چه خبر - کنترل وزن و سلامت در نوروز با رعايت اصول غذايي
زهرا عبداللهي، در خصوص بايدها و نبايدهاي تغذيهاي در تعطيلات نوروزي، افزود: با توجه به اينکه آجيل يکي از وسايل پذيرايي در ايام نوروز است، بايد در مورد مصرف آن نکاتي رعايت شود. نبايد در مصرف آجيل زياده روي شود؛ چراکه انواع مغزها و تخمهها حاوي مقادير زيادي چربي هستند، به طوري که هر 100 گرم آنها حاوي 500 تا 600 کالري است.
بيشتر بدانيد : 5 غذايي که باعث کاهش وزن مي شوند
بيشتر بدانيد : کاهش وزن با 16 تقلب ساده!!
وي با تاکيد بر اينکه در صورت مصرف آجيل بايد از انواع آجيلهاي بدون نمک و يا کم نمک استفاده شود، گفت: آجيلهاي شور با داشتن مقادير زيادي نمک زمينه را براي فشارخون بالا فراهم ميکنند.
مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت در خصوص مصرف شيريني خاطرنشان کرد: بهتر است براي پذيرايي از ميهمان، انواع شيرينيهاي ساده و در اندازه کوچک تهيه کنيد تا ميهمانان با افزايش دريافت قند و چربي اضافي مواجه نشوند، البته براي پيشگيري از اضافه وزن و چاقي نبايد در مصرف شيريني و شکلات زياده روي شود.
وي ادامه داد: به منظور پيشگيري از اضافه وزن و چاقي در ديد و بازديدها به جاي شيرينيهاي خامهاي و شکلاتي که اندازه برزگ دارند و حاوي مقدار زيادي کالري هستند، خودداري شود و به جاي آن از انواع شيريني خشک و ساده در اندازه کوچک استفاده شود.
عبداللهي با بيان اينکه ميهمانان بايد توجه کنند که نيازي نيست در تمام ديد و بازديدها از شيريني و شکلات استفاده کنند، اظهار داشت: به جاي مصرف شيريني و شکلات در ديد و بازديدهاي نوروزي بهتر است از ميوه استفاده شود. ميوهها علاوه بر ويتامينها و املاح معدني که براي حفظ سلامت بدن لازم هستند، حاوي ترکيباتي به نام آنتي اکسيدان هستند که نقش آنها در پيشگيري از بيماريهاي غير واگير از جمله ديابت، بيماريهاي قلبي عروقي و سرطانها شناخته شده است.
وي با بيان اينکه مصرف زياد ميوه هم موجب اضافه وزن و چاقي ميشود، گفت: روزانه 2 تا 4 واحد از گروه ميوهها ميتوان استفاده کرد و هر واحد ميوه معادل يک عدد ميوه با اندازه متوسط است.
عبداللهي در ادامه توضيح داد: اگر مردم در طول روز چند ديد و بازديد در پيش دارند، هر بار از يکي از انواع شيريني، شکلات، آجيل و يا ميوه استفاده کنند که با اضافه دريافت انرژي دچار اضافه وزن و چاقي نشوند.
وي با بيان اينکه براي صرف چاي، به جاي قند و شکلات از کشمش، توت خشک و يا خرما در حد کم استفاده کنيد، تاکيد کرد: مصرف مواد قندي و شيرين مثل شربتها، شکلات، آب نبات، پولکي، گز و سوهان را محدود کنيد.
مديرکل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت در خصوص صرف نهار و شام در ايام نوروز، تاکيد کرد: در ميهمانيهاي نوروزي در وعده ناهار و شام، براي پرهيز از دريافت زياد کالري که به دنبال مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده وارد بدن ميشود، بايد سعي شود، نيمي از بشقاب با سالاد و سبزي پر شده و مصرف شود؛ چراکه مصرف سالاد و سبزي به دليل داشتن فيبر، جذب چربيها و مواد قندي را کاهش ميدهد و به اين ترتيب از اضافه وزن جلوگيري ميکند، بنابراين مصرف 5 وعده سبزيجات در روز ضرورت دارد.
وي تاکيد کرد: مصرف نوشابه (حتي انواع کم کالري) و آب ميوههاي صنعتي که حاوي قند زيادي هستند بايد به حداقل برسد و به جاي آنها از آب ساده و يا دوغهاي کم نمک و بدون گاز استفاده شود.
عبداللهي با بيان اينکه براي سلامتي و نشاط بيشتر در ايام نوروز نيز مانند ساير روزهاي سال به جاي مصرف غذاهاي چرب و سرخ شده، ميتوان از غذاهاي بخارپز، آب پز و تنوري استفاده کرد، تاکيد کرد: در ايام نوروز در کنار تغذيه متعادل، تحرک بدني و ورزش الزامي است و حداقل 30 دقيقه پياده روي تند در روز تأثير زيادي در سلامتي و عدم اضافه وزن خواهد داشت.
وي تصريح کرد: براي برخورداري از آرامش و سلامتي در طول سفرهاي نوروزي و ايام ديد و بازديد، تعادل در مصرف مواد غذايي فراموش نشود و براي پيشگيري از اضافه وزن و چاقي در ايام نوروز به مقدار کالري دريافتي در طول روز توجه شود.
عبداللهي در پايان توصيه کرد: حتي الامکان مصرف فست فودها (سوسيس، کالباس، پيتزا و انواع ساندويچها) و سيب زميني سرخ کرده و پرنمک محدود شود، زيرا در فست ها مقادير زيادي نمک و چربي وجود دارد که اين موضوع براي سلامتي مضر است.
بيشتر بدانيد : کنترل وزن و کاهش خطرات جانبي چاقي با مرکبات
بيشتر بدانيد : کاهش وزن مجاز در ماه چند کيلو است؟
منبع : mehrnews.ir