چه خبر - پشت پرده گراني 10برابري پياز
محمد شفيع ملک زاده رئيس نظام صنفي کشاورزي کشور در ارتباط با دلايل افزايش قيمت ناباورانه پياز در هفته هاي اخير، اظهار کرد: همواره به خاطر آشفتگي هايي که در بازار محصولات کشاورزي وجود دارد فاصله قيمت توليد تا مصرف زياد است اما در ماجراي پياز اين فاصله خيلي عميق است.
وي افزود: پيازي که امروز به قيمت هر کيلوگرم 10 تا 15 هزار تومان و در مواردي بيشتر به فروش ميرسد همان پيازي است که در زمان برداشت به قيمتي در حدود هزار و 500 تومان يا کمتر از 2 هزار تومان از کشاورزان خريداري و انبار کردند تا امروز شرايطي اين چنيني در بازار ايجاد کنند.
رئيس نظام صنفي کشاورزي کشور ادامه داد: اين واسطهها و سودگران در اين شرايط نيز به طور مرتب اين طور به جامعه القا ميکنند که صادرات (به تنهايي) باعث افزايش قيمت پياز در بازار شده است تا بتوانند محصولات خود را به قيمت بالاتري بفروشند.
وي تصريح کرد: اين افراد بعد از خريد پياز کشاورزان به قيمت ارزان، اکنون اين محصول را با 10 برابر افزايش قيمت در بازار عرضه ميکنند و توجهي به مصرف کنندگان ندارند.
ملک زاده گفت: براي درک نقش واسطه ها بايد به بازار دو ماه آينده پياز توجه داشت که قيمت اين محصول به حدي در فصل برداشت پايين ميآيد که واسطهها بتوانند آن را با قيمت پاييني خريداري کنند که حتي کمتر از قيمت تمام شده توليد است.
وي با بيان اينکه بازار محصولات کشاورزي آشفتگي زيادي دارد تصريح کرد: با دادن اختيارات تنظيم بازار محصولات کشاورزي به وزارت صمت و عدم اجراي درست و کامل قانوني تمرکز وظايف بخش کشاورزي( در وزارت کشاورزي) بازار محصولات کشاورزي دچار اين وضعيت فعلي و مصداق ضرب المثل« آشپز که دو تا شود، غذا شور يا بي نمک ميشود» شده است.
ملاک زاده تصريح کرد: از اواخر ارديبهشت ماه برداشت پياز از مناطق مختلف کشور آغاز و قيمت اين محصول به حدي کاهش مييابد که بايد براي صادرات آن فکري کرد اما به دليل سوء مديريت در فصلي که ميزان توليد زياد نبود، اجازه صادرات دادند.
منبع: tasnimnews.com