چه خبر - آموزش پيشگيري از آزارجنسي, تهديد جنسي و تجاوز به کودکان
در فروردين ماه سال جاري بود که خبر تجاوز و سپس قتل «ستايش» دختر 6 ساله افغان در ورامين براي اولين بار در شبکه هاي اجتماعي و سپس در رسانه هاي رسمي کشور منتشر شد.قاتل اين جنايت نيز پسر 17 ساله همسايه بود که در همان روز حادثه دستگير شد. اين حادثه به سرعت در صدر اخبار قرار گرفت و به مانند ساير اخبار حوادث با موج عظيمي از اظهارنظرها همراه شد.
با گذشت چندين ماه از اين حادثه، مدير کل امور اجتماعي استانداري تهران با اشاره به عوامل پنهان اين حادثه، گفت: اين فاجعه از زواياي مختلف قابل تحليل است و بايد به نيازهاي جوانان توجه شود. بايد تصميم گيران، تصميم سازان به همراه مجريان قبول کنند که سن بلوغ سن تقاضا در حوزه جنسي است و به گونه اي بايد به اين تقاضا پاسخ داده شود.
سياوش شهريور, مدير کل امور اجتماعي استانداري تهران محدوديت جنسي و نداشتن برنامه براي اين سن مي تواند فاجعه آفرين باشد. مدت زيادي نگاهمان در اين حوزه سلبي بوده است. بي ترديد نيازهايي را که خداوند در وجود انسان قرار داده است نيازهاي مقدسي هستند و همانند ساير نيازهاي مشروع بايد به آن پاسخ داده شود.
مديرکل امور اجتماعي استانداري تهران با اشاره به فاجعه ورامين تاکيد کرد: بايد براي جوانان برنامه داشت، بايد اين نسل را ديد. در نسل هاي گذشته محدوديت در حوزه چشم و اقدام وجود داشت اما امروز با وجود حضور جوانان و نوجوانان در فضاي مجازي، آنان به طور گسترده در معرض مسائل مختلف هستند و متاسفانه خانواده ها نيز مهارت هاي لازم را براي گفتوگو و تعامل با فرزندان ندارند.
بايد کودکان ما نيز آنقدر آموزش ديده باشند که بدانند به گونه اي عمل کنند که در معرض تجاوز و تهديد جنسي قرار نگيرند، متاسفانه در چنين شرايطي هيچگونه آموزشي در حوزه پيشگيري از آزار جنسي وجود ندارد، لذا پس از بررسي هاي کارشناسانه از کتابي که توسط يکي از اساتيد دانشگاه در حوزه آزار جنسي کودکان تاليف شده بود استفاده شد تا در مهدهاي کودک و پيش دبستاني ها براي آموزش مربيان به کار گرفته شود و اين اقدام به صورت آزمايشي با انتشار پنج هزار جلد در مرحله اول آغاز خواهد شد.
شهريور با بيان اينکه براي تاثير بهتر اين کتاب حدود 30 کارگاه آموزشي برگزار شد و حدود يکهزار نفر آموزش ديدند، تاکيد کرد: متاسفانه اين آموزشها در مباني آموزشي مدارس ما وجود ندارد. علت هم وجود تابوهاي موجود است. بر همين اساس اين طرح را به شوراي اجتماعي استان برديم و در کارگروه اجتماعي و فرهنگي استان با راي حداکثري اعضا به مرحله اجرايي رسيد. اميدواريم در آينده نزديک با اجرايي شدن طرح اين آموزش ها و طي کردن مراحل آزمايشي به پروتکلي ملي تبديل شود.
به گفته مديرکل امور اجتماعي استانداري تهران، اين کتاب از همه زوايا مورد بررسي قرار گرفت و دغدغه هاي ما را از جمله اينکه کتابي باشد با قابليت تدريس سر کلاس و هماهنگي با مضامين مذهبي و سنتي کشورمان که خوشبختانه اين کتاب به همه اين مسائل پاسخ داد و کتاب عميق و ارزشمندي خواهد بود.
شهريور به نقش رسانه ها در اجراي موفق چنين طرح هايي اشاره کرد و افزود: قطعا در اين مسير رسانه ها به ويژه رسانه ملي نقش موثري خواهند داشت علاوه بر اين مديرکل آموزش و پرورش استان تهران نيز از اين آموزش ها استقبال کردند و در کارگروه اجتماعي استان مسائل را به صورت کارشناسي و تخصصي پيگيري کرده اند. همچنين بهزيستي نيز در اجراي اين طرح همکاري و کمک شايسته اي داشته است.
مديرکل امور اجتماعي استانداري تهران با اشاره به اينکه 27 درصد زنان و مرداني که وارد حوزه روسپيگري مي شوند در کودکي مورد تجاوز قرار گرفته اند، تاکيد کرد: مساله آموزشهاي مقابله و پيشگيري از آزار جنسي در کودکان از اهميت بسزايي برخوردار است و نشان مي دهد روي دادن يک اتفاق در کودکي مي تواند چه فاجعه اي به بار بياورد. کتابي که در اين طرح براي آموزش ها انتخاب شده است کتابي نجيب و مطابق با آيين هاي کشورمان و مذهب ما تاليف شده است از اين رو مي تواند گام موثري براي آغاز اين آموزشها باشد.
منبع:isna.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/35434/آموزش پيشگيري از آزارجنسي در مهدها و پيشدبستانيها!