چه خبر - نکات مهم در خصوص رانندگي در هواي باراني
رانندگي در روزهاي باراني نسبت به ديگر روزها دشوار و قدري پيچيده است. خيس بودن زمين، زاويه ديد محدود و کاهش سرعت رفت آمد، همگي دست به دست هم ميدهند تا طاقت رانندگان پايين آمده و رانندگي در روزهاي باراني براي آنها از کاري لذت بخش به به کاري خسته کننده و دشوار تبديل شود.
رانندگي در باران
وجود آب در سطح جاده يکي از تهديدهاي بزرگ براي رانندگان است و به همين سبب و به دليل حضور در فصل پاييز، در اين گزارش قصد داريم نکات مهم و کليدي پيرامون رانندگي در هواي باراني را شرح دهيم.
يکي از بهترين لحظات رانندگي براي خيلي ها، بارش باران است، اما رانندگي در برف و باران مهارت بيشتري ميخواهد. چرا که خيابانهاي خيس يکي از عوامل مهم تصادفات رانندگي محسوب ميشوند و تنها رعايت نکات ايمني است که از اين لحظات، خاطرات خوب باراني ميسازد.
هنوز هم هستند افراد زيادي که با تجربه بسيار بالا در رانندگي، گاهي هنگام باران و يا برف در رانندگي دچار لغزش شده و با اين اشتباه، جان خود و ديگر رانندگان را به خطر مياندازند. در واقع هر کسي با هر تجربهاي در رانندگي، براي راندن خودرو اش در باران بايد راهکارهاي ويژهاي را در نظر داشته باشد تا اتفاقي برايش رخ ندهد.
1- هر دو دست را بر روي فرمان نگه داريد
تمام چيزهاي که حواس شما را پرت ميکنند مانند: تلفن همراه، راديو، ضبط و ... را خاموش و يا از خود دور کنيد. در حالي که تمام تمرکز و حواس شما به جلو است، هراز چند گاهي آينههاي کنار و عقب را نيز چک کنيد، زيرا ممکن است درختي سقوط کرده باشد و يا سيم برقي قطع و به زمين نزديک شده باشد؛ بنابراين حواستان به اطراف نيز باشد.
2- روشن کردن چراغهاي ماشين
در برخي کشورها روشن کردن چراغهاي جلو هنگام بارندگي حتي در روز روشن جزء قوانين است، زيرا طرفين همديگر را راحتتر خواهند ديد و از حادثه جلوگيري ميشود.
3- تنظيم برف پاکن خودرو
درحين رانندگي در هواي باراني مهمترين نکته، ديد کامل راننده است، بنابراين بايستي متناسب با سرعت بارش باران اقدام به روشن و تنظيم کردن برف پاککنهاي جلو و عقب کرد. همچنين لازمهي نبود بخار بر سطح داخلي شيشههاي جلو و عقب خودرو نيز استفاده مداوم از سيتسم گرمايش شيشه يا همان گرمگن شيشه است.
4- پاک کردن بخار از روي شيشههاي خودرو
سيستم تهويه هوا را در حالت سرد قرار دهيد، به طوري که هواي خنک فقط از خروجيهاي منتهي به شيشه جلو خارج شود. البته تا محو شدن بخار روي شيشه جلو اگر در حال رانندگي هستيد و ضروري است، ميتوانيد از پارچه يا حوله براي پاک کردن شيشه جلو استفاده کنيد.
5- توجه ويژه به تايرها
تايرها نقشي بسيار مهمتر و جديتر در جلوگيري از سوانح، به خصوص در جادههاي لغزنده دارند. با از بين رفتن شيارها و آج تايرها شما شانس اندکي براي کنترل خوب خودروي خود در شرايط بارندگي داريد. از تنظيم باد لاستيکها هر گز غافل نشويد و بايد بدانيد که فشار و يا باد تايرها در شرايط دمايي مختلف متفاوت است که با تغيير فصول بايد تغيير کند.
6- حفظ فاصله
در بارندگي بايد حداقل فاصلهي مابين ماشينها اندازهي 5 ماشين باشد. در آب و هواي بد، حفظ کردن اين فاصلهي طولي باعث ميشود، هنگام حادثه، شما فرصت کنترل و نگه داشتن ماشين براي جلوگيري از برخورد را داشته باشيد.
7- سرعت مجاز
رانندگي در هواي باراني با سرعت پايين و مجاز باعث ميشود شما کنترل بيشتري بر روي خودرو داشته باشيد. سرعت زياد منجر به ليز خوردن لاستيکها و از دست دادن کنترل ميشود.
8- اجتناب از رانندگي در مناطق آب گرفته
هرگز از مناطقي که آب جمع شده رد نشويد، زيرا از عمق آب و يا وجود چاله يا گودالي عميق در آن قسمت مطلع نيستيد، مگر اينکه مجبور باشيد. همچنين رفتن آب زياد از پايين به قسمت موتور، ممکن است باعث توقف ماشين و کار موتور شود.
9- ترمز کردن
بايد بدانيد که وجود آب باعث ميشود هنگام ترمز کردن لاستيکها کشيده شوند. پس بايد آهسته و با چند حرکت ترمز کنيد، به يکباره ترمز نکنيد.
هرگز از مناطقي که آب جمع شده رد نشويد
عکس العمل به هنگام سر خوردن خودرو
ليز و لغزنده بودن جادههاي باراني به راحتي باعث ليز و سُر خوردن خودرو ميشود که شراط دلهره آوري را پديد ميآورد، به هنگام مواجه با اين مشکل شما بايد نکات و عکسالعملهاي زير را انجام دهيد.
- خونسردي و آرامش کليد موفقيت شما براي خروج از اين وضعيت است
- پاي خود را از روي پدال گاز برداريد
- هرگز ترمز نزنيد
- به آرامي فرمان را به سمت مکاني که ميخواهيد خودرو را متوقف کنيد بچرخانيد
- به هيچ عنوان ترمزهاي کوتاه و سبک نزنيد
- براي جلوگيري از سُر خوردن خودرو هميشه پيش از رسيدن به پيچها از سرعت بکاهيد و ترمز بزنيد
عکس العمل به هنگام آکواپلنينگ
در صورت مواجهه با پديده آکواپلنينگ (aquaplaning) هيچ گونه واکنش خاصي نشان ندهيد و تنها پاي خود را از روي پدال گاز برداريد و فرمان خودرو را ثابت نگه داريد. اين پديده هنگامي رخ ميدهد که آب بر جاي مانده بر روي سطح جاده، جلوي تاير خودرو شما انباشته ميشود، به گونهاي که ميتواند وزن خودرو شما را بر روي خودش تحمل کند و در نهايت منجر به منحرف کردن خودروي شما از مسير اصلي خود شود.
منبع: tabnakbato.ir