چه خبر - نکاتي براي حفظ سلامت جسمي و روحي در مسافرت هاي نوروزي
عيد زمان مناسبي براي مسافرت است تا بتوانيم انرژي و روحيهاي تازهاي براي شروع سال جديد بگيريم اما اگر در طول سفر نکات ايمني و بهداشت غذايي را رعايت نکنيم ممکن است در آغاز سال با مشکل مواجه ميشويم.
حسيني؛ متخصص تغذيه در خصوص تعطيلات نوروزي و انتخاب بهترين نوع غذا اظهار کرد: شروع تعطيلات نوروزي براي بسياري از مردم فرصت خوبي است که به مسافرت بروند البته ميتوان با رعايت نکات ساده، سلامت سفر را تضمين کرد.
مهمترين کار در طول سفر انتخاب رستوران مناسب است، بهتر است از غذا خوردن در رستورانهاي بينراهي اجتناب کنيد؛ تهيه غذا در منزل، مصرف غذاهاي کاملاً پخته و يا کاملاً خام، اجتناب از مصرف غذاي نيمهپخته بهترين راه براي پيشگيري از ابتلا به مسموميتهاي غذايي در سفر است.
بيشتر بدانيد : پيشگيري از مشکلات گوارشي در سفر
بيشتر بدانيد : بيماري هاي پوستي که در سفر به آنها دچار مي شويد
معرفي بهترين و بدترين غذاهاي بينراهي
ساندويچهاي ساده مثل نان، پنير، مرغ، تخم مرغ آب پز بهترين گزينه براي تغذيه بين راهي است. نبايد در طول سفر از غذاهاي فاسد شدني استفاده کرد، غذاهاي فاسد شدني مانند سالاد الويه، کباب کوبيده و همبرگر که درصد فاسد شدن آنها بيشتر است را نبايد در طول سفر مصرف کرد.
غذاهايي که با خودمان به سفر ميبريم بايد در فضاي مناسب نگهداري شوند؛ غذاها بايد خنک نگه داشته شوند، اگر محيط نگهداري غذا گرم باشد ميکروبها خيلي سريع رشد ميکنند و باعث ايجاد بيماريها ميشوند.
اگر در طول سفر مجبور به استفاده از غذاهاي آماده هستيم، کنسروها انتخاب خوبي هستند، در طول سفر از کنسروهايي استفاده کنيم که تاريخ انقضاي آن نگذشته باشد، البته نبايد از کنسروهايي که ضربه خوردگي يا فرو رفتگي دارند، نيز استفاده شود. بيماريهاي گوارشي اصليترين مشکلي است که افراد در طول سفر با آن درگير ميشوند.
کليه يکي از اعضاي حياتي بدن است پس بايد به آن اهميت داد تا آب مورد نياز اين عضو تأمين شود، بايد به مقدار کافي آب يا دوغ بدون گاز مصرف کرد و از مصرف ميوه و سبزيجات غافل نشد البته ضدعفوني شدن اين مواد اهميت زيادي دارد.
مسائل روحي و رواني از نکات ايمني سفر هستند
ندا شيرخانلو؛ کارشناس ايمني و بهداشت در خصوص اهميت وضعيت روحي راننده در طول سفر اظهار کرد: راننده بايد از لحاظ جسمي و روحي در سلامت کامل باشد و حتماً هر 30 دقيقه و يا يک ساعت يکبار در کنار جاده و پارکينگهاي امني که در کنار جاده قرار دارد استراحت کند.
فرد با کوچکترين احساس خستگي و کوفتگي نبايد به رانندگي ادامه دهد. شرايط جسمي راننده از اهميت بسياري برخوردار است، راننده ميتواند در طول رانندگي ورزشي کوتاه داشته باشد تا با روحيه بهتري به مسير ادامه دهد.
ضرورت همراه داشتن جعبه کمکهاي اوليه در سفر
جعبه کمکهاي اوليه شامل چسب، گاز استريل، باند، مواد ضدعفونيکننده مانند بتادين، داروهاي اوليه مثل قرصهاي مسکن، سرماخوردگي يا پمادهاي سوختگي و داروهاي ضد تهوع هستند که ميتواند در طول سفر کمککننده باشد.
اگر سرنشين و همراهي داريد که به بيماري خاصي مبتلا است داروها و وسايل مورد نياز وي را به همراه داشته باشيد و نحوه استفاده از آن را يادداشت کنيد که در مواقع ضروري بتوان از آن استفاده کرد. فراموش نکنيم که در مواقع ضروري ميتوان با 115 (اورژانس) تماس گرفت.
بيشتر بدانيد : در سفر با کودکان، حتما اين 33 مورد ضروري را رعايت کنيد
بيشتر بدانيد : تعطيلاتي سالم با اين 12 نکته
منبع : yjc.ir
http://www.CheKhabar.ir/News/155148/براي حفظ سلامت در سفر چه کنيم؟ قبل از مسافرت بخوانيد