چه خبر - کلاهبرداري به بهانه کمک به سيلزدگان
سرهنگ يوسف زنگنهوندي اظهار کرد: به دنبال حادثه وقوع سيل در کشور متاسفانه شاهد فعاليت کلاهبرداراني هستيم که به همراه متن ها و تصاوير دلخراش، شماره حساب هايي را به عنوان کمک به آسيب ديدگان اعلام مي کنند، به طوري که شايد بتوان گفت تعداد شماره حساب هاي موجود از تعداد آسيب ديدگان بيشتر شده است.
وي افزود: مجرمين با عناوين مختلف از جمله کمک براي خريد لوازم اوليه اقدام به درج شماره حساب هاي بانکي در شبکه هاي اجتماعي کرده و پس از مدتي اقدام به برداشت از حساب و سرقت وجوه واريزي مي کنند.
يوسف وندي تاکيد کرد: شهروندان تنها به شماره حساب هاي رسمي و اعلام شده کمک هاي خود را ارسال کرده و به ديگر شماره حساب هايي که مورد تاييد نيست توجه نکرده و موضوع را سريعا به مراکز نظامي اعلام کنند.
اين مقام انتظامي همچنين به شهروندان توصيه کرد هنگام پرداخت وجه، حتما به سايت اصلي مراجعه کرده و براي اين کار به جاي استفاده از لينک هاي ارسالي از سوي ديگران، خود شخصا آدرس را وارد کنند.
وي در ادامه به افزايش شايعات در فضاي مجازي نيز اشاره کرد و ضمن آنکه از شهروندان خواست تا به اين شايعات توجه نکنند، گفت: شايعه پراکنان تنها قصد ايجاد تشويش اذهان عمومي و ايجاد رعب و ترس ميان مردم را دارند.
زنگنهوندي خاطرنشان کرد: با توجه به وقوع حوادث طبيعي و هشدارهاي هواشناسي در خصوص امکان وقوع سيل در برخي نقاط کشور با توجه به گستردگي فضايمجازي و امکان اظهار نظر هر شخص با هر نوع تخصص، موجب شده تا شايعات بسياري در اين زمينه را در فضاي مجازي شاهد باشيم.
جانشين پليس فتا استان کرمانشاه يادآور شد: بسياري از اخبار فضاي مجازي در خصوص وقوع سيل در برخي شهرها کذب بوده و توليدکنندگان اين اخبار تنها با هدف بالابردن تعداد مخاطبين کانال و سايت خود دست به ايجاد و انتشار اين شايعات ميزنند.
زنگنهوندي به مردم توصيه کرد تا خبرهاي هواشناسي را تنها از طريق صداوسيما و خبرگزاريهاي رسمي دنبال کنند.
وي هشدار داد: افرادي که اقدام به پخش مطالب کذب و دروغين در سطح جامعه کنند برابر ماده 18 قانون جرائم رايانه اي به حبس از 91 روز تا 2 سال زندان، يا جزاي نقدي از پنج تا 40 ميليون ريال و يا هردو محکوم خواهند شد.
منبع: isna.ir