چه خبر - علائم استرس و اضطراب شديد
دکتر استوان هوبفول Stevan E. Hobfoll رئيس بخش علوم رفتاري در مرکز پزشکي دانشگاه راش: هر از گاهي استرس گرفتن يکي از واقعيت هاي زندگي مدرن است ولي اگر استرس مزمن داريد – از هجوم روزانه هورمون هاي استرس به خاطر داشتن يک کار سخت و يا زندگي شخصي آشفته رنج مي بريد – علايمي که ايجاد مي شود دقيق و نافذ است. اگر هر کدام از نشانه هاي ذيل را تجربه کرده ايد، براي خلاصي از استرس و اضطراب، هر روز زماني را در محيط بيرون سپري کنيد، پياده روي کنيد يا به سادگي گوشي خود را خاموش نماييد.
بيشتر بدانيد : تاثير استرس بر کدام قسمت هاي بدن است؟ + رفع غير دارويي استرس
بيشتر بدانيد : کاهش سريع استرس با چند روش ساده و مهم
1. علايم استرس: سردرد آخر هفته
به گفته دکتر تاد شوات Todd Schwedt، مدير مرکز سردرد دانشگاه واشنگتن؛ مواجهه غير منتظره با استرس مي تواند بي درنگ باعث ميگرن شود. هر روز به اندازه کافي بخوابيد و مطابق برنامه غذا بخوريد تا ساير محرک هاي ميگرن را به حداقل برسانيد.
2. علايم استرس: گرفتگي شديد عضلات در دوران پريود
يک مطالعه در دانشگاه هاروارد نشان مي دهد زناني که استرس بيشتري دارند به احتمال دو برابر بيشتر از کساني که استرس کمتري دارند، گرفتگي هاي دردناک دوران پريود را تجربه مي کنند. محققان عدم تعادل هورموني ناشي از استرس را مقصر مي دانند. تحقيقات نشان مي دهد رفتن به باشگاه با کاهش فعاليت سيستم عصبي سمپاتيک، مي تواند گرفتگي عضلات و استرس را کاهش دهد.
بيشتر بدانيد : متن پيش فرض براي لينک پيش فرض
3. علايم استرس: درد فک
به گفته دکتر متيو مسينا Matthew Messina، مشاور مصرف کنندگان انجمن دندان پزشکي آمريکا، درد فک مي تواند نشانه اي از دندان قروچه باشد که معمولا در هنگام خواب رخ مي دهد و با استرس، بيشتر مي شود. از پزشکتان درباره محافظ دهان هنگام خواب nighttime mouth guard مشاوره بگيريد، 70 درصد افرادي که از اين وسيله استفاده کرده اند کاهش دندان قروچه يا از بين رفتن کامل آن را تجربه نموده اند.
4. علايم استرس: خواب هاي عجيب و غريب و بريده بريده
زماني که به خواب مي رويد معمولا ديدن رويا در خواب به شما انرژي مثبت مي دهند بنابراين وقتي بيدار مي شويد نسبت به زماني که به خواب رفته ايد، خلق و خوي بهتري داريد. به گفته دکتر روزاليند کارترايت Rosalind Cartwright، استاد بازنشسته روان شناسي در مرکز پزشکي دانشگاه راش، زماني که استرس داريد، مرتب از خواب مي پريد و تمام شب تصاوير ناخوشايند به سراغتان مي آيند و به سختي به خواب مي رويد. براي داشتن يک خواب شبانه خوب و کامل 7 – 8 ساعته بايد از مصرف الکل و کافئين نزديک به زمان خواب اجتناب کنيد و سعي کنيد عصر هر روز زماني را به پياده روي، ورزشي که به شدت استرس شما را کاهش مي دهد، بپردازيد.
بيشتر بدانيد : متن پيش فرض براي لينک پيش فرض
5. علايم استرس: خونريزي لثه
با توجه به تجزيه تحليل 14 مطالعه گذشته در برزيل مشخص شد که افرادي که استرس دارند بيشتر در معرض خطر بيماري هاي پريودنتال يا بيماري پيرادنداني *periodontal (التهاب و خونريزي لثه) هستند. به گفته محققان بالا بودن مزمن سطح هورمون استرس (کورتيزول) مي تواند سيستم عصبي را مختل کرده و اجازه دهد باکتري ها به لثه حمله کنند. به گفته دکتر پرستون ميلر Preston Miller، رئيس سابق آکادمي پريودنتولوژي آمريکا، از دهانتان با ورزش و خواب بيشتر که به کاهش استرس کمک مي کند محافظت نماييد.
*بيماري پريودنتالperiodontal : اختلالي است که به علت عفونت و التهاب در لثه و استخوان اطراف دندان ها بوجود مي آيد. در مراحل اوليه که ژنژيويت ناميده مي شود، لثه ها متورم و قرمز ميشوند و گاهي با خون ريزي همراه هستند. يوسيپويچ توضيح مي دهد که " استرس مسئول فعال کردن فيبرهاي عصبي است که باعث ايجاد احساس خارش مي شوند."
بيشتر بدانيد : متن پيش فرض براي لينک پيش فرض
6. علايم استرس : ايجاد اکنه از ناکجاآباد
به گفته دکتر گيل يوسيپويچ Gil Yosipovitch، استاد باليني پوست در دانشگاه ويک فارست، استرس التهاب را افزايش مي دهدکهمنجر به جوش و آکنه در بزرگسالان مي شود. پوستتان را با يک لوسيون محتوي اسيد ساليسيک salicylic acid که باعث پوسته ريزي مي شود يا محلول ضد باکتري بنزوئيل پراکسيد benzoyl peroxide صاف و هموار کنيد. حتما از يک مرطوب کننده هم استفاده کنيد که پوستتان زياد خشک نشود. اگر پوستتان در عرض چند هفته به اين درمان پاسخ نداد، براي استفاده از داروهاي قوي تر با پزشکتان مشورت نماييد.
7. علايم استرس: هوس خوردن شکلات و شيريني
هوس شکلات و شيريني تان را به گردن هورمون هاي زنانه نيندازيد – هورمون استرس مقصر تر است. هنگامي که محققان دانشگاه پنسيلوانيا زنان را قبل و بعد از يائسگي مورد بررسي قرار دادند، تنها کاهش اندکي در شيوع هوس خوردن شکلات بعد از دوران يائسگي مشاهده کردند که نمي توان به مسئله هورموني مرتبط دانست. محققان اين پژوهش مي گويند به احتمال زياد استرس باعث اشتياق زنان به مصرف شکلات مي شود.
8. علايم استرس: خارش پوست
يک مطالعه ژاپني روي بيش از 2000 نفر دريافته است کساني که دچار خارش مزمن ( خارش پوست در پزشکي به نام پروريتوس pruritis شناخته مي شود ) هستند، نسبت به ديگران به احتمال دو برابر دچار استرس هستند. با اين که مشکل خارش هاي آزار دهنده مطمئنا باعث استرس مي شوند، کارشناسان بيان مي کنند که احساس اضطراب و تنش نيز باعث تشديد بيماري هاي زمينه اي مانند درماتيت، اگزما، پسوريازيس و ... مي شود.
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : درماتيت (اگزماي) دور دهان
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اگزما چيست؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : اگزما| عوارض جدي اگزما که بيش از مشکلات پوستي است!
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد :بيماري پسوريازيس چيست؟
اگر مي خواهيد بيشتر بدانيد : پسوريازيس Psoriasi و 17ستاره مشهوري که به آن مبتلا هستند!
9. علايم استرس: آلرژي شديدتر از حد معمول
در يک آزمايش در سال 2008، محققان کالج پزشکي دانشگاه اوهايو نشان دادند که افراد مبتلا به آلرژي، زماني که در حال انجام يک فعاليت استرس زا بودند نسبت به زماني که کاري انجام مي دادند که آن ها را متشنج نمي کرد، علايم حساسيت بيشتري بروز دادند. به گفته دکتر جانيس کيسولت گلاسرJanice Kiecolt-Glaser، نويسنده مطالعه: هورمون هاي استرس مي توانند باعث تحريک توليد IgE (يک پروتئين در خون که سبب ايجاد واکنش آلرژيک مي شود) شوند.
10. علايم استرس: قولنج يا گرفتگي دردناک شکم
اضطراب و استرس مي تواند باعث درد معده و گرفتگي در شکم به همراه کمر درد، سردرد و بي خوابي شود. يک مطالعه که روي 1953 مرد و زن انجام شده بود نشان داد کساني که بالاترين سطح استرس را تجربه کرده بودند، سه برابر بيشتر نسبت به همتايان آرام تر خود، درد شکم را تجربه مي کردند. ارتباط دقيق اين مساله مشخص نيست ولي يک نظريه بيان مي کند که روده ها و مغز رشته هاي عصبي مشترک دارند. بنابراين زماني که مغز به استرس واکنش نشان مي دهد، روده ها هم همان سيگنال را دريافت مي کنند. به خاطر اين رابطه ، يادگيري مديريت استرس با کمک يک روان شناس باليني، مديتيشن و يا حتي ورزشمي تواند به تسکين درد شکم هم کمک نمايد. با اين حال اگر به طور مکرر دچار درد و گرفتگي در ناحيه شکم مي شويد به پزشک مراجعه کنيد تا تشخيص بدهد علت دل درد شما به خاطر حساسيت غذايي است يا عدم تحمل لاکتوز، يا سندرم روده تحريک پذير يا زخم.
بيشتر بدانيد : 10 توصيه براي کاهش استرس
بيشتر بدانيد : چه غذاهايي براي استرس خوب است و چه غذاهايي بد؟
بيشتر بدانيد : کاهش استرس با ماساژ نقاطي خاص در بدن
بيشتر بدانيد : استرس چه بلايي برسر اعضاي مختلف بدن مي آورد؟
منبع: سيمرغ
http://www.CheKhabar.ir/News/157624/استرس و اضطراب شديد داريد اگر اکثرا اين علايم جسماني را تجربه مي کنيد!