چه خبر - 2 عادت غذايي که علت کاهش طول عمر هستند
لک زاده معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت اظهار کرد؛ تازهترين نتايج مطالعه جهاني بيماري ها و رژيم غذايي بد را مهمترين عامل خطر مرگ در سال 2017 معرفي کرده است.
اين مطالعه از سوي موسسه سنجش و ارزيابي سلامت آمريکا (IHME) در 195 کشور طي سالهاي 1990 تا 2017 و با مشارکت بيش از 130 محقق از 40 کشور جهان از جمله ايران انجام و نتايج آن در مجله معتبر بينالمللي لنست منتشر شده است.
بر اساس ننايج اين مطالعه رژيم غذايي نامناسب عامل خطر 11 ميليون مرگ در 2017 بوده و يک پنجم مرگها را ميتوان به اين عامل خطر نسبت داد، مرگ و مير منتسب به رژيم غذايي از سال 1990 تا 2017 بيش از هشت ميليون فقره افزايش يافته است.
نکته بسيار قابل اهميت آن است که تاثير عامل خطر تغذيه نامناسب و ناکافي در سال 2017، از مصرف سيگار و حتي فشار خون بالا بيشتر بوده است. مصرف کم ميوه ها، سبزيجات، حبوبات، دانههاي غلات، آجيل و دانه ها، شير، فيبر، کلسيم، اسيد چرب امگا 3 غذاهاي دريايي، چربيهاي اشباع نشده و رژيم غذايي با گوشت قرمز، گوشت فرآوري شده، نوشيدنيهاي شيرين شکر، اسيدهاي چرب ترانس و سديم، اشکال مهم رژيم غذايي نامناسب هستند که عمر افراد را کوتاه ميکنند.
بيشتر بدانيد : ماده اي خوراکي در صبحانه که عمر را کوتاه مي کند!!
بيشتر بدانيد : مصرف برخي مکمل هاي ويتامين ها مي تواند عمر را کوتاه کند
وي افزود: در سال 2017، مرگ و مير ناشي از رژيم غذايي بد مرتبط با مصرف مقادير بسيار کم مواد غذايي همچون غلات، ميوه، آجيل و دانه ها، بيشتر از رژيم غذايي با سطوح بالاي مواد غذايي مانند چربيهاي ترانس، نوشيدنيهاي شيرين و سطوح بالاي گوشت قرمز و فرآوري شده بوده است.
بيشترين کمبود در رژيم غذايي شامل چه موادي است؟
معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت گفت: بيشترين کمبودها در رژيم غذايي نامناسب، مربوط به مصرف بهينه آجيل و دانه، شير، دانههاي غلات و بيشترين افزايش براي نوشيدنيهاي شيرين شده، گوشت فرآوري شده و سديم ديده ميشود.
وي اظهار کرد: امروزه در جهان تنها 12 درصد از مقدار توصيه شده از آجيل و دانههاي غلات و بر عکس، 10 برابر مقدار توصيه شده نوشيدنيهاي شيرين مصرف ميشود.
ملک زاده گفت: بالاترين ميزان مرگ و مير مربوط به عامل خطر رژيم غذايي در ازبکستان و کمترين در اسرائيل بوده است. پس از اسراييل، فرانسه، اسپانيا، و ژاپن کشورهايي بودند که پائينترين درصد مرگ و مير ناشي از رژيمهاي غذايي نامناسب را داشتند.
وي يادآور شد: طبق اين مطالعه، بايد مصرف گوشت قرمز و شکر را به حدود نصف مصرف کنوني و مصرف سبزيجات، ميوهها و آجيلها را به منظور جلوگيري از همهگير شدن چاقي در سراسر جهان و جلوگيري از تغييرات اقليمي فاجعه بار به 2 برابر مصرف کنوني رساند.
بيشتر بدانيد : اين افراد عمر کوتاه تري دارند
بيشتر بدانيد : مصرف ويتامين ها مي تواند عمر را کوتاه کند
منبع: yjc.ir