14 راه براي اينکه شما کمتر خرج کنيد!
يکشنبه 19 ارديبهشت 1395 - 12:07:48 AM
چه خبر -
1 - پرده هاي کلفت استفاده نکنيد
براي اينکه مد روز باشيد از پرده‌هاي بسيار ضخيم و چند لايه استفاده نکنيد که مجبور شويد براي روشنايي خانه حتي روز‌ها هم چراغ روشن کنيد.
2 - جلوي درز‌ها را بگيريد
فکر نکنيد بستن درز‌ها و جلوگيري از هدر رفتن هواي داخل خانه فقط در فصل زمستان فايده دارد، بلکه در تابستان زماني که هواي بيرون گرم است، نفوذ هواي گرم بيرون به داخل باعث مي‌شود نياز بيشتري به کولر داشته باشيد.
3 - از يخچال تان به درستي استفاده کنيد
يخچال يک پنجم هزينه برق را به خود اختصاص مي‌دهد، بنابراين استفاده مناسب از يخچال بهترين راه کاهش هزينه برق محسوب مي‌شود. مثلا سعي کنيد در يخچال و فريزر را بي‌مورد باز و بسته نکنيد. براي قرار‌دادن باقي مانده غذا‌ها در يخچال صبر کنيد تا کاملا در هواي بيرون خنک شوند. هرگز غذاهاي داغ را در يخچال قرار ندهيد. يخچال و فريزر را با فواصل کوتاه تميز کنيد. هنگام خريد به بر چسب انرژي روي يخچال دقت کنيد.
4 - وسيله پر مصرف ديگر در خانه‌ها ماشين لباسشويي است
سعي کنيد در زمان و با اندازه مناسب از آن استفاده کنيد. زمان اوج مصرف برق يعني وقت غروب آفتاب مصرف برق بيش از زمان‌هاي ديگر است، بنابراين درصورت امکان در اين زمان‌ها از ماشين لباسشويي استفاده نکنيد. اگر شاغل هستيد و زمان زيادي را در منزل نيستيد مي‌توانيد ماشين لباسشويي را به اندازه حجمش از لباس پر‌کرده و آخر شب هنگام خواب آن را روشن کرده يا صبح 2‌ ساعت قبل از خروج از خانه آن را روشن کنيد. مجبور نيستيد براي اينکه زود‌تر لباس‌ها خشک شوند چندين دور از خشک‌کن استفاده کنيد. لباس‌ها با کمي قرار گرفتن در برابر هواي آزاد خشک مي‌شوند.
5 - دقت کنيد هنگام خريد، ماشيني را انتخاب کنيد که 2 خروجي آب گرم و سرد داشته باشد
اين کار کمک مي‌کند در مصرف انرژي ماشين بيشترين صرفه‌جويي صورت بگيرد. برخي از انواع ماشين‌ها مجهز به برنامه‌هاي شست‌وشوي اقتصادي هستند. در زمان خريد دقت کنيد متناسب با جمعيت خانواده ماشين لباسشويي موردنظرتان را بخريد. يک خانواده 4‌ نفره نيازي به ماشين لباسشويي 8‌ کيلويي ندارد بلکه يک ماشين 5 يا 6 کيلويي کفايت مي‌کند.
6 - از لوازم فانتزي برقي استفاده نکنيد
برخي از لوازم به ظاهر کوچک مصرف برقشان بسيار بيش‌ از يخچال و ماشين‌لباسشويي است. مثلا قاب عکس‌هاي ديجيتالي برقي، دو برابر يک يخچال معمولي برق مصرف مي‌کنند.
7 - شارژهاي پرمصرف
شارژر‌ها و آداپتور‌ها اگر هميشه به برق باشند بسيار پر مصرف خواهند بود در حالي که در حالت معمول تنها 7 تا 10وات برق مصرف مي‌کنند. يکي ديگر از آفت‌هاي اسراف برق در خانه « استند باي » نگه داشتن وسايل برقي است چون در اين حالت، اينگونه وسايل، بيشتر برق مصرف مي‌کنند.
8 - کولرهاي آبي و گازي
روي کولرهاي آبي را سايبان خنک بگذاريد و پوشال آن‌ها را هر سال تعويض کنيد. در کولر‌هاي گازي هم سالي يک بار فيلتر‌ها را بازبيني کنيد.
9 - لامپ هاي کم مصرف و LED
لامپ‌هاي رشته‌اي را با لامپ‌هاي کم‌مصرف تعويض کنيد. مصرف برق در اين نوع لامپ‌ها بسيار کمتر از لامپ‌هاي رشته‌اي است. لامپ‌هاي مهتابي هم مصرف برق کمتري دارند. لامپ‌هاي LED هم انتخاب بهينه‌اي هستند که هم مصرف کمتري دارند و هم تأخير در روشن شدن و چشمک زدن ندارند.
10 - تلويزيون
هنگام خريد مانيتور و تلويزيون هم اين نکته را در نظر بگيريد که انواع LED و LCD بهترين نوع از نظر مصرف انرژي هستند و تلويزيون‌هاي پلاسما بيشترين مصرف انرژي را دارند.
11 - سيستم BMS
اگر در حال ساخت خانه هستيد حتما از عايق کاري ديوار‌ها و سيستم‌هاي هوشمند نظير « BMS » استفاده کنيد. سيستم‌هاي جديد به سادگي و بدون نياز به سيم‌کشي مي‌توانند روي کامپيوترهاي خانگي نصب شوند. در اين سيستم‌ها مي‌توان با در نظر گرفتن ميزان لازم روشنايي و گرما در روز مصرف انرژي را بسيار محدود‌تر کرد.
12 - سايبن هاي تزئيني
اگر به در و پنجره‌هايتان در طول روز به‌خصوص در تابستان نور مستقيم خورشيد مي‌تابد از سايبان برايشان استفاده کنيد. سايبان‌هاي تزييني بسيار زيبايي در بازار موجود است.
13 - تاثير رنگ ها
اگر در خانه از رنگ‌هاي روشن استفاده کنيد، باعث مي‌شود در مصرف برق صرفه‌جويي شود چون دير‌تر به روشن‌کردن لامپ نياز خواهيد داشت.
14 - حسگرهاي روشنايي
اصلا ضرورتي ندارد که تمام طول شب راهروهاي آپارتمان شما روشن باشند. براي کنترل اين حالت مي‌توان از حسگرهاي تشخيص حضور افراد استفاده کنيد و حتي از اين امکان مي‌توان در اتاق کودکان هم که مرتب لامپ‌هايش روشن مي‌ماند استفاده کرد. استفاده از اين‌نوع امکانات، هزينه اوليه چنداني نخواهد داشت و با کمي همکاري اهالي ساختمان مي‌توان با کمترين هزينه اينگونه سيستم‌ها را در منازل مسکوني و آپارتمان‌ها نصب کرد.


منبع : banki.ir


مطالب پيشنهادي :
چگونه پس انداز کنيم؟

چگونه سفري مقرون به صرفه و ارزان داشته باشيم؟
5 راه براي ميليونر شدن!
هزينه هاي عروسي تان را مديريت کنيد
ثروتمندترين خودروسازان دنيا

http://www.CheKhabar.ir/News/23839/14 راه براي اينکه شما کمتر خرج کنيد!
بستن   چاپ