چه خبر - براي مقابله با مسموميت با قارچ چه کنيم
لازم است که از مصرف قارچهاي خودرو و جمع آوري شده توسط افراد عادي يا قارچهايي که به صورت فلهاي عرضه ميشوند، خودداري شود و تنها از قارچهاي توليدي توسط مراکز مجازي که داراي مجوز هستند، مصرف شود.
بر خلاف باور عموم تشخيص قارچ سمي از غير سمي کار سادهاي نيست. تشخيص و افتراق انواع قارچهاي سمي از انواع غير سمي، امري علمي است و تنها بر اساس آزمايشهاي تخصصي گياهشناسي و شيميايي و توسط متخصصان و کارشناسان مجرب امکان پذير خواهد بود بنابراين امکان شناسايي آنها تنها بر اساس خصوصيات ظاهري مانند شکل، رنگ، بو، مزه، قوام يا محل رويش توسط افراد عادي وجود ندارد و نبايد به توصيههاي برخي از افراد عادي در تشخيص انواع سمي از انواع غير سمي قارچ توجه کنيد. لازم به ذکر است مصرف قارچها توسط پرندگان و ساير جانوران اهلي و وحشي نيز نشان دهنده غيرئسمي بودن آنها براي انسان نيست.
بيشتر بدانيد : نکاتي مهم راجع به چيدن قارچ و ابتلا به مسموميت
بيشتر بدانيد : تشخيص قارچ سمي لطفا قارچ مشکوک نخريد
رعايت چه نکاتي در مصرف قارچ ضروري است؟
هرگز قارچها را بهصورت خام و به مقدار زياد مصرف نکنيد حتي برخي از سموم موجود در قارچها از جمله سم آماتوکسين عامل سميت کبدي و کليوي مقاوم به حرارت هستند و فرآيندهاي آماده سازي غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخريب آنها نيستند. پس قدم اول انتخاب قارچ سالم و غير سمي سپس نحوه مصرف صحيح است.
هنگام مسموميت با مصرف قارچ سمي چه بايد کرد؟
بنابر اعلام پايگاه جامع آموزش و فرهنگسازي سلامت وزارت بهداشت، انتقال سريع فرد به يک مرکز درماني تخصصي مسموميتها امکان درمان موفقيت آميز را افزايش ميدهد و هر گونه تاخير در اين امر سبب افزايش احتمال شکست درمان و حتي مرگ بيمار خواهد شد بنابراين هر چه سريعتر بيمار را به مرکز درماني تخصصي سم شناسي باليني و مسموميتها منتقل کنيد.
بيشتر بدانيد : صحبت با چند نفر از مسمومين به قارچ هاي سمي
بيشتر بدانيد : خواص قارچ گانودرما + قارچ گانودرما چيست؟
منبع : salamatnews.ir