خواننده هايي که در سال گذشته حال مردم را خوب کردند
سه شنبه 6 فروردين 1398 - 4:08:57 PM
چه خبر - از همايون شجريان تا محمد معتمدي: خواننده هاي محبوب و مردمي در سالي 97

سال 97 در دنياي موسيقي بيشتر سال تک‌آهنگ‌ها بود تا آلبوم‌هاي موسيقي. در سال‌ 97 بيش از 14 آلبوم پاپ، اصيل ايراني و تلفيقي از سوي هنرمندان مشهور حوزه موسيقي منتشر شد، اما هيچ کدام از اين آلبوم‌ها درفروش بي‌رقيب و يگانه نبودند و شايد به همين‌خاطر بود که امسال سر و صداي خاصي در اين حوزه شاهد نبوديم. از همين رو در اين صفحه به جاي معرفي آهنگ‌ها و آلبوم‌هاي موسيقي پرمخاطب و پرطرفدار سال به مرور چهره‌هايي پرداختيم که موجب حال خوب مردم شدند؛ افرادي که با کار‌هاي ارزشمندشان و يا اجراي قطعه مردمي جا در دل مردم باز کردند و براي لحظاتي لبخند به لبشان آوردند.

همايون شجريان: هم‌صدا با يک طرفدار

همايون شجريان، خواننده موسيقي سنتي ايراني و نوازنده تنبک و کمانچه است که به اعتقاد برخي محبوبيت اوليه خود را مديون پدر هنرمندش محمدرضا شجريان است. سال 54 در تهران متولد و علاقه بسيار زياد او به موسيقي و ريتم‌ها موجب شد تا با تشخيص پدر به نزد ناصر فرهنگ‌فر که از نوازندگان برجسته تنبک و مدرس موسيقي سنتي ايراني بود، برود و به فراگيري تکنيک و شناخت ريتم بپردازد. او از سال 1370 پدرش را در کنسرت‌هاي آمريکا، اروپا و ايران (با تنبک) همراهي کرد و از سال1378 به بعد در کنسرت‌ها به همخواني با پدرش پرداخت. شجريان در نخستين اثرش که «ياد ايام» نام دارد، تنبک‌نوازي را بر عهده داشته‌است.

بيشتر بدانيد : فعاليت هنري همايون شجريان از ابتدا تا امروز

همايون شجريان کنسرت‌هاي بسياري را با بزرگان موسيقي اجرا و آثار زيادي را به همراه آنان در ايران و جهان منتشر کرده‌است و در سال‌هاي 2003 و 2005 براي آلبوم کنسرت‌هاي «بي تو به‌سر نمي‌شود» و «فرياد» نامزد دريافت جايزه گرمي شد. نخستين آلبوم همايون شجريان که به تنهايي خوانندگي آن را بر عهده داشت «نسيم وصل» نام دارد که در سال 1382 منتشر شد و اين سرآغاز اجراي کنسرت‌ها و آلبوم‌هاي مستقل بود. همچنين او به آهنگسازي براي ساير خوانندگان ازجمله عليرضا افتخاري هم پرداخته است. هم‌اکنون از آخرين آلبوم او مي‌توان به آلبوم «ايران من» نام برد که با آهنگسازي سهراب پورناظري تهيه شده و داراي 12 قطعه آواز و تصنيف است.
فعاليت خيرخواهانه و ارزشمند اين خواننده سنتي کشورمان در سال‌جاري موجب شد تا محبوبيت او نزد طرفدارانش چند برابر شود؛ کاري که از ديد طرفداران و علاقه‌مندانش نشان از قلب بزرگ و رئوف او دارد. او وقتي که در سال‌جاري به بازديد از مؤسسه خيريه‌اي در مشهد رفته بود تا اجراي گروه کرال ارکستر ملي ويژه ايران را که تمام ٢٠ هنرمندش، جزو افراد کم‌توان ذهني و جسمي هستند، تماشا کند، براي اجراي زنده در صحنه پيشقدم شد.
همان جا بود که مسئول خيريه از او خواهش کرد تا يک دختر نابينا و کم‌توان ذهني به نام «تکتم» که از علاقه‌مندان و طرفدارانش است، با او همخواني کند. شجريان در کمال فروتني اين موضوع را قبول کرد و رفتار خيلي خوبي از خود نشان داد که از ديد طرفداران و مردم کشورمان دور نماند. اجراي بسيار خوب تکتم موجب شد تا شجريان تحت‌تأثير استعدادش قرار بگيرد و عنوان کند که هرکاري از دستش بربيايد براي مؤسسه و موفقيت هنرمندان اين مرکز انجام مي‌دهد.

بيشتر بدانيد : کنسرت خياباني همايون شجريان و حاشيه ها و حمايت ها

شهرام شکوهي: کنسرت رايگان براي مردم

شهرام شکوهي خواننده، ترانه‌سرا، آهنگساز و نوازنده گيتار محبوب کشورمان متولد مرداد سال 1354 در استان فارس از توابع ارسنجان، روستاي علي‌آباد است. او موسيقي را از سال 1371 با کلاس آواز ايراني شروع و به‌مدت 3 سال آواز کار کرد. سبک خوانندگي شهرام شکوهي با صداي موسيقي سنتي- ايراني است. او اعتقاد دارد براي پرهيز از تکرار، صداي سنتي را با موسيقي پاپ، بر پايه گيتار فلامنکو تلفيق کند و در موسيقي تغييري به‌وجود آورد.
نخستين آلبوم او با نام «مدارا» در 16‌آبان سال 1390 منتشر شد. اين آلبوم 10 قطعه داشت که شامل 5 قطعه با سبک خاص وي و 5 کار پاپ بود. نخستين کار او با استقبال مخاطبان موسيقي مواجه شد و به همين‌خاطر آلبوم را در تيراژ بالا وارد بازار موسيقي کشور کرد. با اينکه آلبوم مدارا در بدو ورود خود با حاشيه‌هايي همراه شد، ولي حاشيه‌ها نتوانست جلوي فروش خوب اين آلبوم را بگيرد و مسيري که انتخاب کرده بود، بي‌سر و صدا طي کرد تا جايي که توانست به يکي از آلبوم‌هاي پرمخاطب تبديل شود.

بيشتر بدانيد : تاريخ نهايي کنسرت شهرام شکوهي پس از حمله قلبي اش

مهم‌ترين موضوعي که در سال‌جاري موجب به سرزبان‌ها افتادن نام اين خواننده شد، پيشنهاد جالب و مردمي‌اش براي برگزاري کنسرت‌هاي رايگان در شهر‌ها بود. در روز‌هايي که به‌علت نابساماني شرايط اقتصادي برخي از خوانندگان تصميم گرفتند کنسرت‌هاي خود را لغو کنند، از طرف اين خواننده محبوب و مردمي، ايده‌اي جالب مطرح شد که از سوي بسياري از مردم و هنرمندان مورد استقبال قرار گرفت؛ هرچند اين ايده را تنها يکي از خوانندگان مطرح کشور عملي کرد و براي ساير آن‌ها اين موضوع در حد ايده ماند. شکوهي در تيرماه سال‌جاري در حاشيه نشست خبري کنسرتش پيشنهاد کرد تا براي جبران بخشي از حال بد مردم در اين شرايط هنرمندان و موسيقي‌دانان به اجراي کنسرت رايگان بپردازند. او عنوان کرده بود که «اگر سالن‌ها حاضر شوند براي برگزاري کنسرت اجاره بهايي نگيرند، من حاضرم کنسرت رايگان براي مردم برگزار کنم.
اگر فرهنگسراي بهمن در جنوب تهران به‌صورت رايگان سالن در اختيار ما بگذارد من هم کنسرت رايگان يا با قيمت پايين برگزار و از دستمزد خود و تهيه‌کننده صرف‌نظر مي‌کنم».

بيشتر بدانيد : شهرام شکوهي؛ از سکته قلبي تا جراحي قلب

محمد معتمدي: مردي که واقعا در خيابان خواند

معتمدي فرزند سوم خانواده‌اي محسوب مي‌شود که هيچ‌يک از آن‌ها به سمت هنر و موسيقي نرفتند. درست در سال پيروزي انقلاب در قمصرکاشان متولد شد. او فارغ‌التحصيل رشته کارگرداني است. فراگيري آواز و ساز ني را از نوجواني آغاز کرده و به‌خاطر علاقه‌اي که به آواز مکتب اصفهان داشت، به تمرين و الگوبرداري از اساتيد بزرگي در اين زمينه پرداخت.

بيشتر بدانيد : انتقاد محمد معتمدي خواننده کشورمان از عملکرد صداوسيما

او تاکنون با گروه‌هاي متعددي فعاليت داشته که ازجمله آن‌ها مي‌توان به گروه خورشيد (مجيد درخشاني)، همنوازان شيدا (محمدرضا لطفي)، ارکستر ملي ايران (فرهاد فخرالديني)، هم‌آوايان (حسين عليزاده) و گروه اديب (خود وي پايه‌گذار آن است) اشاره کرد. او در سال 2013 ميلادي از سوي راديو دولتي فرانسه به‌عنوان خواننده برگزيده سال انتخاب شد و جايزه فرانس موزيک 2013 را دريافت کرده‌است. معتمدي تا‌کنون حدود 24 آلبوم موسيقي منتشر کرده که تازه‌ترين آلبوم آن با نام «حالا که مي‌روي» در آذرماه سال‌جاري توزيع شد.
مهم‌ترين اتفاقي که در سال‌جاري از سوي اين خواننده رقم خورده، اجراي کنسرت زنده در بوستان آب و آتش بود. اين خواننده مطرح موسيقي سنتي با چنين کارنامه درخشان هنري که هميشه به دور از حاشيه‌هاي خبري و در آرامش به فعاليت خود پرداخته است، تنها خواننده‌اي است که پيشقدم شد و نخستين کنسرت را در فضايي متفاوت برگزار کرد و با اجراي کنسرت رايگان در بوستان آب و آتش در چنين اوضاع و احوال نابسامان اقتصادي، براي ساعاتي هم که شده حال و هواي خوبي را براي مردم شهر به‌وجود آورد.

بيشتر بدانيد : يک ايراني موزيسين برتر سال 2013 «راديو فرانسه» شد

معتمدي در توضيح اين کار ارزشمندش عنوان کرد: «در اين سال‌ها از طريق فضاي مجازي، پيام‌هاي زيادي داشتم مبني بر اينکه برخي از شهروندان دلشان مي‌خواهد به کنسرت بروند، اما تمکن مالي براي خريد بليت را ندارند. اين موضوع خيلي آزارم مي‌داد و به همين دليل تصميم گرفتم اين کار را به سرانجام برسانم. از همين رو در نشست مطبوعاتي کنسرت کوير که در تالار حافظ برگزار شد رسما اعلام کردم که مي‌خواهم براي مردم کنسرت رايگان اجرا کنم و براي انجام اين کار همه تلاشم را خواهم کرد». در روزگار پرمشغله‌اي که هرکسي به فکر منافع خودش است، اين حرکت انسان‌دوستانه و بي‌ريا در جهت به‌وجود آوردن حس و حال خوب بين مردم، واقعا ستودني است.

روزبه بماني: بالاخره «کجا بايد برم»

روزبه بماني هم در خانواده‌اي متولد شد که هيچ پيشينه هنري نداشت، اما با وجود اين از کودکي به هنر علاقه‌مند بود و همين علاقه او را به وادي هنر کشاند. او هم يک تهراني متولد سال 57 است و شايد جالب باشد بدانيد بماني در جواني فوتبال را به‌طور جدي دنبال مي‌کرد. او عضو تيم جوانان استقلال تهران بود و تا اردوي تيم ملي جوانان ايران در فوتبال رشد کرد، اما ترجيح داد به جاي استعدادش در فوتبال به‌دنبال علاقه‌اش در زمينه هنري برود.
هرچند در اين بين او به تحصيل در رشته‌هاي مهندسي متالورژي، مهندسي نرم‌افزار و ادبيات فارسي نيز پرداخت، اما هيچ کدام از آن‌ها را به نتيجه نرساند. بماني از نوجواني به حافظ و سعدي علاقه زيادي داشت، اما رفته‌رفته به شعر نو علاقه‌مند شد و آثار اخوان ثالث و فروغ را خواند. او در 18سالگي نخستين شعر خود را در قالب شعر نو و تحت‌تأثير اشعار سهراب و شاملو نوشت و در 19سالگي نخستين ترانه‌اش را سرود.
بماني بار‌ها از علاقه‌اش به سرودن اشعار صحبت و در ميان حرف‌هايش عنوان کرده که هيچ علاقه‌اي به خوانندگي ندارد بلکه صرفا به‌علت وسوسه‌شدن توسط برخي از ترانه‌هايش است که به سمت خوانندگي رفته است.
او در سال‌هاي فعاليتش با بسياري از خوانندگان مشهور ايراني کار کرده و چندبار درنظرسنجي‌هاي معتبر به‌عنوان «بهترين ترانه‌سراي سال» شناخته شده است. همچنين بماني در تيتراژ برخي برنامه‌هاي تلويزيوني همکاري داشته، اما به‌دليل ممنوع‌الاسم‌بودن، از نام‌هاي مستعار «بهزاد بماني» و «بهروز بماني» استفاده کرده‌است.
همين ممنوع‌الاسم‌بودن موجب شد تا طي سال‌هاي فعاليتش بسياري از خوانندگاني که از اشعار و ترانه‌هاي وي استفاده کرده‌اند، نتوانند نام او را به‌عنوان ترانه‌سرا به‌صورت رسمي درج کنند. اما پشتکار و صبر بماني موجب شد تا تمام سختي‌هاي اين سال‌ها را کنار بگذارد و در مهرماه سال‌جاري به‌صورت رسمي نخستين آلبوم شخصي خود را با نام «کجا بايد برم» منتشر کند.

بيشتر بدانيد : عکس هاي گروه پالت محمد اصفهاني و روزبه بماني در اختتاميه چهارمين جشن سالانه موسيقي ما

مهدي يراحي: فرياد‌هاي اجتماعي پر دردسر

مهدي يراحي متولد 23 آبان 1360 در شهر اهواز است. علاقه او به آهنگسازي زماني شکل گرفت که بين سال‌هاي 10 تا 13 سالگي ضمن شرکت در مسابقات تلاوت قرآن، نا خودآگاه مجذوب موسيقي دروني آيه‌ها و آهنگ چينش کلمات شد. بعد‌ها در دوران تحصيل دوره آموزش تئوري را تحت نظر علي کسرايي که تنها معلم موسيقي‌اش بود، آغاز کرد تا علاقه‌اش را به‌صورت جدي‌تري پيگيري کند.
يراحي در سال 1379 همزمان با آمدنش به تهران، نخستين آلبوم موسيقي خود را با نام «هجرت» مي‌سرايد که البته اين آلبوم به‌علت سختگيري‌هاي شخصي‌اش و بروز برخي مشکلات ازجمله عدم‌اخذ مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، هرگز فرصت حضور در بازار موسيقي مجاز را پيدا نکرد و براي هميشه نشنيده باقي ماند.
خبرخوب امسال اين خواننده محبوبمان برمي‌گردد به يکم آذر‌ماه سال‌جاري؛ زماني که مهدي يراحي در کنسرتش خبر از انتشار آلبومي با نام «سه‌گانه اجتماعي اول» را داد. 23 آبان‌ماه قطعه اول اين آلبوم با نام «سرسام» منتشر شده بود، اما يراحي آن روز خبر از قطعه دوم اين آلبوم داد و درباره دردسرسازشدن اين قطعه سخن گفت. کمتر از 20 روز بعد قطعه‌اي منتشر شد که به گفته يراحي تمام اين قطعه درد‌دل او و مردم کشورش بود.
قطعه «پاره سنگ» 7 دي‌ماه منتشر شد و پيش‌بيني‌هاي يراحي درست از آب درآمد. علاوه بر متن، موزيک و ويدئو هم واکنش‌هاي بسياري ميان کاربران شبکه‌هاي اجتماعي، شبکه‌هاي تلويزيوني و نشريات داخلي و خارجي به همراه داشت. در متن اين ترانه انتقاداتي نسبت به طولاني‌شدن جنگ تحميلي مطرح شده بود. علاوه بر آن، در موزيک ويدئوي اين اثر يراحي لباسي نظامي، کلاهي روسي و بازوبندي با طرح دولت آلمان نازي داشت. در پس زمينه اين موزيک ويدئو هم صحنه‌هايي از درد‌ها و رنج‌هاي مردم به تصوير کشيده شده بود. واکنش‌ها نسبت به اين موزيک ويدئو آن‌قدر ادامه پيدا کرد که حدوداً يک هفته بعد شايعه ممنوع‌الکارشدن اين خواننده مطرح شد.
هنوز هم به‌طور رسمي اعلام نشده که اين خواننده ممنوع‌الکار شده يا نه. اين موزيک ويدئو موجب شد تا در سال‌جاري يراحي به پرحاشيه‌ترين خواننده کشور تبديل شود. هنوز حواشي اين موزيک ويدئو و شايعه ممنوع‌الکارشدن يراحي از ذهن‌ها پاک نشده بود که اين خواننده پاپ کشورمان دومين اتفاق مهم خود را رقم زد. اين خواننده 6 دي‌ماه در حمايت از کارگران بازداشتي فولاد اهواز با لباس کارگري آنان روي صحنه کنسرت رفت و به اجرا پرداخت. يراحي با اين کارش نشان داد که هميشه در اتخاذ مواضع حمايتي از مردم خوزستان پيشقراول بوده است.

بيشتر بدانيد : آلبوم هاي جديد خواننده ها، از حامد همايون تا احسان خواجه اميري

بيشتر بدانيد : واکنش مهدي يراحي به تبليغات عوام فريبانه لاتاري براي ترويج نژادپرستي

بيشتر بدانيد : متن تند مهدي يراحي خطاب به مسئولان: فرق ندارد اصولگراييد يا اصلاح طلب


منبع: روزنامه همشهري

http://www.CheKhabar.ir/News/155394/خواننده هايي که در سال گذشته حال مردم را خوب کردند
بستن   چاپ