غذاهاي مفيد و مضر براي شما که حساسيت فصلي داريد
پنجشنبه 22 فروردين 1398 - 11:07:26 AM
چه خبر - اگر آلرژي فصلي داريد از خوردن اين غذاها اجتناب کنيد

نرگس جوزداني متخصص تغذيه و رژيم درماني ، درباره ارتباط تغذيه با تشديد يا تخفيف علائم آلرژي‌هاي بهاري (رينيت آلرژيک) اظهار کرد: مبتلايان به رينيت آلرژيک بايد از مصرف مواد غذايي آلرژن مانند بادام زميني، دانه‌هاي گوجه فرنگي و کيوي خودداري کنند، زيرا اين مواد نقشي موثر در فعال شدن آنتي بادي‌هاي آلرژن در بدن دارند.
افراد دچار آلرژي‌هاي بهاري بايد مصرف غذا‌هاي فرآوري شده و حاوي مواد نگهدارنده و افزودني مانند کيک، کلوچه، سوسيس، کالباس و ناگت نيمه آماده را تا حد امکان کاهش دهند، ترکيبات کافئين‌دار مانند شکلات و قهوه هم تاثيري چشمگير در تشديد علائم آلرژي دارند.
طبق تحقيقات انجام شده کاهش مصرف فرآورده‌هاي حاوي گندم و محصولات لبني به ويژه نوع سنتي آنها نقشي موثر در تخفيف آبريزش بيني ناشي از آلرژي بهاري دارد.

مواد غذايي مفيد براي مبتلايان به رينيت آلرژيک

مصرف مواد غذايي مانند سير خام، زنجبيل و دارچين در افراد دچار آلرژي‌هاي بهاري از عطسه و التهاب سينوس‌هاي بيني آنها جلوگيري مي‌کند، سبزي‌هاي حاوي آنتي‌اکسيدان(سبزي‌هاي تازه و رنگي) هم در تسکين علائم رينيت آلرژيک نقش دارند، از جمله سبزي‌هاي مفيد براي مبتلايان به آلرژي‌هاي بهاري مي‌توان به هويج به علت دارا بودن بتاکاروتن، انواع کلم به ويژه کلم‌بروکلي و کلم‌قرمز، چغندر (لبو)، سيب‌زميني و پياز به علت داشتن ترکيبي به نام کوئرستين اشاره کرد، به طور کلي اثربخشي مواد غذايي تازه در مقابله با علائم آلرژي‌هاي بهاري نسبت به مکمل‌هاي حاوي آنتي‌اکسيدان بيشتر است.

حساست فصلي

مصرف عسل در کاهش عطسه و سرفه ناشي از آلرژي‌هاي بهاري تاثير دارد، افراد دچار رينيت آلرژيک با مصرف روزانه يک قاشق غذاخوري عسل مي‌توانند علائم آلرژي‌هاي خود را کاهش دهند.
مواد غذايي حاويپروبيوتيک مانند پنير، دوغ و ماست پروبيوتيک‌دار نقشي موثر در تسکين علائم آلرژي‌هاي بهاري دارد، اسيد‌هاي چرب امگا 3 هم با کاهش التهابات بدن ميزان واکنش‌هاي آلرژيک را کمتر مي‌کنند، از منابع خوب امگا 3 گياهي مي‌توان به گردو و دانه‌هاي کتان و چيا اشاره کرد، ماهي هم غني از امگا 3 حيواني است، اما به علت آلودگي انواع ماهي‌ها به فلز جيوه، مبتلايان به آلرژي‌هاي بهاري بايد مکمل روغن ماهي را جايگزين ماهي کنند.
کمبود ويتامين D با کاهش سيستم ايمني بدن تاثير چشمگير در افزايش التهابات و واکنش‌هاي آلرژيک در افراد دارد، بنابراين مصرف ماهيانه يک عدد قرص 50 هزار ويتامين Dدر بزرگسالان مي‌تواند علائم آلرژي‌هاي بهاري را تسکين دهد.

بيشتر بدانيد : براي حساسيت فصلي چه کنيم؟

بيشتر بدانيد : حساسيت فصلي باعث درد مفاصل و کمر درد مي شود؟

بيشتر بدانيد : علائم حساسيت فصلي در چشم و مراقبت از چشم


منبع: yjc.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/156076/غذاهاي مفيد و مضر براي شما که حساسيت فصلي داريد
بستن   چاپ