همانطور که مي دانيد، اين نوع کوکيز بنام stained glass cookies يا کوکيز شيشه هاي رنگي شناخته مي شود و چون من مي خواستم کارم مناسب عيد باشد، با استفاده از اين روش کوکيز تنگ ماهي را درست کردم.
مواد لازم براي شيريني نوروزي تنگ ماهي
کره نرم : 125 گرم
پودر شکر : نصف پيمانه
روغن مايع : يک چهارم پيمانه
ماست : يک چهارم پيمانه
بيکينگ پودر : يک دوم قاشق چايخوري
وانيل : يک هشتم قاشق چايخوري
نشاسته ذرت : يک چهارم پيمانه
پودر کاکائو : 3 قاشق غذاخوري
آرد : حدود 2 ليوان
روش تهيه شيريني نوروزي تنگ ماهي
کره را در دماي بيرون از يخچال قرار دهيد تا کاملاً نرم شود.
پودر شکر، بيکينگ پودر، وانيل، نشاسته ذرت و آرد را با هم مخلوط کرده و الک کنيد. به صورت تپه اي داخل کاسه بزرگي بريزيد و وسط آن را باز کنيد.
کره نرم شده، روغن مايع و ماست را مخلوط کرده کمي با چنگال هم بزنيد و در وسط مخلوط مواد خشک بريزيد و کم کم با چنگال هم بزنيد و بعد از مخلوط شدن با دست به آرامي مواد را به خورد يکديگر بدهيد. ( زياد ورز ندهيد!! همينقدر که مخلوط شد و خمير جمع شد کافيست! ورز دادنِ زيادِ خمير شيريني، باعث به روغن افتادن و در نهايت خشک و سفت شدن شيريني ميشود! )
اگر خمير سفيد هنوز چسبناک است و نياز به آرد دارد، قاشق قاشق به آن آرد اضافه کرده و مخلوط کنيد تا حدي که به دست نچسبد و يک گلوله خمير صاف بدست آيد. ( اضافه کردن بيش از حد آرد باعث خشکي شيريني ميشود، آرد را کم کم اضافه کنيد! )
خمير را بعد از استراحت به کمک وردنه به قطر 3-4 ميل باز کنيد.
براي درست کردن تنگ
با کاتر دايره اي به قطر 5 سانت قالب بزنيد کوکي ها را به سيني فر که کاغذ انداخته ايد و حتما چرب شده است منتقل کنيد.
سپس با استفاده از کاتر دايره با قطر 3 سانت کوکي ها را به صورت حلقه ي دايره اي دربياوريد.
سپس از خمير مستطيلي در ابعاد 3 در 2 ببريد و به لبه ي تنگ بچسبانيد و به کمک يک خلال چوبي ضلع بالايي مستطيل را حالت کنگره ايجاد کنيد.
براي درست کردن ماهي
مقداري از خمير را نارنجي کرده و توپ کوچکي از خمير برداشته و به شکل اشک دربياوريد و با استفاده از خلال چوبي فرم ماهي به آن بدهيد.
آبنبات ها را داخل نايلون قرار دهيد و با گوشتکوب کمي خرد کنيد.
(اگر آبنبات آبي نداشتيد از آبنبات بي رنگ يا ليمويي استفاده کنيد و کمي رنگ آبي به آبنبات خرد شده تون اضافه کنيد)
ماهي را داخل تنگ قرار داده و فضاي باقيمانده را با آبنبات پر کنيد. (آب نباتها داخل فر آب شده و کاملا يکنواخت داخل تنگ را پر ميکنند )
سپس داخل فر به دماي 170 درجه رسيده به مدت 15 دقيقه قرار دهيد.
بعد از اينکه از فر خارج کرديد اجازه بدهيد کوکي ها کاملا سرد شده سپس از سيني جدا کنيد.
نکته : کاغذ روغني رو کاملا چرب کنيد تا آبنباتها به کاغذ نچسبند.
منبع : mamisite.com
http://www.CheKhabar.ir/News/19051/شيريني نوروزي - شيريني تنگ ماهي، يک شيريني زيبا و هيجان انگيز براي ميهمانان نوروزي