چه خبر - 6 درس مالي مهم براي قبل از 30 سالگي
وقتي به سي سالگي وارد ميشويد شايد همچنان احساس جواني و شکستناپذيري کنيد اما حقيقت ترسناک اين است که به نيمه عمر بازنشستگي خود رسيدهايد. بنابراين، سي سالگي، درست سني است که بايد در آن اهمالکاريهاي دهه قبلي زندگي را جبران کرده و و براي سالهاي پيشرو خود را مهيا کنيد. در اين نوشتار به نقل از پايگاه اينترنتي اينوستوپيديا، به درسهاي مالي اشاره ميشود که ازسي سالگي خود را مهياي بازنشستگي کنيد.
بودجهبندي دقيق داشته باشيد
بيشتر زمان افراد در سنين بيست تا سي سال، حول نرمافزارهاي مختلف يا حتي خواندن مقالههايي راجع به اهميت بودجهبندي ميشود. بااينحال، تعداد اندکي واقعا خودرا متعهد به دنبال کردن يک سيستم بودجهبندي ميدانند. وقتي وارد دهه چهارم زندگي ميشويد، زمان آن است که روند آبکي بودجهبندي خود را احيا کنيد. آنچه که اهميت دارد اين است که هر پولي که درميآوريد را بودجهبندي کنيد و به اين برنامه متعهد باشيد. اين يعني اگر مثلا تنها ميخواهيد هفتهاي فقط 15 دلار براي قهوه يا ساندويچ هزينه کنيد، بايد خود را ملزم کنيد که در سههفته باقيمانده ماه اين هزينه را از بودجه خود حذف کنيد.
اهميت بودجهبندي اين است که نيازي نيست زندگي خود را تباه کنيد بلکه آنچه که مهم است اين است که بدانيد پولتان دقيقا کجا ميرود. هيچ اشکالي ندارد که پولتان را براي خريد يا تفريح هم هزينه کنيد اما توجه داشته باشيد اين کار تا جايي منطقي است که با بودجه شما همخواني داشته باشد و شما را از مسير پسانداز دور نکند. دانستن عادتهاي هزينهاي، به شما کمک ميکند تا کشف کنيد چه جاهايي بايد هزينهها را کاهش دهيد تا بتوانيد پول بيشتري پسانداز کنيد.
همه حقوق خود را خرج نکنيد
افراد ثروتمند جهان، با خرج کردن همه درآمد ماهانه خود پولدار نشدهاند. درواقع، بسياري از افرادي که با تلاش خودشان پولدار شدهاند، درآمد خود را خردخرد خرج ميکنند. براي اين کار، بهتر است با خرج کردن 90 درصد درآمد ماهانه خود شروع کنيد و 10 درصد باقيمانده را پسانداز کنيد. اين مبلغ خودبهخود براي ايام بازنشستگي شما پسانداز ميشود. رفتهرفته سعي کنيد اين مبلغ را افزايش دهيد. در ايدهآلترين حالت بايد 60 تا 80 درصد درآمد را خرج و 20 تا 40 درصد باقيمانده را پسانداز کرد.
نسبت به اهداف مالي خود واقعگرا باشيد
اهداف مالي شما چه هستند؟ واقعا بنشينيد و راجع به آنها فکر کنيد و اين اهداف را روي کاغذ بنويسيد و سپس با خود فکر کنيد که تا چهاندازه شدني هستند. اگر اهداف خود را روي کاغذ نياوريد و يک طرح جامع براي آن درنظر نگيريد، قطعا اين اهداف محقق نخواهند شد. بهعنوان مثال، اگر قصد داريد به ايتاليا سفر کنيد، از روياپردازي درباره آن دست بکشيد و يک نقشه راه براي آن طراحي کنيد. آيا تابهحال درباره هزينههاي چنين سفرهايي تحقيق کردهايد؟ آيا فکر کردهايد چقدر بايد در ماه پسانداز کنيد تا بتوانيد به اين سفر برويد؟ اگر يک برنامهريزي صحيح و واقعي داشته باشيد، روياي سفر شما به ايتاليا ظرف يکي دو سال محقق خواهد شد. درباره اهداف ديگر مالي نظير کم خرج کردن و بيشتر پسانداز کردن هم همين امر صادق است.
وضعيت بدهي خود را مشخص کنيد
بسياري از افراد وقتي وارد سي سالگي ميشوند، از وضعيت بدهيهاي خود ابراز نارضايتي ميکنند. براي آنهايي که بدهي تحصيلي، قسط خودرو، وام و… دارند، بازپرداخت وام يکي از روالهاي عادي زندگي محسوب ميشود و شايد برخي نيز آن را طبيعي بدانند. اما حقيقت اين است که شما مجبور نيستيد کل زندگي خود را به پرداخت اقساط و بدهيها اختصاص دهيد. بهتر است اول از هرچيزي ميزان بدهيهاي خود را برآورد کنيد. تعيين يک بودجهبندي کمک ميکند تا از افزايش بيشتر اين بدهيها جلوگيري شود.
شيوههاي مختلفي براي تصفيه بدهيها وجود دارد اما يکي از محبوبترين آنها پرداخت با استراتژي موسوم به «گلوله برفي» است که به شما انگيزه ميدهد سريعتر بدهيهاي خود را بپردازيد. تمام بدهيها و اقساط خود را بدون توجه به ميزان بهرهاي که به آن تعلق گرفته، از بزرگ به کوچک بنويسيد. بهجز بدهيهاي کوچک، در ساير بدهيها از کمترين ميزان پرداخت شروع کنيد. هدف از اين استراتژي اين است که بدهيهاي کوچکتر را ظرف چند ماه تصفيه کنيم و سپس شروع به صاف کردن ساير بدهيهاي بزرگتر کنيم. پرداخت بدهيها تاثير فاحشي روي وضعيت مالي شما دارد و در اين صورت فضاي بيشتري براي بودجهبندي خود خواهيد داشت.
يک پسانداز اضطراري قدرتمند ايجاد کنيد
کنارگذاشتن يک پسانداز اضطراري براي سلامت وضعيت مالي شما بسيار مهم است. اگر يک صندوق پسانداز اضراري نداريد احتمال اينکه در موارد اضطراري به پسانداز خود دست بزنيد يا مجبور به گرفتن قرض يا وام شويد، افزايش مييابد.
بازنشستگي را فراموش نکنيد
بسياري از مردم، بدون حتي يک ريال پسانداز براي بازنشستگي وارد سن سي سالگي ميشوند يا اينکه پول بسيار کمي براي اين ايام کنار گذاشتهاند. اگر ميخواهيد در ايام بازنشستگي در رفاه و آسايش باشيد، دست از تعلل برداريد. در دهه چهارم زندگي، شما همچنان زمان داريد اما فرصت تعلل نداريد. سعي کنيد مطمئن شويد که از مزاياي بازنشستگي محل کار خود استفاده ميکنيد. بسياري از ادارات و شرکتها بيمه بازنشستگي را براي کارکنان خود رد ميکنند.
حرف پاياني اين است که اگر در دهه سوم زندگي (20 تا 30 سالگي)، عادتهاي بد مالي داريد، ديگران اين را ناشي از بيتجربگي و خامي شما ميدانند اما اگر همين اشتباهات را در دهه چهارم زندگي (30 تا 40 سالگي) خود نيز تکرار کنيد، ديگر هيچکس با شما همدردي نخواهد کرد پس سعي کنيد با درنظر گرفتن اين درسها، خود را براي دهه حساس زندگي خود آماده کنيد.
منبع : eghtesadnews.com