چه خبر - خميردندان حاوي تريکلوزان بزنيم يا نزنيم؟
تريکلوزان، يکي از همين عناصر است. اين ماده، نوعي افزودني ضدعفونيکننده محسوب ميشود که گاهي اوقات بهمنظور جلوگيري از التهاب لثه در توليد خميردندانها به کار ميرود. در حالي که سازمان غذا و داروي (FDA) آمريکا استفاده از اين ماده را تاييد کرده است و اعلام کرده است که شواهد کافي عليه اين ماده وجود ندارد، اما مطالعات ضد تريکلوزان دائما در حال رشد بوده است.
يکي از مطالعات در اين زمينه نشان ميدهد که تريکلوزان مثل نوعي مختلکننده غدد درونريز (شبيه به BPA) عمل ميکند. حتي برخي مطالعات نشان ميدهند که استفاده زياد از تريکلوزان واقعا ميتواند در شکلگيري مقاومت نسبت به آنتيبيوتيکها نقش داشته باشد. براساس گزارشي که محققان دانشگاه کاليفرنيا در سال 2014 ميلادي ارائه کردهاند، ارتباطي بين تريکلوزان، فيبروز کبد و سرطان در موشهاي آزمايشگاهي وجود دارد. يکي از مطالعات جديد در اين حوزه نيز نشان ميدهد که اين ماده افزودني ميتواند باعث ابتلاي افراد به آلرژي غذايي (خصوصا آلرژي به بادامزميني) شود.
منبع:salamatism.com
http://www.CheKhabar.ir/News/35446/خميردندانهاي معروف هميشه هم براي دندانها مفيد نيست!