چه خبر - الزام بانکها به ارائه رمز يکبار مصرف به مشتريان
سرهنگ تورج کاظمي (رييس پليس فتا تهران بزرگ) با اشاره به جرائم اينترنتي گفت: بيشترين جرائم اينترنتي همچنان مربوط به برداشتهاي اينترنتي غيرمجاز است که از حساب کاربران برداشت ميشود که شگردهاي مختلفي از جمله فيشينگ يا کپي کارت يا همان اسکيمر را دارد.
وي با بيان اينکه تمام تلاشمان را براي موضوعات پيشگيرانه درنظر گرفتهايم، ادامه داد: اين امر منوط به اين است که بانکها بتوانند موضوعاتي را که در سال گذشته با آنها به توافق رسيدهايم انجام دهند. بانکها بايد بستر رمزهاي يکبار مصرف را ايجاد کرده و آنها را در اختيار مشتريانشان قرار دهند تا مشتريان از اين طريق بتوانند از رمز يکبار مصرف استفاده کنند. چنانچه اين بستر براي کاربران ايجاد شود. ميتوانيم کاهش بسيار خوبي در جرائم برداشتهاي اينترنتي غيرمجاز داشته باشيم.
رييس پليس فتا تهران بزرگ با بيان اينکه اين بستر طبق بخشنامه بانک مرکزي از اول خرداد 98 بايد توسط بانکها ايجاد شود، تصريح کرد: بانکها مکلف هستند تا از 40 روز ديگر خدمات رمزهاي يکبار مصرف را به مشتريانشان ارائه دهند. با استفاده از رمزهاي يکبار مصرف امکان دسترسي مجرمان به حساب کاربران ديگر وجود نخواهد داشت. اين رمز يکبار مصرف در حال حاضر فقط درخصوص برداشتهاي اينترنتي صورت ميگيرد و ديگر موارد مانند استفاده از کارتخوان يا دستگاه ATM را در حال حاضر شامل نميشود، البته حجم زيادي از پروندهها در پليس فتا شامل همين برداشتهاي اينترنتي غيرمجاز است.
سرهنگ کاظمي با بيان اينکه 40 درصد کل جرائم رايانهاي در کشور شامل برداشتهاي اينترنتي غيرمجاز ميشود، خاطرنشان کرد: در فاتب نيز به همينصورت است و 40 درصد پروندهها در حوزه پليس فتا شامل همين برداشتهاي اينترنتي غيرمجاز است و 20 درصد ديگر پروندههاي ما درخصوص کپي کردن کارتهاي عابر بانک است و ما در مرحله دوم از بانکها ميخواهيم تا رمز يکبار مصرف را در خصوص دستگاه ATM ايجاد کرده و در اختيار کاربران قرار دهند تا کاربران در هر تراکنش يک رمز جديد در اختيار داشته باشند.
وي ادامه داد: وقتي مجرمان به حساب افراد دسترسي پيدا ميکنند، رمز آن را که يک رمز دائمي است در اختيار داشته و به راحتي همينطور که در حال حاضر شاهد آن هستيم انتقال وجه يا سرقت وجه را انجام ميدهند، اما چنانچه در هر تراکنش از رمزهاي يکبار مصرف استفاده شود و بانکها از طرق مختلف و ايجاد سامانههاي مختلف بتوانند اين رمز را در اختيار کاربران قرار دهند قاعدتا آسيبپذيري و تهديد شهروندان از اين طريق کمتر خواهد شد. البته بانک مرکزي هنوز تاريخي را براي استفاده از رمزهاي يکبار مصرف در خصوص ATMها و دستگاههاي پوز اعلام نکردهاست.
رييس پليس فتا تهران بزرگ با بيان اينکه کلاهبرداريهاي رايانهاي نيز جزو جرائمي است که بيشترين تعدد پروندهها را بعد از برداشتهاي غيرمجاز داراست، گفت: مزاحمتهاي اينترنتي و انتشار فيلمهاي خصوصي و دسترسي غيرمجاز به دادههاي رايانهاي نيز از جرائمي است که جزو پنج جرم در صدر محسوب ميشود. بيشترين جرائم برداشتهاي اينترنتي غيرمجاز يا همان فيشينگ است. 20 درصد مربوط به کپي کارتها است و 60 درصد از پروندههايي که در پليس فتا تشکيل ميشود، مربوط به برداشتهاي غيرمجاز از حساب افراد است.
منبع: ilna.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/156231/الزام بانکها به ارائه رمز يکبار مصرف به مشتريان