چه خبر - کرسي نايب رئيسي Afc چه دستاوردي براي ايران دارد؟
سرانجام کنگره انتخاباتي اي اف سي برگزار شد و مهدي تاج به مهمترين جايگاهي که فکر مي کرد در رقابتي بي رقيب دست يافت. او در اين مسير ابتدا علي کفاشيان را که 4 سال قبل با پيوستن به کمپين شيخ احمد کويتي بدست آورده بود کنار زد و به عنوان رئيس فدراسيون، جاي نايب رئيسش ،خودش را کانديدا کرد. اين کار يعني پايان يک دهه حضور کفاشيان در فوتبال. او که پيش از اين گفته بود تا زمان دوره انتخابات نايب رئيسي اي اف سي و پايان دوره ماموريتش در آسيا در فوتبال مي ماند، قبل از عيد از نايب رئيسي فدراسيون ايران استعفا داد و کميته فوتسال را هم تحويل داد تا به قول خودش مثل دوي امدادي ، نرم دوي اش تمام شود و از ميذان به در شود. ميداني که از سال 2007 و خيلي از سر شانس به او افتاد و تقريبا 12 سالي هر کاري کردند نتوانستند آقاي خوش خنده را از آن خارج کنند چون او استاد مجامع بود، چه در ايران و چه خارج از ايران!
کفاشيان 4 سال قبل و قبل از روي کار آمدن اينفانتينو، با تيم شيخ احمد کويتي و شيخ سلمان بستند و زون آسياي مياني راه افتاد تا او نايب رئيس شود. پستي که بارها کارلوس کيروش خشمگين در مصاحبه هايش پس از جام ملتهاي آسياي استراليا و مقدماتي جام جهاني 2018 روسيه گفت هيچ عايدي براي فوتبال ما نداشته اما چندي قبل روزنامه همشهري ورزشي نوشته بود جمع عددي مزاياي خالصش در سال با قيمت آن روز دلار ، حدود 2 ميليارد تومان مي شده است. غير از همه جلسات سالانه و ماموريت ها و پروازهاي بيزنس کلاس و ...
حالا اين پست به تاج رسيده. تاج با اينکه بر خلاف کفاشيان زبان نمي داند و بايد با مترجم در تمامي جلسات حاضر باشد، خيلي خوب توانسته مسيرهاي لابي گري حرفه اي براي رسيدن به کرسي بين المللي را پيگيري کند. او ابتدا سعي کرد بزرگترين خلا کفاشيان را برطرف کند.
کفاشيان در زمان انتخاباتي که اينفانتينو در آن رئيس فيفا شد، به خاطر رفاقت صميمي با گروه شيخ احمد که در اوج قدرت بود، حتي در زمان سفر اينفانتينو به تهران برخورد و استقبالي سرد از مرد ايتاليايي داشت. اينفانتينو را دولت ايران به تهران آورد اما کفاشيان ميزبان گرمي نبود و اينفانتينو در ترک ايران به اين باور نرسيد که راي ايران را هم در سبد آرايش داشته است.
تاج اما بلافاصله بعد از روي کار آمدن از همان مسير ديپلماتيک و تلاش شخصي کاري کرد که رابطه اش با اينفانتينو به طور شخصي گرم شود.
روابطي که تا به حال دو بار و در بزرنگاه هاي سخت، اينفانتينو را به تهران کشانده و ناجي تاج در چالش هاي سخت داخلي مثل قانون منع به کارگيري بازنشستگان شده است.
با فروپاشي امپراتوري شيخ احمد کويتي پس از رسوايي هاي بلاتر و ماجراهاي رشوه ها که با گرفتن کرسي اين شيخ و حساسيت هاي بعدي پيش آمد، تاج خيلي خوب توانست با رئيس بحريني فوتبال آسيا روابطي از نو بسازد.
او در بزنگاهي که عربستان و امارات و حتي خود بحرين پشت شيخ سلمان را خالي کرده بودند، در کنار اين بحريني قانوني را تصويب کرد که اجازه مي داد رئيس اي اف سي بدون نياز به معرفي از سوي فدراسيون کشورش با معرفي از سوي دو فدراسيون ديگر کانديدا شود. قانوني که تصويبش ضربه بزرگي به نامزدهاي عربستاني داد و آنها را وادار به تعامل با شيخ سلمان کرد. البته شيخ بحريني فارغ از مسائل سياسي در دو سال گذشته در مسئله ورود بانوان به ورزشگاه ها و ماجراي نداشتن مجوز حرفه اي استقلال و پزسپوليس ، آوانس هاي بزرگي به فوتبال ايران داد.
اين ها برگ هاي برنده تاج شد تا به راحتي و بي رقيب کرسي نايب رئيسي آسيا را بگيرد در جايگاهي که عربستان و امارات هم حضور ندارند. او اما اينکه چقدر از اين کرسي استقاده مي کند پرسش کليدي فوتبال ملي ماست.
اينکه سرانجام تقويم کشنده ليگ قهرمانان براي فوتبال ملي کشورهاي غرب آسيا تغيير مي کند يا نه؟ اينکه در زمان بازي هاي ملي فرمول سيد بندي مسابقات به کمک فوتبال ايران مي آيد؟ اينکه در جذب اعتبارات ملي و گرفتن ميزباني هاي بزرگ که درآمدزا باشند تحولي ايجاد مي شود يا نه؟ يا اينکه باز اين جايگاه همان کرسي دو ميليارد توماني براي صاحبش خواهد بود؟
منبع: khabaronline.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/155832/مهدي تاج نايب رئيس Afc شد؛ سود براي فوتبال ايران؟