بروز اين بيماري احتياج به بررسي پزشک دارد. در صورت عدم بهبود اين بيماري پس از چند روز مراجعه به پزشک الزامي است.
کمبود آهن و اسيدفوليک
کمبود آهن و اسيدفوليک از ديگر عوامل موثر در ايجاد آفتهاي دهاني است و افرادي که به صورت متعدد به اين بيماري مبتلا ميشوند، بايد به پزشک متخصص بيماريهاي دهان مراجعه کنند. انجام آزمايش جهت تشخيص عواملي که موجب ابتلاي متعدد به اين بيماري ميشود نيز الزامي است. روشهاي درمان اين بيماري براي درمان زودهنگام و کاهش درد بيماران است، چراکه ابتلا به اين بيماري ممکن است منجر به مشکل شدن مصرف مواد غذايي يا حساسيت دهان به ادويه شود که پس از بهبود، اين مشکلات برطرف ميشود.
شير نارگيل براي درمان آفت
از شيرِنارگيل به عنوان دهانشويه، 3 تا 4 بار در روز استفاده کنيد و تا بهبودي زخمها ادامه دهيد. ميتوانيد مقدار کمي عسل را با شيرِنارگيل مخلوط کنيد و از آن براي دهانشويه استفاده کنيد.
منبع:salamatnews.com