چه خبر - پس از دعوا با همسر چه کارهايي انجام ندهيم؟
اختلاف نظر در هر زوجي طبيعي است. هر چه باشد ما آدمها با هم متفاوتيم و ممکن است گاهي با هم اختلاف نظرهايي هم داشته باشيم. حتما مقالات زيادي در مورد بايد و نبايدهاي رفتاري هنگام دعوا خوانده ايد، اما آيا چيزي در مورد رفتارهاي پس از دعوا هم مي دانيد؟ همانقدر که کارها و حرف هاي ما هنگام بگومگو با شريک زندگي مان اهميت دارد، رفتارهايمان هم پس از دعوا مي تواند سرنوشت ساز باشند.
بيشتر بدانيد : 12 کار ممنوعه زوج هاي ايراني بعد از دعوا با همسر!
بعد از دعوا با همسرتان قهر نکنيد
اگر پس از دعوا، به اندکي زمان براي تنهايي نياز داريد، هيچ عيبي ندارد، به شرط آن که شريک زندگي تان را نيز در جريان بگذاريد. يکي از بزرگ ترين اشتباهاتي که شما پس از دعوا مرتکب مي شويد، اين است که قهر مي کنيد. اگر شما همسرتان را ناديده بگيريد، او اين برداشت را خواهد کرد که شما در حال تلافي يا تنبيه او هستيد. همين باعث مي شود که او گاردش را پايين نگذارد و همچنان فاصله اش را با شما حفظ کند. در اين شرايط، اگر واقعا نمي توانيد با او ارتباط برقرار کنيد، بهتر است که به او بگوييد: «من مثل تو نمي توانم خيلي زود همه چيز را فراموش کنم و به حال قبل باز گردم، بهتر است که 24 ساعت به من زمان دهي. به احتمال زياد همه چيز حل خواهد شد، در غير اين صورت باز هم با هم صحبت خواهيم کرد.»
بعد از دعوا با همسرتان، حرف هايي که شنيده ايد را فراموش کنيد
آيا شما هم جزو افرادي هستيد که اگر حرفي ناراحت تان کند تا مدت ها آن را به زبان مي آوريد؟ اين رفتار، به خصوص در رابطه عاطفي، اشتباه است. اگر شريک زندگي شما در طول دعوا حرفي زد که شما را رنجاند، همان موقع به او گوشزد کنيد که اين حرف هاي او شما را ناراحت مي کند. اما اگر در روزهاي آتي، همچنان حرف هاي زده شده را به ياد آورديد و عصباني شديد، بهتر است که ديگر در مورد آن صحبت نکنيد زيرا بيان موضوعي که سر آن دعوا کرده ايد براي بار دوم، هيچ مشکلي را حل نخواهد کرد. بنابراين اگر نمي خواهيد بار ديگر آنها را بشنويد، بهتر است که فراموششان کنيد. شما يک بار حرف دلتان را زده ايد، پس به جاي تاکيد بر آن، منتظر نتيجه اش باشيد.
تنها گفتن «متاسفم» کافي نيست
اگر پس از مشاجره، هنوز جملاتي چون «تنهام بذار»، «من هنوز ناراحتم» يا «چرا اينطوري شد؟» را شنيديد، تنها گفتن «ببخشيد» يا «متاسفم» کافي نيست. شريک زندگي شما هنوز ناراحت است، پس بايد کاري بيش از ابراز بخشش کنيد. در اين شرايط بهتر است کمي با او صحبت کنيد. به عنوان مثال پس از معذرت خواهي، در مورد موضوع دعوا بيشتر صحبت کنيد و به او اين اطمينان را بدهيد که اين مشکل ديگر تکرار نخواهد شد.
دليل کم تحملي تان را بگوييد
دعواي شما مي تواند دلايل زيادي داشته باشد. يک روز بد کاري، سردرد، بي خوابي يا غيره... تحقيقات نشان داده، زوج هايي که به ميزان کافي نمي خوابند، بيشتر از ديگران دعوا مي کنند. در اين شرايط، اگر شما به هر دليل ناخوشايندي، سر موضوعي با همسرتان دعوا کرديد، به جاي کش دادن موضوع، بهتر است که دليل کم تحملي و بي اعصابي تان را بگوييد. به عنوان مثال به او بگوييد که من ديشب کم خوابيدم از اين رو حوصله ندارم يا اين که سرم درد مي کند و نمي توانم فعلا با تو صحبت کنم. حتي بهتر است بار ديگري که از نظر جسمي يا روحي دچار مشکل شديد، قبل از به خانه آمدن همسرتان را نيز در جريان بگذاريد تا مراعات حال تان را بکند.
اگر او باز سر صحبت را باز کرد، به او پشت نکنيد
امکان دارد که شريک زندگي شما چند روز پس از دعوا دوباره به سمت تان بيايد و بار ديگر موضوع دعوا را پيش بکشد. اگر چه شما حوصله بحث دوباره را نداريد اما بهتر است که در اين شرايط به او پشت نکنيد. پيشنهاد ما به شما اين است که هميشه پس از هر دعوايي به طرق مقابل تان بگوييد که در مورد موضوع بحث شده فکر کند و اگر نيازي به صحبت کردن دوباره بود، شما را نيز در جريان بگذارد. اگر مشکل شريک زندگي تان حل نشود، در دل او مانده و بعدترها به شکل ديگري سر باز مي کند. بنابراين ناراحتي هاي او را حتي اگر چند روز از دعوا گذشته، ناديده نگيريد.
به درخواست او براي رابطه جنسي، دست رد نزنيد
اگر همسر شما پس از دعوا، به برقراري رابطه زناشويي با شما تمايل نشان داد، دست رد به سينه او نزنيد. اين بدين معني نيست که او همه چيز را از ياد برده، بلکه نشاندهنده اين است که او دارد براي نزديکي بيشتر به شما تلاش مي کند. بنابراين، اين آخرين تلاش او را براي صميميت بيشتر، رد نکنيد. اگر هم واقعا نمي توانيد به درخواست او بله بگوييد، اين کار را خيلي آرام و محتاطانه انجام دهيد. در اين شرايط، او را بغل کنيد به او بگوييد: «مي دانم که براي نزديک شدن به من، تلاش مي کني اما من اکنون در موقعيت خوبي نيستم. بهتر است آن را به زمان ديگري موکول کنيم». هيچوقت درخواست او را بدون توضيح رد نکنيد.
بيشتر بدانيد : رابطه جنسي سالم اين 10 ويژگي را دارد!!
از گفتن «من منظورم اين نبود» خودداري کنيد
بيان جمله «من منظورم اين نبود» مثل اين است که شما يک پاک کن به دست بگيريد و حرف هايتان را پاک کنيد. اين کار دعوا را بدتر مي کند زيرا بدون شک همسرتان در جواب اين جمله شما خواهد گفت: «تو دقيقا منظورت همان بود.» در واقع اين مدل حرف زدن شما را در گذشته نگه مي دارد، درحالي که شما بايد روي آينده و حل مشکل تان تمرکز کنيد. حتي اگر همسرتان اين جمله را به زبان آورد به او بگوييد: «بله، مي دانم که منظور تو آن نبود اما حال نتيجه اش اين شده، پس بهتر است که ازين به بعد فلان کار را انجام دهيم.»
از اين که دعوا داشتيد، خودتان را سرزنش نکنيد
هيچکس حوصله دعوا ندارد اما دعوا هم گاهي فوايد خود را دارد. در حقيقت زماني که شما با شريک زندگي تان در مورد موضوعي دعوا مي کنيد، بدين معني ست که هنوز به او و به تبع رابطه عاطفي تان اهميت مي دهيد و براي درست کردن آن تلاش مي کنيد. بنابراين پس از دعوا، احساس نکنيد که همه چيز تمام و رابطه شما خراب شده است. به جنبه هاي مثبت آن هم نگاه کنيد. در دعوا خيلي حرف ها که شما در حالت عادي نمي زنيد را به زبان مي آوريد، شيوه حرف زدن و حل مشکل را تمرين مي کنيد يا اين که به راهکارهايي مي رسيد که براي يک رابطه بلند مدت لازم است. بنابراين از دعوايتان غول نسازيد و کسي را براي آن سرزنش نکنيد.
بيشتر بدانيد : آشتي با همسر بعد از دعوا، مخصوص کساني که تازه ازدواج کرده اند!!!
بيشتر بدانيد : 6 مسئله اي که هرگز نبايد به خاطر آن با همسرتان دعوا کنيد!!
بيشتر بدانيد : چطور بعد از يک دعوا دوباره آشتي کنيم؟
بيشتر بدانيد : دعوا هاي زن و شوهري را با اين ترفندها پايان دهيد!!
بيشتر بدانيد : بعد از دعوا با همسرتان نگوييد ببخشيد!!!
گره سبک زندگي سيمرغ
منبع : زندگي ايده آل