چه خبر - نکاتي درباره آرام پزيک آرام پز در هر زمان از سال ميتواند زندگي را با آسايش بيشتري همراه کند.
هنگامي که يک عصر پاييزي به خانه برميگرديد و با باز کردن در، بوي خوش خوراکي گرم و آماده را که در آرام پز منتظر شماست، استشمام ميکنيد، نيمي از خستگي شما برطرف ميشود. ناگفته نماند که يک آرام پز تنها در فصول سرد به کار نمي آيد، در تابستان با استفاده از اين وسيله ميتوان ايجاد حرارت ناشي از اجاق خوراک پزي را بسيار کاهش داد.
يک آرام پز در هر زمان از سال ميتواند زندگي را با آسايش بيشتري همراه کند زيرا هنگامي که از قبل براي غذا برنامه ريزي ميکنيد، در زمان اوج رسيدگي به امور خانه، زمان بيشتري خواهيد داشت.
هنگامي که يک مهماني مشترک برگزار ميکنيد يا قرار است از صبح به پيک نيک برويد هم آرام پز به کمک شما خواهد آمد. کافي است مواد لازم را هنگام غروب در آرام پز قرار دهيد تا در طول شب آماده شود.
بيشتر بدانيد : خانمهاي کارمند بخوانند: غذاهايي که مي توانيد با آرام پز درست کنيد
آيا آرام پز وسيله مطمئني است؟
بله،آرام پز که جزو وسايل دم دست پخت و پز است، مواد غذايي را به آهستگي و در حرارت کم - معمولا بين 170 و 280 درجه فارنهايت معادل 76 تا 137 درجه سانتيگراد - مي پزد. حرارت کم موجب ميشود که قطعات گوشت حتا اگر گوشت بسيار عالي هم نباشد، نرم و خوش خوراک شده و آب کمتري از دست بدهند.
مجموعه عواملي چون حرارتي که مستقيما در ظرف توليد مي شود، زمان طولاني پخت و بخار محبوس شده در ظرف در بسته، باکتريها را از بين برده و آرام پز را به وسيله اي ايمن براي تهيه غذا تبديل ميکنند.
پخت و پز آهسته و مطمئن
براي اطمينان از سلامت غذا، درجه آرام پز بايد در حدي باشد که بتواند غذا را به آرامي و بدون نياز به رسيدگي تهيه کند و از طرفي بايد انقدر سريع باشد تا موجب فاسد شدن غذا نشود. براي اطمينان از اينکه درجه حرارت براي غذايي که تهيه ميکنيد از هر جهت سالم و مطمئن است، قبل از پخت هر غذايي، آرام پز را با روش زير امتحان کنيد :
آرام پز را با حدود 2 ليتر آب نيم گرم پر کنيد.
به مدت 8 ساعت آنرا روي درجه پايين قرار دهيد.
با استفاده يک دماسنج مناسب دماي آب را اندازه بگيريد. اين کار را بايد سريع انجام دهيد چون به محض برداشتن درب ظرف، دما به سرعت کاهش مي يابد.
دماي آب بايد 185 درجه فارنهايت يا 85 درجه سانتيگراد باشد. اگر دما از اين حد بيشتر باشد، به اين معنا است که اگر غذايي را به مدت 8 ساعت و بدون بهم زدن در آن بپزيم، غذا بيش از حد پخته يا آب خود را از دست ميدهد. اگر حرارت آب کمتر از 185 باشد، به اين معنا است که آرام پز شما به دماي مناسب نميرسد و امکان فاسد شدن غذا در آن وجود دارد.
آرامپزهايي که داراي ظرف سراميک هستندنه تنها راحت تميز ميشوند، بلکه شما ميتوانيد مواد غذايي را در هر وقت روز که ميتوانستيد آماده کرده و ظرف را در يخچال بگذاريد و در زمان مناسب آنرا روي پايه قرار داده و روشن کنيد.
اصول آشپزي با آرام پز
چند راهنمايي مفيدهمواره از گوشت تازه يا آب شده استفاده کنيد و گوشتي را که هنوز يخ زده است به کار نبريد.
به جاي اينکه گوشت را به اندازه هاي درشت خرد کنيد، آن را در قطعات کوچک خورشتي يا ريز خرد يا ورقه کنيد. در مورد مرغ هم هرگز مرغ را درسته در ظرف قرار ندهيد، بلکه آنرا به قطعات کوچکتر تقسيم کنيد.
در صورت امکان، گوشت را در ساعت اول با درجه بالا طبخ کنيد و سپس براي باقي مدت، درجه حرارت را کم کنيد. به اين ترتيب، آرام پز سريغ داغ شدن و به تدريج حرارت آن به اندازه مناسب پايين مي آيد.
بهتر است غذاهايي که در آرام پز تهيه ميکنيد شامل مايعات و به قولي آب دار باشند. غذاهايي چون سوپ، خوراک لوبيا، تاس کباب يا سوس ماکاروني انتخابهاي مناسبي هستند.
درب ظرف را بسته نگه داريد. باز کردن درب ظرف براي اينکه "نگاهي به آن بياندازيد" زمان با ارزش را به هدر داده و غذا براي رسيدن درجه حرارت به اندازه قبل، حدود 20 تا 30 دقيقه زمان ميخواهد و اين تاخير با هر بار برداشتن درب ظرف تکرار خواهد شد!
مقدار مواد غذايي
ظرف آرام پز را هرگز کمتر از نصف آن و بيشتر از دو سوم گنجايش پر نکنيد. در آرام پز، سبزيجات کندتر از گوشت و مرغ ميپزند بنابراين اول سبزيجات را در ته و دور ظرف قرار داده و سپس گوشت را اضافه کرده و مواد را با مايعي نظير آب، آب گوشت يا مرغ يا سوس بپوشانيد. درب ظرف را محکم کنيد و تنها در زماني که بايد غذا را بهم بزنيد يا از پخته شدن آن مطمئن شويد، درب را بر داريد.
قطع برقاگر در زمان غيبت شما و در حين تهيه غذا با آرام پز، برق قطع شده باشد، حتا اگر غذا به نظر سالم باشد آنرا دور بريزيد.
اگر در منزل هستيد، پس از قطع برق، بلافاصله مواد غذايي را به داخل قابلمه منتقل کرده و باقي مراحل تهيه را روي اجاق گاز يا فر به پايان برسانيد.
اگر در خانه بوديد و هنگام قطع برق از پخته بودن غذا اطمينان داشتيد، ميتوانيد مطمئن باشيد که غذا تا 2 ساعت در داخل آرام پز خاموش سالم باقي ميماند.
غذاي باقيمانده
غذاي باقيمانده را دو ساعت پس از پخته شدن در ظروف کم عمق درب دار قرار داده و در يخچال بگذاريد. گرم کردن مجدد غذا در آرام پز به هيچ وجه توصيه نميشود. البته شما ميتوانيد غذا را روي اجاق يا در ماکروفر داغ کنيد و سپس در آرام پزي که از قبل گرم شده باشد ريخته و تا زمان سرو گرم نگه داريد.
انتخاب و خريد
هنگامي که براي خريد آرام پز اقدام ميکنيد، به دنبال ظرفي باشيد که در درجه اول گنجايشي متناسب با نياز شما داشته باشد. اگر تنها زندگي ميکنيد يا خانواده اي دو يا سه نفري هستيد، اندازه کوچک و متوسط براي شما کفايت ميکند و در صورتي که تعداد افراد خانواده زياد است، مدل بزرگتري را انتخاب کنيد.
حتما از مدلي انتخاب کنيد که ظرف سراميک جداگانه داشته باشد. اين آرام پزها نه تنها راحت تميز ميشوند، بلکه شما ميتوانيد مواد غذايي را در هر وقت روز که ميتوانستيد آماده کرده و ظرف را در يخچال بگذاريد و در زمان مناسب آنرا روي پايه قرار داده و روشن کنيد.
بيشتر بدانيد : دانستني هاي مهم آرام پزي
بيشتر بدانيد : معايب و مزاياي لوازم پرکاربرد آشپزخانه، از مايکروويو تا زودپز و بخارپز
بيشتر بدانيد : رفع شوري غذا با 4 روش ساده
بيشتر بدانيد : با زودپز غذا بپزيم يا نه؟ فوايد و مضرات زودپز
منبع: سيمرغ