راه مقابله با آسيب‌ديدگي
شنبه 14 شهريور 1394 - 10:25:47 AM
آسيب‌ديدگي در ورزش حرفه‌اي و قهرماني اجتناب‌ناپذير است چرا که بدن ورزشکار بين پنج تا ده برابر شرايط عادي فشار ناشي از تمرينات را تحمل مي‌کند و طبيعي است که يک جاهايي بدن با مشکل مواجه شود. لطفعلي پورکاظمي،‌ رئيس فدراسيون پزشکي ورزشي در تشريح ريشه آسيب‌ديدگي ورزشکاران ايران که گاهي بيش از حد به نظر مي‌رسد گفت: اعضاي بدن انسان تاب و تحمل يک نيروي مشخص را دارند و هر چقدر بر شدت فشار وارده بر اين اعضا افزوده شود، طبيعي است که احتمال آسيب‌ديدگي بالا مي‌رود مشخصا تاندون‌هاي زانو، مچ، آرنج، کمر و گردن وقتي بين پنج تا ده برابر شرايط عادي فشاري را تحمل مي‌کنند چنانچه بدن ورزشکار با آمادگي لازم همراه نباشد حتي بدون برخوردهاي ورزشي نيز در معرض آسيب قرار مي‌گيرند بنابراين وقتي قرار است چنين فشاري بر بدن وارد شود ضروري است که ورزشکاران به خوبي با علم تمرين آگاه بوده و زير نظر متخصصان برنامه آماده سازي خود را دنبال کنند.

وي در اين باره خاطرنشان کرد: ورزشکاران بايد بدانند چنانچه براساس مباني علم تغذيه و همچنين اصول طب ورزش برنامه آماده‌سازي خود را دنبال کنند تا حد قابل توجهي درصد احتمال آسيب‌ديدگي آنها کاهش مي‌يابد.

پورکاظمي تصريح کرد: در اين ميان نکته‌اي که بايد توجه ويژه به آن داشته باشند تمرين‌زدگي است، وقتي بدن تخليه مي‌شود ورزشکار بايد از ادامه تمرين سنگين پرهيز کند چرا که در اين صورت خطر بروز آسيب‌ديدگي‌هاي شديد براي او بيشتر شده و احتمال مصدوميت‌هاي طولاني مدت افزايش مي‌يابد.

به نظر مي‌رسد شمار ورزشکاران آسيب‌ديده در ايران بيشتر از ديگر کشورهاست دليل اين موضوع چيست، پورکاظمي در پاسخ به اين پرسش گفت: چنانچه به مباني علمي توجه نشود در شرايط برابر احتمال آسيب‌ديدگي براي ورزشکاران يکسان است و به واقع همان‌طور که اشاره شد آسيب‌ديدگي را مي‌توان جزو جدايي‌ناپذير ورزش قهرماني و حرفه‌اي دانست، اما به طور طبيعي ميزان آسيب‌ديدگي در ورزش‌هاي برخوردي و پرخطر به مراتب بيش از ورزش‌هايي است که کمتر برخوردي بين ورزشکاران در آن رخ مي‌دهد و گاه جنبه تمرکزي دارد. در کشور ما هم جوانان علاقه زيادي به ورزش‌هاي پرخطر ـ از نقطه نظر احتمال آسيب‌ديدگي ـ مثل فوتبال، کشتي، ورزش‌هاي رزمي و وزنه‌برداري دارند ورزش‌هايي که طبعيتا ميزان‌ آسيب‌ديدگي آنها به مراتب بالاتر از ورزش‌هاي چون گلف، پينگ پنگ و بدمينتون است.

وي در پاسخ به اين پرسش که بيشترين ورزشکار آسيب‌ديده در ايران در چه ورزشي رخ مي‌دهد، گفت: براساس آمارهاي موجود فوتبال در صدر ميزان‌ آسيب‌ديدگي ورزش ايران قرار دارد البته يادآوري اين نکته ضروري است يکي از دلايل اين موضوع کميت تعداد ورزشکاران شاغل در فوتبال و فوتسال است که براساس آمارها بالغ بر 500 هزار نفر آنها سازمان يافته هستند. به هر حال در کنار احتمال بالاي آسيب‌ديدگي که در ذات هر ورزشي از جمله فوتبال است متغير تعداد ورزشکاران شاغل در آن ورزش نيز در ميزان آسيب‌ها تاثير گذار است.



www.
منبع:sport.jamejamonline.ir


مطالب پيشنهادي :تغذيه ورزشکاران در فصل گرما
راه‌هاي درمان آسيب ديدگي‌ شانه
اختلالات شايع در زنان ورزشکار سه‌گانه ريحانا يک باشگاه انگليسي مطرح مي خرد!
نقاشي سوپراستارهاي دنياي فوتبال + تصاوير
http://www.CheKhabar.ir/News/2059/راه مقابله با آسيب‌ديدگي
بستن   چاپ