چه خبر - ارتباط مصرف گوشت با کبد چرب
مطالعه جديد نشان مي دهد رژيم غذايي سرشار از گوشت علاوه بر ارتباط با بيماري هاي نظير سرطان، آسيب به سلامت قلب و افزايش کلسترول و فشارخون با افزايش ريسک بيماري کبدي هم مرتبط است.
محققان دريافتند افزايش مصرف گوشت قرمز يا فرآوري شده ممکن است خطر ابتلاء به بيماري کبد چرب غيرالکلي را افزايش دهد.
«شيرا زلبر ساگي»، سرپرست تيم تحقيق، در اين باره ميگويد: «کبد چرب غيرالکلي به عنوان جز کبدي سندرم متابوليک، همراه با مقاومت به انسولين و التهاب به عنوان عوامل کليدي در پاتوفيزيولوژي آن تلقي ميشوند.»
بيشتر بدانيد : آيا طب سنتي مي تواند کبد چرب را درمان کند؟
بيشتر بدانيد : علت کبد چرب غيرالکلي چيست و آيا کبد چرب درمان مي شود؟
محققان اذعان ميکنند افرادي که گوشت قرمز زياد مصرف ميکنند عمدتاً مردان جوان هستند و داراي شاخص توده بدني بالاتر، مصرف کالري بيشتر و الگوي متابوليکي بدتري هستند.
همچنين افرادي که مقادير زياد گوشت قرمز با شيوه پخت نامناسب از جمله سرخ شده يا کباب شده مصرف ميکنند، داراي ميزان بالا HCA (آمينهاي هتروسايکليک) هستند و از اينرو بيشتر در معرض ابتلاء به مقاومت انسولين قرار دارند.
زلبر ساگي در ادامه عنوان ميکند: «سبک زندگي ناسالم غربي نقش اساسي در ابتلاء و پيشرفت بيماري کبد چرب دارد چراکه عمدتاً با عدم تحرک فيزيکي و مصرف بالا فروکتوز و چربي اشباع شده همراه است.»
اين مطالعه شامل 357 شرکت کننده در رده سني 40 تا 70 سال بود.
بيشتر بدانيد : درمان کبد چرب با 12 غذاي مفيد + 6 غذاي خطرناک براي کبد
بيشتر بدانيد : علائم کبد چرب را بشناسيد
منبع : mehrnews.com