چه خبر - رئيسي: مردم نگران جبران خسارات سيل نباشند
رئيس قوه قضائيه گفت: برخي از سيل سال 95 خاطره خوبي نداشتند اما با وعده دولت و پيگيري مسئولان نگران نباشند و پيگيري خواهيم کرد تا خسارتهاي مردم پرداخت شود؛ البته طبيعتاً همه خسارتها قابل جبران نيست اما تا جايي که ممکن است با امکانات موجود خسارتهاي مردم با سرعت پرداخت ميشود.
حجتالاسلام والمسلمين ابراهيم رئيسي در جلسه ستاد بحران خوزستان با اشاره به ارائه گزارشهاي مديران اجرايي در رابطه با سيل، اظهار کرد: اين گزارشات نشان از اقدامات در اين راستا است؛ اگر چه سيل تلخيهايي به دنبال داشت و آسيبهايي به خانه، کاشانه و کشاورزي مردم وارد کرد و غمانگيز بود اما حضور گروههاي جهادي، طلاب، بسيجيان، سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، ارتش جمهوري اسلامي، نيروهاي انتظامي، مسئولين و مردم جلوه مثالزدني از همدلي و همراهي و اخلاص جهت گرهگشايي است. همچنين در حوزه امداد و نجات همراهي ارزشمندي انجام شد.
وي افزود: رهبر مقام معظم رهبري در بدو حادثه دغدغه داشتند و وضعيت را به طور مرتب سوال ميکردند و پيگير وضعيت بودند و از حضور و تلاش همه تشکر کردند.
رئيس قوه قضائيه گفت: بخش بعدي موضوع مساله بازسازي، عادي شدن زندگي مردم و پرداخت خسارتهاي مردم است که در جلسه رؤساي سه قوه مطرح و نامهاي به رهبر ارسال شد تا اين سيل مانند سال 95 نباشد زيرا برخي از سيل سال 95 خاطره خوبي نداشتند که با وعده دولت و پيگيري مسئولين نگران نباشند و پيگيري خواهيم کرد تا خسارتهاي مردم پرداخت شود؛ البته طبيعتاً همه خسارتها قابل جبران نيست اما تا جايي که ممکن است با امکانات موجود خسارتهاي مردم با سرعت پرداخت شود.
رئيسي تصريح کرد: مسئولين بازسازي و برگشت زندگي مردم به حالت عادي را دنبال خواهند کرد و فکر ميکنم در برخي نقاط شرايط به گونهاي است که شايد به زودي شرايط عادي شود و مردم به زندگي عادي خود برگردند.
وي عنوان کرد: نکته قابل توجه است اين است که در بحث مديريت و کنترل حوادث و مديريت بحرانها سوالي مطرح ميشود اينکه با توجه به اينکه سيل طي سالهاي گذشته بي سابقه بوده آيا قابل پيش بيني يا پيشگيري بود يا خير؟ آيا برخورد متناسب شد يا خير؟
رئيس قوه قضائيه بيان کرد: بعد از عبور از اين مراحل و برگشت به وضعيت عادي بايد مديران بازنگاهي به شرايطي که ايجاد شد و اقداماتي که بايد انجام ميشد که بعد انجام شد داشته باشند. بايد مشخص شود آيا ميشد کارهايي کرد يا خير؟
رئيسي ادامه داد: اين نگاه به شرايط ما را براي آينده آماده ميکند. حوادثي که در استانهاي مختلف رخ داد بايد ما را براي شرايط بحراني و برخورد با بحرانها در حوزه پيش بيني، پيشگيري و اقدامات متناسب و به موقع آماده کند.
رئيس قوه قضائيه گفت: در بازديد از برخي مناطق مردم عللي در رابطه با سيل مطرح ميکردند و به برخي از علل اشاره ميکردند که بايد بررسي شوند. اينکه آيا در اين زمينه قصورها يا آسيبهايي بوده است يا خير.
رئيسي با بيان اينکه آسيب شناسي کار همه است، تصريح کرد: در خوزستان برکات معنوي و مادي زيادي وجود دارد؛ رودخانههاي عظيم، سد، تالابهاي خوزستان و دريا وضعيت اکوسيستم خاصي دارد. بنابراين با اين شرايط اگر لايروبيها انجام ميگرفت ميشد شدت اين حادثه را کاهش داد؟
وي افزود: رسوبگيري که مصوب مجمع تشخيص نظام است که به تصويب رهبر انقلاب رسيد و در سال 85 ابلاغ شده است. وظيفه دستگاهها در توزيع عادلانه آب مشخص شده است. همچنين لايروبي بسيار مهم است.
رئيسي، قوه قضائيه با اشاره به اهميت سرعت عمل در اقدامات، گفت: در سيل خوزستان تلفات جاني نداشتيم که جاي شکر دارد. بايد دولت و مديران در بخشهاي مختلف بررسيها را انجام دهند. بازنگاهي نسبت به آنچه انجام شده لازم است تا نسبت به حوادث آينده کنشگر فعال باشيم.
وي با بيان اينکه نگاه به خوزستان بايد راهبردي باشد، عنوان کرد: اکنون در بين همه افراد درخصوص اين حوادث حس خوبي وجود دارد اما با گذشت زمان به دليل بروز مسائل ديگر اين حس کمتر ميشود و حساسيت به تدريج از دستور کار خارج ميشود که اين مساله از اشکالات است؛ اين حس بايد جهت رفع مشکلات ادامه داشته باشد تا زماني که مشاهده شود زير ساختهاي لازم براي بروز حوادث ايجاد شده است. اگر زيرساختها فراهم شود باراني که رخ ميدهد به برکات تبديل ميشود.
وي بيان کرد: با سدسازي احداث شده مشخص است که از ابتداي انقلاب دغدغهها وجود داشت و مشاهده ميکردند آب ورودي به استان چه ميزان است. کارهاي خوبي در بحث زيرساختها شده اما کافي نبوده است.
رئيس قوه قضائيه تصريح کرد: اگر امروز علل اين حوادث بررسي نشوند در آينده مجدداً بايد جلساتي تشکيل دهيم تا تصميم گرفته شود که چه اقدامي کنيم تا خسارتها کاهش يابد. همکاري با دستگاههاي مختلف اجرايي، مجلس شوراي اسلامي و دولت جزو محورهاي دستگاه قضائي جهت پيشرفت کار است.
رئيسي بيان کرد: در خصوص آسيب شناسي به آقاي سراج رئيس سازمان بازرسي کشور مأموريت داده شده است تا اين کار را با جديت دنبال کند.
رئيس قوه قضائيه با بيان اينکه بايد برنامهريزي شود که کمکهاي مردم به سيلزدگان ساماندهي شود، گفت: اين اقدامات پيامي دارد مبني بر اينکه در سختيها در کنار هم هستيم.
وي افزود: همچنين پيامي براي دشمن دارد؛ در اين روزها که سپاه پاسداران را تروريست اعلام ميکنند، در حالي که سپاه پاسداران نيروي خدمتگزاري است که همه معترف هستند و در اين سيل خط مقدم کمک به مردم بوده و ارتش و سپاه مانور خدمت را به نمايش گذاشتند. بايد به دشمنان پيامي بدهيم که در همه سختيها در کنار هم هستيم اما در مشکلات و سختيها اجازه نخواهيم داد کشور ما دچار آسيب و مشکل شود. شعار ما اين است بدون اينکه کمکي از دشمنان بخواهيم ميتوانيم کشور را با اتکا به خداوند و اعتماد به نفس اداره کنيم.
وي افزود: تصور نشود اگر از کمکهاي مردمي جلوگيري شد کار ما مختل ميشود. اخم و لبخند دشمن در ما تأثيرگذار نيست.
منبع: isna.ir