چه خبر - قصه ي آدم هاي واقعي که امسال روي پرده سينما رفتند
تعداد فيلمهايي که در سالهاي اخير در فصل جوايز جدي گرفته شدهاند و اقتباس از يک داستان واقعي بودند در سالهاي اخير افزايش پيدا کرده است. سال 2002 زندگينامه جان نش رياضيدان، 2003 ولاديسلاو اشپيلمن پيانيست، 2005 ري چارلز پيانيست و موزيسين مشهور جز، 2006 ترومن کاپوتي نويسنده در فيلم «کاپوتي» و ادوارد مارو خبرنگار در فيلم «شب بخير و موفق باشيد» و 2007 ملکه اليزابت دوم نامزد جايزه اسکار بهترين فيلم شدند.
سال 2009 فيلمهاي «فراست/نيکسون» و «ميلک» بيوگرافيک بودند. از سال 2010 به اين طرف که تعداد فيلمهاي بيوگرافيک به شکل چشمگيري بيشتر هم شدند. سال 2011 فيلمهاي «سخنراني پادشاه» درباره شاه جورج، «شبکه اجتماعي» درباره مارک زوکربرگ موسس فيسبوک و «127 ساعت» درباره آرون رالستون ماجراجوي بزرگ سه فيلم بيوگرافيکي بودند که نامزد جايزه اسکار شدند. فيلم «لينکلن» سال 2013، «کاپيتان فيليپس» و «گرگ وال استريت» سال 2014، «بازي تقليد» درباره زندگي آلن تورينگ رياضيدان و «سلما» درباره راهپيمايي مشهور مارتين لوترکينگ و «تئوري همه چيز» داستان زندگي استفان هاوکينگ در سال 2015 ديگر فيلمهاي بيوگرافيک نامزد اسکار بودند.
به اين فهرست بالابلند ميشود فيلمهايي که برمبناي وقايع تاريخي هستند مثل «دانکرک» يا «چهرههاي پنهان» (Hidden Figures) را هم اضافه کرد. امسال هم چند فيلم مهم داشتيم که برمبناي زندگي شخصيتهاي واقعي بودهاند و نامزد جوايز اسکار در بخشهاي مختلف شدهاند. مهمترينهايشان از قرار زير است.
بيشتر بدانيد : نگاهي به 5 فيلم مهم سال گذشته كه بر مبناي يك داستان واقعي ساخته شدند
بلکککلنزمن
کارگردان: اسپايک لي
بازيگران: آدام درايور، جان ديويد واشنگتن
آدم واقعي داستان: ران استالورث
ران استالورث که در فيلم اسپايک لي نقشاش را جان ديويد واشنگتن بازي ميکند، يک افسر پليس آمريکايي است. او توانست تا ردههاي بالاي فرقه کوکلوکس کلان در شهر کلرادو اسپرينگز در اواخر دهه 70 نفوذ کند. او اولين افسر پليس آفريقايي-آمريکايي بود در دپارتمان پليس کلرادو و بعدتر تنها کارآگاه بخش کارآگاهي نيروي پليس اين شهر بود. استالورث سال 1953 در شيکاگو متولد شد اما مادرش آنها را به ال پاسو در تگزاس برد. تصميمي که به گفته ران استالورث بسيار هوشمندانه بوده چون ال پاسو شهر ثروتمندي به شمار ميرفته.
بيشتر بدانيد : معرفي 12 فيلم از جشنواره کن 2018 که نبايد از دست داد
بلکران استالورث در فيلم اسپايک ليککلنزمن
استالورث سال 1971 از دبيرستان آستين فارغالتحصيل ميشود. در دوران دبيرستانش خيلي فعال بوده و يکي از محبوبترين دانشآموزان مدرسه بود. بعد از اينکه با خانوادهاش به کلرادو نقل مکان ميکنند علاقه زيادي داشته که پليس مخفي شود. سال 1979 همانطور که در فيلم لي نشان داده ميشود از طريق بريده يک روزنامه متوجه ميشود که فرقه کوکلوکس کلان در ايالت کلرادو عضو ميپذيرد و تلفني اولين و تنها سياهپوستي ميشود که به عضويت اين فرقه درميآيد.
بيشتر بدانيد : بهترين فيلم هاي 2018 که بايد ببينيد + عکس (قسمت1)
فيلم معاون رييس جمهور
کارگردان: آدام مککي
بازيگران: کريستين بيل، ايمي آدامز
آدم واقعي داستان: ديک چني
ديک چني 78 ساله متولد سال 1941 در نبراسکا نسبت خانوادگي دوري با باراک اوباما و هري اس.ترومن هم دارد. به دانشگاه ييل رفت اما از آنجا بيرونش کردند. بعدتر در دانشگاه وايومينگ هنر خواند و فوقليسانساش را در رشته علوم سياسي گرفت. در مقطع دکترا هم شروع به تحصيل کرد اما آن را به پايان نرساند.
سال 1964 با لين وينسنت ازدواج کرد که در 14 سالگي براي اولينبار او را ديده بود و عاشقش شده بود. نکته جالب اينکه ديک چني با وجود آنکه مشمول نظام وظيفه بود اما در جنگ ويتنام در دهه 60 شرکت نکرد و بعدها وقتي واشنگتن پست به عنوان وزير دفاع از او در اين رابطه پرسيد جواب داد که الويتهاي ديگري داشته است.
فيلم معاون رييس جمهور
مشاغل سياسي او از سال 1969 در کاخ سفيد شروع شد. کارش را به عنوان کارآموز کنار يک سناتور کنگره شروع کرد. از سال 1979 تا 1989 نماينده جمهوريخواه وايومينگ در کنگره بود. سال 1989 جورج دبليو بوش که رييسجمهور بود چني را براي وزارت دفاع انتخاب کرد. چني بعد از فروپاشي اتحاد جماهير شوروي در سال 1991 از ايران، عرق و کره شمالي به عنوان خطرهاي هستهاي ياد کرد و از همان زمان آتش جنگافروزي را شعلهور کرد.
در زمان رياست جمهوري جورج بوش پسر به عنوان معاون رييسجمهور از سال 2001 تا 2009 در کاخ سفيد حضور پيدا کرد. فيلم آدام مککي به اين دوره از زندگي او ميپردازد که طبق برخي گزارشها حتي از خود جورج بوش هم قدرتمندتر بود و او را به عنوان قدرت اصلي ايالات متحده آمريکا ميشناختند. او کسي بود که آتش جنگ افغانستان و عراق را برافروخت و خشم جوامع بينالمللي را متوجه دولت آمريکا کرد.
حماسه کولي
حماسه کولي
کارگردان: برايان سينگر
بازيگران: رامي مالک
آدم واقعي داستان: فردي مرکوري
فردي مرکوري با اسم واقعي فرخ بولسارا متولد 1946 در زنگبار بود. پدر و مادرش از پارسيان هندوستان بودند و پيرو دين زرتشتي. فردي با چهار دندان جلويي اضافه به دنيا آمد که باعث شد گستره صدايش بيشتر از يک آدم عادي باشد. پدرش براي سفارت انگلستان در زنگبار کار ميکرد و درنتيجه فردي به عنوان يک شهروند انگليسي متولد شد. بيشتر سالهاي کودکياش در هند گذشت و همان جا نواختن پيانو را فرا گرفت. در دوازده سالگي در مدرسه انگليسيهاي هند اولين گروه موسيقياش را تشکيل داد.
بيشتر بدانيد : درخشش فوق العاده رامي مالک، بهترين بازيگر مرد اسکار 2019 + عکس
رامي مالک در نقش فردي مرکوري حماسه کولي
سال 1964 او و خانوادهاش به انگلستان مهاجرت کردند. فردي مرکوري در کالج گرافيک خواند و بعدها با استفاده از همين دانشاش آرم گروه کويين را طراحي کرد. از اينجا به بعد داستان فيلم شروع ميشود. وقتي در فرودگاه در قسمت حمل بار کار ميکرد. سال 1970 بود که با برايان مي گيتاريست و راجر تيلور درامر يک گروه موسيقي تشکيل داد که بعدها عنوان کويين را به خودش گرفت. اسم کويين را مرکوري براي گروه انتخاب کرد چون به نظرش نامي قوي و باشکوه بود.
گروه کويين يکي از موفقترين گروههاي راک انگلستان بود. اما بيبندوباريهاي فردي مرکوري باعث شد که بين اعضاي گروه اختلاف بيفتد و وقتي مرکوري تصميم گرفت آلبوم شخصي خودش را بدهد کويين از هم پاشيد. آنها فقط يکبار سال 1985 براي کنسرت خيريه live aid دور هم جمع شدند. زماني که مرکوري که تازه متوجه بيمارياش شده بود به اعضاي گروه خبر داد که مبتلا به ايدز شده است. او سال 1991 در سن 45 سالگي بر اثر بيماري ايدز درگذشت. فيلم برايان سينگر از زمان شکلگيري گروه کويين تا کنسرت لايو ايد را به تصوير ميکشد.
بيشتر بدانيد : 5 نکته که در مورد رامي مالک بازيگر برنده اسکار نمي دانستيد!
فيلم سوگلي
کارگردان: يورگوس لانتيموس
بازيگران: اليويا کولمن، ريچل وايز، اما استون
آدم واقعي داستان: ملکه آن
ملکه آن بين سالهاي 1702 تا 1707 ملکه انگلستان، اسکاتلند و ايرلند و از سال 1707 تا 1714 ملکه بريتانياي کبير بود. البته در فيلم لانتيموس به اين ماجرا اشارهاي نميشود که او بين سلاطين انگلستان اولين نفري است که اسکاتلند و ايرلند را جزيي از خاک انگلستان کرده و به عنوان اولين حکمران بريتانياي کبير سلطنت کرد. در فيلم لانتيموس ملکه آن زني تحتتاثير و بدون دانش سياسي است که همه تصميماتش را ليدي مالبرو دوستش که در فيلم نقشاش را ريچل وايز بازي ميکند، ميگيرد.
بيشتر بدانيد : عجيب ترين ناديده گرفته شدگان اسکار 2019 ( قسمت 1)
داستان زندگي ملکه آن در فيلم سوگلي
آن بعد از پدرش به تخت پادشاهي رسيد. پدرش جورج بعد از برادرش چارلز به سلطنت رسيده بود که فرزندي نداشت. آن از سنين جواني و سي سالگي دچار بيماريهاي فراواني شد. لانتيموس چيزهاي زيادي به فيلمش اضافه کرده که در واقعيت وجود نداشتند. از جمله آن هفده خرگوشي که ملکه آن در قصر نگهداري ميکند کاملا تخيلي است. يکي از مهمترين اتفاقاتي که در دوران حکومت آن رخ داد جنگ با اسپانيا بود که در فيلم هم روي آن مانور زيادي داده ميشود و در حقيقت يکي از علل نارضايتي بزرگان از شيوه سلطنت ملکه آن اصرار ليدي مارلبرو بر ادامه جنگ و تاييد ملکه آن است.
بيشتر بدانيد : فيلم هايي که اسکار 2019 برنده مي شوند! فيلم هايي که بايد برنده شوند!
کتاب سبز
کارگردان: پيتر فارلي
بازيگران: ويگو مورتنسن، ماهرشالا علي
آدم واقعي داستان: دان شرلي و توني واللونگا
توني ليپ که در فيلم نقشاش را ويگو مورتنسن بازي ميکند بازيگر آمريکايي بوده که گهگاه دستي هم بر قلم داشته. او اغلب نقش سران مافيا را در فيلمها بازي ميکرده است و در سريال «سوپرانوز» هم نقش کارمين لوپرتاتزي از شبکه HBO را ايفا کرده. توني واللونگا که در يک خانواده ايتاليايي متولد شده است از کودکي به «ليپ» معروف بود چون اين توانايي را داشت با حرف زدن آدمها را به کاري که ميخواست وادار کند.
بيشتر بدانيد : جنجال هاي فيلم برنده اسکار 2019، کتاب سبز (Green Book)
بيشتر بدانيد : بازيگر مرد مسلمان در امريکا: من و همسرم همزمان وضع حمل کرديم!!
توني واللونگا
او از سال 1951 تا 1953 در ارتش مشغول بود و بعد از آن در کلوبي به اسم کوپا مشغول کار شد. آنجا با افراد مشهور زيادي ملاقات کرد. فيلم «کتاب سبز» زندگي او را از وقتي به تصوير ميکشد که کلوب کوپا براي مدتي تعطيل بود و او راننده دکتر دان شرلي شد. از اينجا به بعد زندگياش براي مدت چند هفته در فيلم «کتاب سبز» روايت شده است.
از آن طرف دان شرلي آهنگساز و پيانيست سبک جز و کلاسيک متولد سال 1927 در فلوريدا از والديني بود که مهاجرين جاماييکايي بودند. شرلي از وقتي دو ساله بود شروع به يادگيري پيانو کرد و چنان استعدادي از خودش نشان داد که در سن نه سالگي از او دعوت شد تا در کنسرواتوار موسيقي لنينگراد تئوري موسيقي بياموزد. دان شرلي بعد از اينکه مدتي به طور موقت نواختن پيانو را رها کرد، دکتراي موسيقي و روانشناسي گرفت.
بيشتر بدانيد : 6 فيلم ناراحتکننده که جرأت تماشاي دوباره آنها را نداريد + عکس
داستان زندگي دان شرلي آهنگساز در فيلم کتاب سبز
در دهه 60 دان شرلي که به عنوان يک پيانيست برجسته شناخته ميشد تصميم گرفت در جنوب آمريکا کنسرتهايي برگزار کند. از اينجا شاهد زندگي او در فيلم «کتاب سبز» هستيم. در کنسرت جنوب مشکلات زيادي برايش به وجود ميآيد. اما دان شرلي به ادامه تور مصمم است چون ميخواهد ذهنيت مردم را تغيير دهد و در نهايت هم تور را به انجام ميرساند. توني ليپ را هم براي همين به عنوان راننده و باديگاردش در اين سفر استخدام ميکند. رابطه دوستانه ميان دان شرلي و توني ليپ تا پايان عمرشان ادامه پيدا ميکند. دان شرلي در سن 86 سالگي بر اثر بيماري قلبي از دنيا رفت.
هرگز ميتوني منو ببخشي؟
کارگردان: ماريل هلر
بازيگران: مليسا مککارتي، ريچارد اي.گرنت
آدم واقعي داستان: لي ايزراييل
لي ايزراييل متولد 1939 در نيويورک نويسنده آمريکايي بود که بيشتر از کتابهايش براي جعلهاي ادبياش شناخته ميشود. ايزراييل در دهه 60 کارش را به عنوان نويسنده آزاد شروع کرد. کتابي که با آن به شهرت رسيد زندگينامه کاترين هبپورن بود که مدت کوتاهي قبل از مرگ همسر هبپورن، اسپنسر تريسي، ايزراييل براي نوشتن دقيقتر آن به کاليفرنيا سفر کرد.
بيشتر بدانيد : کارگردان هاي زن هاليوود که لياقت نامزدي اسکار را دارند
هرگز ميتوني منو ببخشي؟
نوشتن ايزراييل براي مجلات تا دهه هفتاد هم ادامه پيدا کرد. در دهه 70 و 80 او کتابهاي بيوگرافيک ديگري درباره بازيگران مهمي مثل تالولا بنکهد و يکي از بانفوذترين آدمهاي حوزه لوازم آرايش يعني استه لودر نوشت که جزو پرفروشهاي نيويورکتايمز قرار گرفتند. اما شهرت ديگر ايزراييل که در فيلم «آيا هرگز ميتوني منو ببخشي؟» به اين بخش از زندگياش پرداخته شده به جعل ادبي برميگردد. سال 1992 حرفه او به عنوان نويسنده رو به افول گذاشت و ديگر قادر به تامين زندگياش نبود. براي درآوردن پول شروع کرد به جعل نامههاي ادبي بزرگان. تعداد تخريبي نامههايي که جعل کرده بيش از 400 عدد است. حتي بعد از دستگيرياش هم تعدادي از نامههاي جعلي لي ايزراييل به فروش ميرفتند.
بيشتر بدانيد : فيلم هايي که نمي دانستيد بر اساس واقعيت ساخته شده اند + عکس
بيشتر بدانيد : 10 شخصيت فيلمهاي سينماي هاليوود که وجود واقعي داشتند!!
بيشتر بدانيد : فيلمهاي معروفي که بر اساس واقعيت ساخته شده اند +عكس
منبع: زندگي ايده آل
http://www.CheKhabar.ir/News/155206/فيلم هايي که بر مبناي زندگي شخصيت هاي واقعي ساخته شدند - عکس