چه خبر -
در مقالات زيادي در مورد روابط جنسي قبل و بعد از بارداري بحث شده است ولي در مورد روابط جنسي در طي بارداري کمتر اطلاع رساني شده است و اين مساله شايد به علت برخي اشتباهات فرهنگي باشد که معتقدند مادراني که در انتظار بچه هستند نبايد روابط جنسي داشته باشند. شما ممکن است سوالات زيادي درباره مقاربت جنسي سالم در طي بارداري داشته باشيد.
آيا مقاربت جنسي در طي بارداري بي خطر است؟
مقاربت جنسي يکي از مراحل معمول و طبيعي در طي بارداري است. اما بارداري طبيعي و نرمال چيست؟ بارداري نرمال بارداري است که کمترين خطر سقط جنين يا زايمان زودرس را داشته باشد. و اگر مي خواهيد بدانيد شما در اين دسته بندي قرار داريد يا نه، بايد نظر پزشک متخصص زنان يا ماما را در اين باره جويا شويد.
تمايلات جنسي زنان باردار معمولا دستخوش نوساناتي است. برخي زنان از مقاربت جنسي در طي بارداري احساس ناخوشايندي دارند خصوصا زماني که جنين بزرگ و بزرگتر مي شود. شما و همسرتان بايستي مرز مشخصي از روابط جنسي در اين دوران را براي خود تعريف کنيد. با يکديگر در مورد ديگر نيازهاي جنسي مانند بوسه، نوازش و بغل کردن هم صحبت کنيد. همچنين راهي را براي تغيير وضعيت روابط خود پيدا کنيد که در آن وضعيت، احساس راحتي بيشتري مي کنيد. برخي زنان در طي بارداري تمايل جنسي خود را از دست مي دهند اين حالت گاهي به دليل تغيير سايز بدن و چاق شدن تدريجي است و گاهي به علت حس مادر شدن، شور و هيجان بيش از حدي دارند و يا سابقه يا ترس از زايمان زودرس دارند.
چه زماني مقاربت جنسي خطرناک است؟
دو نوع رفتار جنسي براي دوران بارداري خطرناک است. همسرتان نبايستي هوا را به داخل واژن بدمد. چرا که ممکن است حباب هوا باعث آمبوليسم هوا يعني گرفتگي رگ هاي خوني توسط حباب هوا گردد که اين مساله براي مادر و جنين خطرناک و کشنده است. همسرتان بيماري هايي که از راه مقاربت جنسي منتقل مي شود، نداشته باشد، برخي از اين بيماري ها مانند تبخال، زگيل تناسلي، کلاميديا يا ايدز. اگر مادر به اين بيماري ها مبتلا شود به احتمال زياد به جنين او نيز منتقل خواهد شد.
گاهي پزشک توصيه مي کند که از مقاربت جنسي در طي بارداري خودداري کنيد. عوامل شايع خطر شامل موارد زير است:
- در صورتي که مادر سابقه يا در معرض خطر سقط جنين غير عمدي باشد.
- زناني که سابقه زايمان زودرس دارند، زايماني که قبل از هفته 37 بارداري باشد يا در آن ها خطر انقباض رحمي زود هنگام وجود دارد.
- زناني که خون ريزي يا ترشحات واژني بدون دليل دارند يا افرادي که پزشک، دهانه رحم آن ها را دوخته است (سرکلاژ).
- اگر مايع آمنيوتيک دور جنين، بر اثر پارگي يا سوراخ شدن به بيرون تراوش کند.
- جفت سر راهي يعني در مواردي که جفت که اندام تغذيه کننده جنين است، در پايين ترين قسمت خود نزديک دهانه رحم قرار گيرد.
- در مواردي که دهانه رحم ضعيف و گشاد است که منجر به زايمان زود هنگام مي شود.
- زناني که دوقلو يا چندقلو باردار هستند.
آيا مقاربت جنسي به جنين آسيب مي زند؟
خير. جنين در داخل کيسه اي با مايع آمنيوتيک نگهداري مي شود و ماهيچه هاي نيرومند رحم از او محافظت مي کنند. همچنين يک لايه ضخيم از ماده لزج موکوس، دهانه رحم را از ورود عفونت حفظ مي کند. آلت مرد در مقاربت جنسي به جنين و محيط اطراف آن نمي رسد.
آيا مقاربت جنسي سبب انقباض رحمي يا سقط جنين مي شود؟
در بارداري هاي نرمال و کم خطر، پاسخ اين سوال منفي است. انقباضي که در طي مقاربت جنسي و ارگاسم احساس مي کنيد با انقباض رحمي که سبب زايمان مي شود کاملا متفاوت است. با اين حال بايستي از پزشک خود بپرسيد که آيا در گروه حاملگي هاي کم خطر هستيد يا نه؟ پزشکان توصيه مي کنند که همه زنان در هفته هاي آخر بارداري از مقاربت جنسي خودداري کنند، اين تنها يک احتياط است چون مني مرد به علت ساختار شيميايي اش ممکن است باعث تحريک انقباض رحمي شود.
آيا افزايش يا کاهش ميل جنسي در طي بارداري طبيعي است؟
بله هر دو احتمال افزايش يا کاهش ميل جنسي وجود دارد و گاهي هر دو حالت براي برخي افراد پيش مي آيد. بسياري از زنان خصوصا در سه ماهه اول بارداري علايمي مانند خستگي، حالت تهوع و سوزش سينه دارند همچنين دفعات ادرار کردن افزايش مي يابد که همين مساله مقاربت جنسي را پر زحمت و ناخوشايند مي کند. اين علايم در سه ماهه دوم بارداري کاهش مي يابد و در برخي زنان ميل جنسي افزايش مي يابد. همچنين چون زن در دوران بارداري از مسايل و ابزار جلوگيري از بارداري آسوده است پس نگراني آن کمتر و ميل بيشتري به مقاربت جنسي دارد. ميل جنسي در سه ماهه سوم کاهش مي يابد چون رحم در حال بزرگ شدن است و نزديکي را مشکل تر مي کند.
ميل جنسي همسرتان نيز ممکن است در اين دوران افزايش يا کاهش يابد. برخي مردان در اين دوران نزديکي و مقاربت را کنار مي گذارند و از ديگر رفتارهاي جنسي بهره مي برند. ميل جنسي برخي مردان به علت نگراني از وضعيت جنين و حس پدرانه آن ها و يا نگراني از سلامت مادر و بچه، کاهش مي يابد.
با همسرتان در مورد احساس جنسي که نسبت به يکديگر داريد صحبت کنيد
به ياد داشته باشيد که ارتباط همسرتان با شما مي تواند کمک بزرگي در سالم گذراندن دوران بارداري کند.
چه زماني به پزشک مراجعه کنيد
اگر بعد از مقاربت جنسي هر گونه علايمي مثل درد، خون ريزي يا ترشح يا انقباض رحمي را حس کرديد به پزشک مراجعه کنيد.
منبع:yadbegir.com
http://www.CheKhabar.ir/News/38602/آيا مقاربت جنسي سبب انقباض رحمي و سقط جنين مي شود؟