صادرات، پياز را کيلويي 11 هزار تومان کرد
شنبه 3 فروردين 1398 - 1:14:18 PM
چه خبر - صادرات، پياز را کيلويي 11 هزار تومان کرد

رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و سبزي ضمن تاييد افزايش قيمت پياز در بازار، صادرات اين محصول را دليل اصلي گراني آن دانست و تصريح کرد: چغندر، کاهو و گوجه‌فرنگي هم شامل صادرات و گراني شدند در صورتيکه تا بازار داخلي به محصولي احتياج دارد، نبايد صادر شود که مسئولان مربوطه بايد در اين زمينه اقدام کنند.

طي روزهاي اخير عرضه پياز به عنوان يکي از اقلام پر مصرف در سبد خانوار در مغازه‌هاي سطح شهر کاهش يافته و قيمت آن به کيلويي 11 هزار تومان رسيده است که اسدالله کارگر، ضمن تأييد اين موضوع، علت افزايش قيمت اين محصول را صادرات آن عنوان کرد و گفت: بارندگي و سيل اخير در اين موضوع کمي تأثيرگذار بوده اما دليل اصلي کاهش عرضه و افزايش قيمت پياز در بازار داخلي صادرات است که بايد جلوي آن را بگيرند.

وي افزود: جلوگيري از صادرات مربوط به ما نمي‌شود و ما تنظيم بازار سطح شهر را بر عهده داريم که وقتي مصرف‌کننده ناراضي باشد، مي‌گوئيم شرايط از مبدأ اين‌طور است و تقصير فروشنده نيست.

چغندر و کاهو هم شامل صادرات و گراني شدند!

کارگر با بيان اينکه در شهرهاي ديگر هم وضعيت همين‌طور است، گفت: در همه زمينه‌ها حتي چغندر و کاهو هم افزايش قيمت داشتيم. براي مثال چغندر که مصرف همگاني هم ندارد در سطح شهر با قيمت 7,000 تومان هم به فروش مي‌رسد. اما ما فقط نظاره‌گر و توزيع‌کننده هستيم. ميوه و صيفي از ميدان مرکزي خريد مي‌شود و ما پس از آن مسئوليت داريم اگر اعضايي از قيمت تخطي کنند، آن را بررسي کنيم. اما به موضوع صادرات و واردات وارد نمي‌شويم، چون در حيطه کاري ما نيست.

رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و سبزي با بيان اينکه اعضاي اتحاديه به سود منطقي محصولات قانع هستند، گفت: مردم وقتي خريد مي‌کنند با اعضاي ما برخورد بد و نارضايتي دارند، به همين دليل برخي فروشندگان وقتي مي‌بينند عرضه محصولي موجب جنگ اعصاب است، اصلاً آن را به مغازه‌هايشان نمي‌آورند. برخي ديگر هم براي اينکه مغازه‌شان خالي نباشد، با سود 10 تا 15 درصد مي‌فروشند، در حالي که اجازه دارند تا 35 درصد روي محصول سود ببرند.

مردم در فصل فراواني هم گوجه‌فرنگي را گران خريدند؛ تقصير صادرات بود!

کارگر در پاسخ به اينکه چرا در شرايطي که در کشور به محصولي نياز داريم، اقدام به صادرات مي‌شود؟ اظهار کرد: ما هم در اين زمينه انتقاد داريم و مي‌گوئيم تا مردم نياز دارند، اين کار را نکنند. در بحث گوجه فرنگي هم اين مشکل را داشتيم و در زمان فراواني گوجه، مردم آن را گران خريدند. اما به محض اينکه جلوي صادرات را بستند و فقط صحبت شده بود که جلوي صادرات بسته شده، قيمت آن کيلويي 1,500 تومان کاهش داشت.

وي درباره شرايط قيمتي در بازار ميوه بيان کرد: ميوه خيلي فراوان بود و استقبال مناسبي هم وجود داشت و کمبودي در اين زمينه نيست. البته به دليل بحث تورم، ميوه‌ها هم افزايش قيمت خود را داشتند ولي کمبودي نداريم. درباره ميوه‌هايي مانند سيب و پرتقال هم نامه‌نگاري کرديم که از 15 اسفند تا 15 فروردين جلوي صادرات را گرفتند.

رئيس اتحاديه فروشندگان ميوه و سبزي در پايان خاطرنشان کرد: اميدواريم سال آينده با صادرات و ارزآوري که در بخش کشاورزي داشتيم، اين بخش رونق پيدا کند و آنها تشويق شوند که هم بتوانند نياز کشور را تأمين کنند و هم بتوانند صادرات داشته باشند، زيرا با توجه به قيمت ارز، اين موضوع هم براي کشاورزان به‌صرفه است اما تاکيد ما اين است که تا کشور احتياج دارد، نبايد محصولي صادر شود.

منبع: isna.ir

http://www.CheKhabar.ir/News/155269/صادرات، پياز را کيلويي 11 هزار تومان کرد
بستن   چاپ